Monday, August 25, 2008

Konsert Akhir GangStarz

Sebelum aku mulakan entry ni, aku nak ucap THANKS to Azim & Ikram sebab ajak aku gi tgk Konsert Akhir GangStarz ni pada Ahah lepas bersamaan 24 Ogos 2008. Walopon tak cukup korum (Fendy x join), tp aku puas ati gak la sbb dpt tgk live event ni. Asalnya aku yg ajak Azim, tp disebabkan masalah teknikal ngan tiket aku, Azim & Ikram lak yg ajak aku sbb diorg dpt tiket last minit. hehehe..

Well, rasanya rata2 sumer sudah maklum siapa yg telah membawa pulang USD100,000 tu kan? Dah tentu la kumpulan dari Malaysia yg digelar One Nation Emcee. Apa pon tahniah dari aku utk group ni and diorg mmg deserved utk menang kerana persembahan diorg memang tersangat la gempaqnya ari tu. Aku yg tak pernah langsung layan GangStarz ni (tp bley plak g tgk konsert final) agak teruja gak la ngan performance mantap diorg.

Tak ketinggalan juga tahniah kepada sumer finalist yg lain. Walau tak menang, tp personally bg aku, persembahan korang sumer mmg hebat. Memang layan la aku sepanjang tgk live konsert GangStarz ni.

Paragon Child : Korang mmg hebat siot! Penguasaan B.M yg mantap buat aku teruja ngan persembahan korang.

Akasia : Walaupon digelar makcik2, tp vokal & paduan suara korang mmg marvellous. Korang bley jd group artis pertama wanita yg memperjuangkan irama etnik ni. Hope korang success.

D'reborn : kombinasi lagu yg sgt menarik & performance yg mantap.

3.5 : Selain cantik, vokal and persembahan bertenaga korang tu mmg tak dpt dipertikaikan lg. It's just about luck kan..?

MC hari tu siapa lg kalu bukan pengacara laris masa kini, Miss Farah Fauzana dan Faizal Tahir

Pembuka acara. Persembahan dari juara GangStarz musim per-1, The Lima yg menyampaikan lagu Buronan Cinta & Separuh Masa. Gerek seyh..!!

Finalis pertama kali muncul di atas stage utk permulaan acara dgn lagu2 popular mereka yg dah dipersembahkan semasa konsert mingguan. Happening time ni beb. Paling aku suka bila sumer guna dress code 'White'. Cun gilerrr..

Saat One Nation Emcee dinobatkan juara GangStarz musim ke-2.

Aku, Ikram & Azim...sedey tak cukup korum...kan..kan..

Thanks Ikram for the tickets. Walaupon free..ehehe..katanya...

GangStarz musim ke-3..? bley tak aku join..?? Hehehehe..saper nak satu group ngn aku.."MenTega".. ahaks..!!

11 comments:

mesin.masa said...

"Aku, Ikram & Azim...sedey tak cukup korum...kan..kan.."

-mesti aku tak termasuk dalam korum ko tu kan??aku lagi sedey....waaaa......

Adam Arjuna said...

huhuh....
ala..aku lg sedey..
ada kawan aku sorg tu..jumpa aku tepi jalan, just kasi horn jerrr....

tegur2 cenggitu je tu pon bukan tanya kabar...

lagi sedey hati kuuu......huarrrggghh..

KeMatZ said...

giler touching persahabatan korang ni... wakakkaka...

apa apa pun aku kagum ngan performance dari philipines... hehehe slumber ajhe nyanyi lagu melayu....

One Nation Emcee... lehh ke rasanya nyanyi lagu tagalog dengan merdu... wakakkaka... dan dan ajhe aku....

Adam Arjuna said...

huhu..sgt tak bley blah ko nyer statement Kematz..

yezza, aku setuju. group filipin mmg gempaq especialy pronounciation diorg in malay..tu yg wat aku respect abis...

KeMatZ said...

tapi apakan daya.... bukan itu yang dilihat... wakakkaka... ehhh undian dia.. still Malaysian ajhe kan undi... aku tak ikut sangat ganstarz....

hehehehehe

mesin.masa said...

to arjun rampal dan kematz:

aku lagi touching tgk persahabatan korang bedua...wwwaaaaaa

KeMatZ said...

dan dan ajhe lahh ko arbain...

touching ke persoalanya... heheheh..

Adam Arjuna said...

ntah....persoalannya...touching ke..??

dah la...aku dah kecewa tahap cipan ni sbb kena horn je ari tu..
:(

mesin.masa said...

hehehe...ala soyie la sahabat...
jgn la mayah...i was on rushing dat day...nxt tyme kita lepak kalau percuma k...

neway...camat berpuasa...

MyRaLiCiOuS_89 said...

uikkksss..
adam pon pegiyh akk konsert niyh...
huhuhu.. xjmp pownnn
sbb myra berdiri kat depan tuh..
hehe.. tp mmh best kan tat nyte...

(rasa lmbt lak tetibe ckp balik pasal konsert dua mggu lps.. hahahhaa)

muhafis said...

huhuh.. pegi x ajak.. camnie arr

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates