Wednesday, November 05, 2008

Terasing

"Tadi tetiba masa tgh wat keja, tup² dalam hati aku cam terdengar-dengar org sedang menyanyikan lagu Sudirman yang berjudul Terasing. Pelan-pelan aku pon turut sama lanyanyikan lagu tu.. Memang indah liriknya..."




Tup²... rupa-rupanya tu hanya khayalan aku jer...

Lagu Terasing ni antara fevret songs aku gak la, especially yang dinyanyikan sendiri oleh Sudirman Hj. Arshad.

Syahdu plak bila baca bait² lirik lagu ni. Terasing... membawa makna yg sangat mendalam kat aku skang ni yg seolah-olah terasing dalam dunia aku sendiri. Kenapakah?? Biar aku sendiri je yg tau.. Hidup aku ni skang lebih tertumpu dgn life aku sendiri jer.. biar pon aku 'terasing' dari semua org, aku harap aku takkan menyusahkan mereka lagi..

THE LYRIC:

Kegelisahan di dalam kedinginan
Meniti sepi keseorangan
Sebuah kematian yang tiada bernisan
Sendu mengiringi perpisahan

Ruang nan luas diri bergerak bebas

Namun keupayaanku terbatas
Segala mimpi menjadi asing
Perit membakar diri

Sebuah cinta dan harapan

Menjadi mimpi berterbangan
Tersekat nafasku kabur pandangan mataku
Amat tersiksa diriku
Kerana kehilanganmu

Oh mengapakah terus mengharap menanti

Walau cukup kusedari
Kau tak kan kembali

Pemergianmu mengisi kekosongan

Biarpun dikau masih kuperlukan
Kita dikatakan pasangan bahagia
Kini terasing luka

2 comments:

wawa said...

u r not aloneeee... hehehe... hope adam won't feel terasing too long ya? ;)

Adam Arjuna said...

yeah i know i'm not alone..
i have u rite..? ahaks....just joking..

but anyway, eventhough i'm not alone, but deep inside, i feel that i'm always and always alone..

terasing hanya beri masa kat semua merasa yg kita semua saling memerlukan..thats facts. tak der org yg bley teruskan idup tanpa sesiapa di sisi kan..

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates