Monday, July 12, 2010

Cerita Tagline!


Jom cerita pasal TAGLINE!!.. hehe.. :P (dah takde topik sgt sbnrnya... ahaks!!)

Actually, aku terpanggil nak wat topik ni lepas dok menyembang ngn opismate aku beberapa ari lepas pasal tagline² ni sumer.. Personally mengikut pandangan aku, word 'tagline' menjadi bual hangat bila munculnya rancangan Akademi Fantasia (AF). Since AF1 sampai la ke AF8 ni, dah berpuluh tagline² yg bley kita dgr melalui bintang-bintang AF ni. Tak kira la yg masih kekal atau pon dah terkubur... huhu..

Jom kita check apa tagline² diorg yg berbagai-bagai tuh!


AF 1:

1) Adi Fashla :
2) Nana : 'Nana in da house!' - seingat aku Nana la pencetus budaya tagline di dalam AF.
3) Vince : kita semua pemenang, tiada pengalah! - stetment diingat sampai skang!!
4) Sahri :
5) Nija :
6) Khai :
7) Liza :
8) Rosma :
9) Azizi :
10) Burn :
11) Atie :
12) Azza :

AF 2:

1) Linda :
2) Adam : terkenal dgn 'Bandangan' nyerr.. - bukan sejenis tagline
3) Zahid : terkenal dgn 'oren' nyerr.. - bukan sejenis tagline
4) Bob : 'Messssraaaaa...'
5) Farah : 'Breep! breep!'
6) Nurul :
7) Mas :
8) Zarina:
9) Fitri :
10) Anding :
11) Kaer :
12) Edlin :

AF 3:

1) Mawi : 'World!'
2) Amelia :
3) Marsha : terkenal dgn 'Pokok Kelapak' nyerr.. - bukan sejenis tagline
4) Felix : 'Susah - susah ajerr'
5) Yazer : 'Rock Steady!!'
6) Ekin :
7) Kefli : 'Praaapp!! '
8) Amy:
9) Reza :
10) Idayu : 'Tibitibitibi'
11) Akma : 'Konichiwa'
12) Fuad :
13) Eliza :
14) Aidil :

AF 4:

1) Faizal: 'Senyum Sokmo!'
2) Lotter : 'Fringgg!'
3) Farhan : 'Alahaiii..'
4)
Diddy :

5) Nora :
6) Rich :
7) Velvet : 'Malatopss!! '
8) Haziq: 'Haaazziiqqq..'
9) Karen : 'kelawarr..'
10) Zila :
11) Salima :
12) Amirul :
13) Eliza :

AF 5:

1) Mila: 'Wazzup Wazzup!'
2) Ebi : 'Rilexx'
3) Aswad : 'Line Clear..'
4)
Candy :
'Meoww..'
5) Heliza : 'Berehh..'
6) Shawal: 'A-go-go!'
7) Dafi : 'Baek Punya!! '
8) Aizat: 'Kasi Gegar!'
9) Dekna : 'Mengerlip!'
10) Farha: 'tibitibitibi'
11) Fatin : 'Konichiwa'
12) Noni :
13) Rizal : 'Sik Caya kah'
14) Diya :
15) Afiq :

AF 6:

1) Stacy: 'Alamak! Terlebih Sudah..'
2) Riz :
3) Nubhan :
4)
Nadia :
'Redah jerr!'
5) Alif :
6) Faisal : 'Salaam...'
7) Ika : 'i likeee...'
8) Naim:
9) Saida : 'OK La Tu!'
10) Stanly : 'Wasseeyy!'
11) Toi : 'Ye ye ajerr!'
12) Yana :
13) Rina : 'Gotcha!'
14) Lufya :

AF 7:

1) Hafiz:
2) Aril :
3) Akim : 'I'm Yours'
4)
Yazid :

5) Isma :
6) Adila :
7) Aishah :
8) Claudia:
9) Obri :
10) Qhoud :
11) Rini :
12) Rubisa :
13) Sidi : 'Original..'
14) Zizi :

AF 8:

1) Shahir: 'hoihoihoihoi'
2) Adira :
3) Daus :
4)
Maulana :

5) Iwan : 'Den pon boleh!'
6) Ain : 'Apalocca'
7) Farina :
8) Nad:
9) Alif :
10) Anum :
11) Ema :
12) Shah :


Fuh!!! Ni la namanya 'tak de keja cari keja'!! Tak pepasal aku penat nak memikir apakah tagline² bebudak AF ni. So, yg mana aku sempat re-call tu, aku dah letak kat situ tagline diorg. Yang mana aku kosongkan ala² fill in the blank tu, pepaham sendiri je la yerk.. hehehe... sama ada aku tak tau, or diorg mmg tak de tagline! Kadang memory otak aku ni pon cam slow gak nak mengingat sumer benda nih.

Ada kawan pernah tanya aku, (sekadar sembang verangannn!!) kalu aku masuk AF, apa nama komersil aku and apa tagline aku nak guna? aku jawab... aku akan guna nama Arjuna dgn tagline 'Tak Bley Blah..!!" sbb aku suka sebut stetment tuh..

jadi... AFUNDI ARJUNA.. "Tak Bley Blah...!!" wakakkaa...

Memang sangat tak boley blah kan entry aku kali nih!! huahuahauahua....!!

Adios :P

13 comments:

Qarl said...

NANA!!! sgt suke hokey!

MAULANA : chantekkkkkkk

ARIL : terbaek wok!

Izman said...

Riz : apa ke hai nye yobb? *btOl tah tidak aku tulis

Adam Arjuna said...

Hahaha... igt yer korang!! Aku pon lupa.. ekeke...

Comment to Qarl :

Yesza!
Tepat sekali.. mmg Qarl seorg follower.. ahaks..


Comment to Izman :

Haha.. "Apa ke hal nye yob!"

Ayu Zuraida said...

salam perkenalan..

ayuzuraida.blogspot.com

jejaka anggun said...

gigih kan entry nih?

Adam Arjuna said...

Comment to Ayu Zuraida :

hai,
salam kenal kembali... :)
thanks sbb singgah ke sini..
singgah la selalu yerk.. :)


Comment to Jejaka Anggun :

hahah..
mmg agak GIGIH pon sbnrnya :P

WYNA NUBIES said...

eh..nubhan..lupakah??...sni wyna ingatkan...
CAYALAH!!

Adam Arjuna said...

Comment to Wyna Nubies :

ahaks..
lupa la pulak..

thanks for sharing yerr... eheh

KeMatZ said...

farha = tibitibitibitibi ke..

bukan Mantap Tu Joe.. ;-?

edzlin007 said...

mmg susah nak ingat semuanya kan. tagline kalau tak kuat mmg mudah dilupakan.

sebab saya minat adam, ingatlah dlm af dia selalu kata what's up2! vote for adam. (dgn tgn bandangan V terbalik)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.

Emil said...

Pretty useful information, thank you for your article.
matress | Pork recipes | quilting fabric

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates