Thursday, October 30, 2008

Depressed

I'm not stupid!!
YUP!! Itu yg pasti.

Sejak akhir² ni aku banyak berfikir tentang diri aku bila berada di samping org lain..
berada bersama kawan², keluarga.. jiran tetangga atau pun rakan sekerja.. Disebabkan satu insiden yg terjadi buat aku terfikir tentang semua tu.. 'Mungkin' ada perkara yg perlu aku ubah pada diri aku yg 'mungkin' dah buat orang menyampah..

I'M DEPRESSED!


Yup..Mungkin...Aku takkan menolak segala kemungkinan!

Aku bukan bodoh nak menilai apa yg terjadi kat sekeliling aku..
Aku bukan bodoh utk mentafsir apa maksud2 yang orang lain cakapkan...

Yup..may be perangai aku jelek dan menjengkelkan! Tapi aku bukan hipokrit utk menidakkan semua benda yang sedia ada..!

Sudah la...hentikan la lakonan tu...
Aku masih waras berfikir utk menilai dan mentafsir segalanya..I'm not stupid ok!

Mungkin ada masa aku happy..aku akan ketawa...

Mungkin ada masa aku sedih..aku akan berdiam...

Tapi yang pasti aku tak pekakkan telinga utk mendengar, dan butakan hati utk melihat segala yg berlaku sekeliling aku...

Jangan ingat bila aku berdiam tanda aku tak tau apa yg direncanakan. Manusia, hidup dibekalkan pancaindera utk menilai segalanya yg ada di sekeliling kita. Itu juga yg aku cuba gunakan.

Satu je pesan aku...
aku bukan bodoh utk memerhati semuanya walaupon ianya hanya satu lakonan atau sandiwara..

Utk sesiapa saja di sana...hentikanlah semuanya...
aku masih waras dan masih boleh menerima segalanya dgn hati terbuka..
Namun..,
aku bersyukur kerana masih ada yg selalu sudi mendengar rintihan aku..THANKS buddy!

15 comments:

KeMatZ said...

wow thread ko kali ni bukan main emosi... apa kes... berperasaan juga ko ye... hemmm normallah.. ko kena hadapi semua sandiwara dunia... itu adalahh cabaran untuk menguji keimanan kita semua... wah.. apakah comment aku...

heheh... tapi bukan mudah untuk memuaskan hati kawan kawan kita ni... nak nak yang over perasan.... apaNakBuat... nasib badan...

apa apa pun... ko teruskan ajhe gaya hidup ko.. ada aku kisah...

ok lahh.... TakSangkaYe...
...

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan said...

Quote daripada entry kau..

"Aku bukan bodoh nak menilai apa yg terjadi kat sekeliling aku..
Aku bukan bodoh utk mentafsir apa maksud2 yang orang lain cakapkan..."

ni kenapa la pulakkk niii..

takpelah Mally.. lain orang, lain perangainya.. lantakla kau buat je ape yg kau rasa happy n betull orang lain takde masa kau susah..


kenapa kau thanks kat buddy plak.. patut thanks kat nafty la..

hehe

rizz said...

sabarlah.x suma yg kita impikan indah belaka..
salam singgah rizz:)

Adam Arjuna said...

Guys...trima kasih atas komen anda..terharooo...

well,

to kematz;
siot ko! dah tentu la aku ada perasaan...and bukan ko pon tau ke tu..kalu aku tak der hati dan perasaan aku buat dunno je beb..

tp tu la kan.. life is so complicated..

to nafty;
yup! u r rite...
nak tak nak aku kena live with the flow kan..
skang ni pon dalam process nak adapt dgn sumer benda yg merunsingkan aku ni..

** aku thanks kat buddies la sbb ramai yg sudi jd pendengar setia aku and gud responder..

to rizz;
hey dude! thanks for dropping by and thanks for ur comment too.
actually i quite agreed with u.. tak sumer nyer dlm hidup ni indah kan..??

wawa said...

somehow, i know how u feel la. kadang2, setengah manusia terlalu kritis dan suka menilai. lebih prefer lihat keburukan daripada seeing what's best in others.

bila jumpa keadaan macam ni... kita pilih utk mendiamkan diri, thinking 'let it be..', makin teruk kita di'hempuk'. hahaha.

harap adam terus tabah menghadapi dugaan. wahhhh ayat novel katanya... XD

apa2 pun, yang penting adam ikhlas kan hati. u know what u do. dan terima semua dengan hati terbuka. yang elok jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan. (dah macam ayat buku teks sekolah plak XD)

Adam Arjuna said...

wawa..thanks for ur comments..
terharooo sgt..

well..ada betulnya ckp wawa tu. actually semua org pernah atau mesti akan hadapi situasi mcm ni.. cuma cara kita handle je yg akan membezakan samada kita bley terima or tak apa yg berlaku..

personally, its hard and its too complicated for me to adapt it.

may be isu sensitiviti kita tentang keadaan sekeliling jugak akan mempengaruhi perkara2 mcm ni..
mungkin apa yg kita fikir tak sama mcm apa yg mereka di luar sana fikir..tu yg susahnya.. sejujur atau seikhlas mana pon kita, tetap akan terdetik andaian bg mereka.. kan..??

may be berdiam dan live with the flow adalah jalan terbaik.. kan..kan..kan..??

M.N.Izman said...

aku tak faham sebenarnya..hmmm

Adam Arjuna said...

man....
tak paham tak pe...no point pon..

its just hard for me to explain it directly. Its all about heart and feeling..Its all about me and bad-side-self

tapi..it's ok.. as long as there people besides me, i think, i can manage it well..Insya-Allah...

thanks bro.

mesin.masa said...

eh...tetiba mata aku masuk habuk plak baca entry ko kali ni....tissue please...

KeMatZ said...

mesin ni lagi sesitif.... sikit sikit sedih... ntah ntah banjir... cukup ke just a tissue... ke nak tuala.. wakkakaa..

apa da lari topic... larikkkk

Adam Arjuna said...

apa lagi korang nih...

adoyai...

besa la...kalu tak sensitif..bukan manusia la namanya tu kan...

[r][a][y] eusouff said...

ada tissu lebih?

Adam Arjuna said...

huhu..
nak tisu ke ray...
nanti amik kat pakli eyh..
tp jgn buang² lak..abis tisu kena sorok kot nnt..
waakakak..

wawa said...

kannn sgt adam. ppl wont know the real truth and feeling until they're in the shoes or sama2 hadapi. no matter what ppl say or think, it's always somehow diffrent dr org yg menghadapinya. cewah. hehe...

yup, i slalu pegang dengan petua 'silence is golden'. sometimes ia jalan terbaik. walaupun bukan 'the best' utk segalanya, but at least kurangkan dosakita, dok gitu? ekeke..

tp i ingat pesan seseorg, try not to be tooooo stressful or it will 'eat' u. ehehe. mmg susah nak menyah-stress-kan diri ini (ewah, hehe), but wecan always give it a shot =D

all d best for u adam *wave pom pom* ehehehe...

Adam Arjuna said...

wawa,
thank you so muchh..i'm so appreciate of ur kindness and support..
Insya-Allah, adam try to find a good way to settle things up..

kalu nak ikut stress, sampai bebila pon tak abis kan..

tapi betul la, org takkan rasa kalu tak alaminya sendiri.. tp, sumer la pengalaman yg bwk pengajaran kat kita utk mengenal betul sikap manusia ni..

well..thanks again.. again and again..

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates