Tuesday, December 11, 2007

Ayu & Rafi Wedding Day

Stop kejap dgn citer Aku dan DFC..kali ni aku nak bukak citer lain lak. Citer bab kahwin2 lak. Hehhee…tapi bukan aku la…just friends of mine. Story selanjutnya tentang aku bersama DFC akan disambung balik nnt..tak nak la org bosan baca bila aku asik bukak citer yg sama je kan. Aku dan DFC will be back soon..!

Majlis akad nikah sebelum bergelar pasangan suami isteri


20 & 21 Oktober 2007 merupakan sau tarikh bersejarah buat pasangan ini. Mazwani Ayu dan Wan Mohd Rafi, dua orang sahabat yang aku kenali dari zaman belajar di universiti lagi. Perkenalan diorg yang tanpa dirancang ni buat mereka kekal sampai ke jinjang pelamin. Ayu ni classmate aku dari kelas diploma lagi manakala Rafi lak member sekursus tapi lain kelas. Tapi bila masuk degree, kami semua dalam kelas yang sama dan bermula dari situ la keakraban diorg terjalin seterusnya bercinta, bertunang dan kahwin.



Posing Ayu sepanjang Majlis berinai.. Melaram sakan kawan aku nih. Dari dress ala-ala perempuan melayu terakhir, masuk konsep Enchanted, bollywood and mak tiri snow white, mak dara pon sumer dia sapu..ekekekek...


Tak payah la aku nak hurai bagaimana semua ni terjadi kan, better tuan punya diri yang cerita detik bagaimana diorg berdua kenal. Tapi bagi aku, perkenalan dgn Ayu dan Rafi selama lebih kurang 8 tahun bermula tahun 2000 (saat aku diploma sampai degree) membuat aku cukup selesa berkawan dgn mereka walaupon kadang kala ada gak rasa tak puas ati. Hehhehe..normal la kan..aku tak puas ati…apa lg diorg..dgn perangai aku yg tak tentu hala ni, lagi lak buat diorg tensen ngan aku kekadang. Ahahahah…


Sedondon.. gambar sepanjang majlis persandingan di rumah Ayu.


Majlis potong kek. (errr..tu kek ke, lemang..??)

Apa pon, kat sini aku just nak share ngan semua pengunjung blog aku gambar2 perkahwinan Ayu dan Rafi pada 20 dan 21 Oktober 2007 baru2 ni. Tapi aku nak mintak maaf kat Ayu la sbb aku tak dapat nak hadirkan diri pada majlis yg diadakan di rumahnya, aku just attend wedding di rumah Rafi je pada 21 aribulan tu. Sorry eeek… aku ada komitmen lain ari tu and kebetulan lak time tu kan raya.. hehheheh..

Gambar persandingan Ayu & Rafi. Majlis yang diadakan di rumah pihak lelaki kat Putrajaya.

Bersama sebahagian kawan-kawan yang hadir.


Bergambar bersama Nad yang teman aku g wedding Ayu & Rafi di Putrajaya.

Semoga bahagia dan berkekalan hendaknya....amin...

3 comments:

Farazila said...

erm...
byk baju persalinan yg pengantin ni pki kan...
eh..ehe..eh..kak nad pon ada..

gossssipp panaazz!!!

Kematz said...

hehehehe..... kenapa tak percaya ke... kak nad ada (akak ke...)

Emy Hisyam Basri said...

same goes 2 u n nad.... amin...

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates