Monday, May 26, 2008

Karnival Final AF

Karnival Final Akademi Fantasia 6 dan Gempaq Selebriti Astro the Musical telah berlangsung di Kompleks Sukan Bukit Jalil pada Sabtu lepas (24 May 2008) bersempena dengan Konsert Akhir AF musim ke-6. Rata² semua sudah maklum tentang keputusan AF6 ni dan aku rasa memang memuaskan hati la..


Tapi kat sini aku nak citer skit la pengalaman aku menghabiskan masa di karnival tersebut Sabtu lepas. Seminggu sebelum hari konsert final aku ngan hausemate aku Is dan Man dah gigih gi cari tiket final sampai ke KL. hahah...bukan aper, last year aku dah dpt tgk konsert final ni secara live, so this year pon tringin gak la memandangkan aku ni tak layan sgt weekly konsert. Even kitaorg just bli 'upper tier' tiket beharga RM20 je, tp rasanya berbaloi sbb persembahan Stacy yg kitorg tunggu2 mmg sgt mengujakan...Cayalah... hahaha..



Aku gerak dari umah ke Bukit Jalil around kul 3 petang. Memang hajat di hati nak dtg awal skit sbb nak layan dulu karnival ngan booth² yg byk kat luar stadium tu. Tp aku tak layan sgt show GSA sebab nampak cam bosan jer.. Dari satu booth ke satu booth aku singgah. Manalah tau kot2 bley dpt goody beg ke...barang percuma ke..wakakak... tup² ternampak la pulak sorg member aku ni sedang giat dan gigihnya bekerja di booth Nadia FC. Redah jer... tringat lak zaman aku gigih berniaga ni booth Dafi FC last year.. satu pengalaman yg tak bley dilupakan sampai bila-bila...


[antara barang free yg aku & kengkawan aku dpt]

[macam kenal mamat berbaju merah yang bertopi tu..hurmm..]


Antara booth stundet AF5 yg masih giat adalah booth Shawal FC and DaVom (Mila FC). Pelajar AF6 lak harus la Stacy, Nadia, Riz, Toi, Nubhan dan Alif...yg len tak der plak..


Pemerhatian aku tentang karnival ni agak happening la kalu nak compare last year nyer karnival sbb gerai² dan booth makin byk ada. Selain booth² pelajar AF sendiri, adagak booth Carrefour, KFC, Nokia, Nikon, Intimate, Mayfirst, booth gelang AC Mizal (x tau nama brand), Astro dan byk lagi laaa...

Paling menarik perhatian aku bila aku berada di sekita booth pelajar AF6 yg ke final. Huh..semagat siot diorg ni tambahan pulak bila tiba masa utk masuk ke Stadium. Sumer bersiap sedia ngan group sorak memasing berbekalkan banner..poster...baju yg seragam...memang teruja la gak..

[Toi FC ...ye ye ajerr!]

[Stacy FC ..Alamak! Terlebih sudah..!]



[Riz FC ..Ape kehey nyer yop?]

Sumer penonton dibenarkan masuk ke dewan lebih kurang kul 8 malam. letih gak bila hampir sejam berbaris utk tunggu pintu dewan di buka. Terbuka buka jer pintu dewan, dah macam pelarian je aku tgk sumer org (termasuk aku)...semua serenta serbu nak masuk dewan sbb nak kejar seat yg selesa.





Well..tu la pengalaman kan... nnt aku review plak menjelang konsert final yg berlangsung hari tersebut..

7 comments:

Farazila said...

hey adam...
adam pon pi gak tgk konsert akhir yer..
sama r lilo pon gi..
tp lilo datang pon dlm kul 6 lebih..
klu x leh jumpa2 kan..hehehe
yup mmg byk booth dr thn lepas..

Adam-ArJuna said...

alop lilo..
lorr..lilo gi gak ker..tak tau plak..
kalu tau mmg bley jumpa jap kot kan..
adam mmg saja dtg awal sbb bosan dok kat umah..

huhu..

KeMatZ said...

Wah Wah.... wehh kat mana ko dapat baju tu... macam mana aku tak tau... wehhh... hehehehehe.....

makan kfc tak ajak.... WAH

Adam-ArJuna said...

Hurmm..takkan ko tak tau ttg kewujudan baju free tu...oopss..lupa..ko kan waktu tu gigih berniaga di booth Redah Jerr... baju free tu aku dpt kat booth Nokia hehe..layannn...

Wah...nampak plak aku makan KFC tu yerk..! Tak bley blah...!

~SYAMELIA~ said...

yup adam...
teringat last year ms kt sama2 jaga booth dafi fc, kn...
aiyoo ms 2 mmg xbley bla, kan...
dat was the 1st tyme akak jumpa adam,
kak lyn, lilo n ramai lagi la...
mulanya di sini...
eceh...

will always treasure n cherish those memories...

Adam-ArJuna said...
This comment has been removed by the author.
Adam-ArJuna said...

haha...
back to the future sgt kan..
ekeke..mmg sgt tak bley blah..
but for that moment each of us known each other roght now..tul tak...

sumtimes, history make a lot of memories...

wah..!!

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates