Thursday, October 30, 2008

Afgan - PadaMu Ku Bersujud

2 hari lepas seorang kawan send lagu ni kat aku.

AFGAN - PADAMU KU BERSUJUD


Kata teman aku ni, lagu ni best dan sangat bermaksud.

*****************************

Dalam 2 hari yang lepas gak aku cuba menghayati bait² lirik lagu ni dan cuba adapt dgn life seharian aku.

Enough said; sejujurnya aku suka dgn lagu ni. Memang penuh dgn makna tersirat serta tersurat.

So apa kata, korang pulak cuba utk menghayatinya..

*****************************

THE LYRIC:

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu Ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud
Pada-Mu..

2 comments:

Anonymous said...

alamak geng..
lagu ni mmg menginsafkan
penuh misteri disebalik bait2 kata yg terucap..
what say u..

Adam Arjuna said...

what say me...?
definately i agree wit u geng..
the lyrics itself already symbolized thousand things if we do feel it..kan..

mmg byk maksud tersirat dan tersurat tu..

lagu ni mmg best..

thanks geng!!

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates