Thursday, August 14, 2008

DiddyFC Bowling Tournament

Event : DiddyFC Bowling Tournament Date : 10 August 2008 Time : 10.00 a.m

Vanue : Ampang Superbowl, Summit USJ
Host : Diddy Fan Club

Hurmm..nak citer plak pasal pertandingan bowling anjuran DiddyFC. Agak lewat gak kalu aku nak citer sbb event dah berlangsung pada hari ahad lepas. Received invitation to join this event kira sebulan yang lepas. Thanks to Lilo yang update kat Adam pasal bowling ni, kalu tak sure Adam tak dpt join. Last tournament bowling yang aku join adalah anjuran AmyleaFC hasil jemputan member aku si Kematz yang kononnya mintak tlg aku sbb team dia tak cukup org. Jadi aku pon main la utk team NadiaFC. hahahaa.. cureng sgt kan. Bowling nye pasal..

Actually dah lama team aku (DafiFC) tak hantar wakil utk join tournament cam ni. Ni kira cam buat come back la..wah..!!
Hasil persetujuan, dorongan dan support pelbagai pihak, akhirnya DafiFC hantar 3 team utk turut serta dalam games ni. Group kami diberi nama DFC B.T.R (Bila Terasa Rindu) yang diwakili aku, Abg Rosol, Kak Jeja and Daong, DFC Adinda (Azim, Fendy, Lilo & Ryzal) dan DFC Seumur Hidup (Nad, Kak Nani, Capeq & FendiSany). Sumer nama group tu adalah tajuk Dafi sendiri. ahahah..

DFC B.T.R (Abg Rosol, Kak Jeja and aku..Daong missing in action...)

DFC Adinda (Azim, Ryzal, Fendy & Lilo)

DFC Seumur Hidup (Capeq, Nad, Kak Nani & FendiSany)

Games bermula jam 10.00 pagi. Seawal 9.15 pagi rata² players dah mula berkumpul. Sorry pada team aku yg suh dtg awal, tp aku lak yg lambat. Bukan sengaja lambat, byk org yg aku nak kena fetch. Harap memahami la yerk.. hehehe..

Team DFC diletakkan di lane 4, 15 & 20. Jauh maa...penat aku berlari² anak lepas turn aku baling bola boling sbb nak tgk team yg len main. hehe..gigih kan.. Penat sebab tu je sbnrnya. Tp bagi aku event anjuran DiddyFC ni mmg agak gempaq la sbb hadiah dia pon agak meletups. Tambahan lak sponsors yang byk buat tournament ni lg vast.

Permainan tamat kira² kul 1.30 ptg. Masa ukt keputusan lak. Nak explen sumer mmg tak larat la... aku just bitau je la team aku ni kat tahap mana.. Team DFC B.T.R tempat ke 20, DFC Adinda ke 32 dan DFC Seumur Hidup ke 35. hurmm...Manakala kategori individu lelaki lak, aku dpt rank ke 32 drpd 89 peserta lelaki, abg. Rosol ke 45, Capeq ke 64, Fendy ke 66, Ryzal ke 73, Daong ke 74, Azim ke 79 & FendiSany ke 86. Untuk ketegori wanita lak, Kak Jeja mendapat tempat ke 29 drpd 59 peserta wanita yg terlibat, Nad ke 49, Kak Nani ke 51 and Lilo lak ke 54.

Hahaha..prestasi aku memang kureng skit la hari tu. Bukan hari tu je, mmg hari² pon. ahahaha..cam la terer..kekeke.. Apa pon semangat team DFC memang susah nak lawan la.. Wah ayat..! dek kerana semangat tu gak la, team DFC berjaya memenangi salah satu kategori hadiah yang dipertandingkan. apa dia eyh..?? dah tentu la TEAM PALING HAPPENING..!!

Ok la..x nak ckp byk (walopon mmg dah byk..ekekek).. utk lebih info pasal tournament ni, korng leh la link terus ke beberapa blog yg aku linked kan kat sini. Enjoiss uolss

MORE INFO just click the link below:
TRIViA EVENT:
  1. Terdapat 37 pasukan yang bertanding pada hari tersebut
  2. Seawal pagi Diddy bersama team pengurusan dah bersedia utk acara ini.
  3. Farah AF2, Farah Asyikin, Mark OIAM dan Diddy sendiri antara artis yang hadir.
  4. BHP Petrol, Genting Highland, Era, Suria FM, Hot FM, Karangkraf dan A&W antara penaja event ni..nak tau full list sponsors silalah bukak blog Badrul DDFC.
  5. Team DFC sumer memakai warna rasmi, Merah & Maroon.

4 comments:

KeMatZ said...

welcome back.... diharap next event DAFIFC hantar lagi team ok... meriah sikit.... wakakkaka.... nak nak ko Adam.. memang terror..... bila nak ajar aku... ni...

Adam Arjuna said...

Thanks my frenz mr.Kematz.
Insya-Allah DFC akan kembali lg lepas ni kalu ada lg invitation. Mmg kitorg dtg utk kasi bising pon sbnrnya...ahaha.. Nak menang mmg jauh sekali lg apa tah lg nak lawan team EbiFC yg mmg hebat.

aku terror apa nyer...nak compare aku ngan ko..hebat ko lg. Main pon dah spinner la..hook la..aku ni straight je...x de langsung yg menarik..

apa pon thanks..tunggu invitation dr EbiFC lak pas ni..hehe

wawa said...

yuhuuu adam. wahh korng terer membowlingkan diri ekk.. me x smpat tgk skil korng lak... hehehe...

Adam Arjuna said...

hye wawa..thanks for dropping by here...tak sangka yerkk!! (pinjam tagline kematz)

mana ada terer membolingkan diri..terer melongkangkan diri ada la...ahaha..kalu terer dah menang dah pon kan...ni takat suam² kuku jer..

ahaks..

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates