Wednesday, December 05, 2007

Aku Dan DFC : [part 02]

Part 02. Kali ni aku nak ceritakan pengalaman aku bersama DFc pada hari-hari seterusnya. Selepas kejayaan kami semua handle pgrm Mesra Bersama dafi @Bukit Jalil tu, kami jadi makin close antara satu sama lain. Boleh dikatakan setiap weekend kami akan hang-out sesama. Seingat aku, kami slalu lepak hari Rabu. Waktu piawaian kami slalunya sampai pukul 4 pg. hehehe.. tak kira la esok nyer keje or tak..tapi mesti sampai kul 4 pg. Tu la kami.. Bila dpt lepak bersama, mmg byk story nak dibincangkan, dari yg serius sampai la mengarut. Sebelum terlupa, pgrm mesra kat Bukit Jalil tu jugak menemukan kami semua dgn Megat dan Safia. 1st time jumpa Megat time tu, tapi Safia pulak just dafinites biasa yg dtg nak sokong Dafi, nama dia pon tak tau lg waktu tu..

Kenangan..!! Tu yang dpt aku nyatakan. Gambar ni bawa seribu kenangan buat aku dan tentu jugak Fendy, Azim, Ray, Megat and Dafi. Teringat aku 1st time Dafi ajak kami lepak sampai over-nite, makan2, tgk wayang, ronda2 satu keta (Dafi drive..ekekeke..). Dah rasa cam 'track selebriti' pon ada gak waktu ni. Tgk sekolah Dafi, tempat dia slalu lepak, masjid yg dia slalu pergi, umah kawan2nya dan macam2 lagi.. Ni memori yg memang aku tak dapat lupakan. di kala ni aku sedar yg Dafi jugak manusia biasa yg hidup normal cam remaja lain jugak. Tak der perbezaaan, cuma sekarang dia dah ada life baru yg perlu diteruskan... [Tarikh 21 Jun 2007]


GSA Seremban merupakan pgrm luar pertama yg aku dah VID (bukan AJK waktu tu..) terlibat. Aku, Ray, Azim, Fendy, Syazwan and K. Rins yg terlibat utk pgrm ni. Awal pg kami semua dah drive dgn kereta Stavic kepunyaan Dato' ke Seremban. Mulanya sesat gak coz' Ray tak folo kami skali sbb dia dah memang kat Seremban time tu. Berpusing gak la nak mencari Jusco Seremban ni..tapi kami tetap sampai awal. Bukak booth, buat jualan, sign in membership, promote DFC semua kami lakukan pada hari yg sama. Jualan pon memberangsangkan. Letih but its really fun and enjoy..

Ray, aku, Syazwan, Fendy, Azim and Kak Rins. Bagi aku, diorg yg hadir membantu di booth GSA ni memang outstanding sgt. Sentiasa happy dan bersemangat.. [Tarikh 24 Jun 2007]

Berikutan kejayaan team kami handle pgrm Mesra Bersama Dafi @Bukit Jalil memberi kami semua peluang utk mengenali keluarga Dafi secara lebih dekat. Satu majlis makan malam bersama famili Dafi telah diatur untuk kami semua bertempat di Kelab Golf Negeri Selangor (KGNS). Terasa berbaloi sgt bila usaha dan kerja keras kami semua seperti dihargai. Di kesempatan tu juga kami sempat buat surprise sempena meraikan birthday Kak Rins (Naib Presiden 2 waktu tu).

Antara yang hadir. Di majlis ni juga di adakan sesi penyampai sijil penghargaan kepasa semua yang telah bertungkus-lumus pada pgrm Mesra Bersama Dafi @Bukit Jalil tu. Huh..!! Makanan memang sedap kat KGNS ni...nak g sendiri memang tak mampu la aku...ekekek...

Guys always be guys!! from left; Joey, Wan, me, Fit, Azim and Dafi..

Perkara waib yg sentiasa kami lakukan...bergambar..!! ahahah.. semua org nak masuk frame kan..?? Bukan senang dpt bergambar mcm ni, tambahan pulak dgn famili dafi pon terlibat..lagi la tak nak lepaskan peluang. Apa pon, majlis ni memang buat kami semua rasa amt dihargai. Hilang terus rasa penat, letih dan sebagainya bila segala usaha yg dilakukan dihargai org lain Syukur sangat. [Tarikh 28 Jun 2007]



First Outing..! Sewaktu kami semua jd VID (tetap bukan ajk waktu tu), kami dah rancang macam2 pgrm untuk jdkan DFC sebuah club yg aktif. Pelbagai pgrm yang telah di rancang dalam jangka-masa 10 bulan kami dah tetapkan. Setiap org antara kami diberi peranan berbeza utk pastikan event2 yg kami rancang success. 1st outing yang kami handle adalah pertemuan antara VID dan Dafinites (subjek lebih tertumpu yg berada di sekitar lembah klang) bertempat di A&W ss13 Subang Jaya. Seramai lebih kurang 40 org telah hadir pada outing ni. Kami semua sempat la berkenalan antara satu sama lain agar relationship yg diwujudkan ni lebih erat. Di kala ni jugak kami semua kenal Bash seblm beliau terlibat sebagai VID. Dafi jugak turut hadir pada saat akhir pgrm sbg kejutan utk semua yg datang malam tu. [Tarikh 29 Jun 2007]

Dataran Shah Alam menjadi destinasi seterusnya kami lepak. Without plan pon. Just calling2 sesaper yg free utk ajak lepak kat gerai mamak yg ada kat situ, and kebetulan lak ada show pelancaran Majalah Remix kat situ. So, kami just hang-out antara kami sampai la ke senja dan bila malam lak kitaorg move to another vanue which is McD Mutiara Damansara. Lepak lagi.. lepak..lepak..dan lepak.. best kan..?? [Tarikh 01 Julai 2007]

1 comments:

kematz said...

wahhh.... menarik ko nye citer... best.... layan.... apa apapun semoga ko success dalam apa jua ko buat....

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates