Friday, November 14, 2008

Secret Recipe's 11th Anniversary

Buat pertama kalinya aku baru dapat tau yang Secret Recipe dah menyambut ulang tahun ke-11 nya pada 11 November 2008 yang lalu.. very out-dated sgt kan aku ni..??

Saper yang tak suka kek dari Secret Recipe kan..? kalu yg tak suka tu comfirm la org tu tak der deria rasa langsung, kan..kan..kan..! Well, bersempena sambutan ulang tahun yg kesebelasan diorg nih, Secret Recipe dah mengadakan promotion yg gila baban utk sumer fans² nyer..(ada ke fans..?? eheh)

Buy one whole cake, u will get another one whole cake for free!

Dalam erti kata yg lebih mudah paham, korng dpt percuma satu kek lain ikut citarasa mana yg korng suka dgn hanya beli satu kek jer.. Menarik sgt kan... Selain tu, diorg juga kasi voucher penuh pembelian sebiji kek jika ada kek yg korang nak pd waktu dah abis... so, korng bley guna voucher tu utk redeem balik kek kat Secret Recipe within one week time.

Pada 11 aribulan ari tu aku pon tak nak la lepaskan peluang menikmati barang percuma cenggini and kebetulan lak ari tu jugak besday 2 org opis mate aku, Kak Mas & Azura. Kul 2.45 nak dekat 3 ptg, atas nasihat opis mate yg len, aku memblahkan diri ke Subang Parade utk beli kek Secret recipe ni. Tak byk outlet yg buat promotion ni, hanya 11 outlets je bersempena ulang thn ke11 nyer tuh. Promotion 1 day only while stock last...standard la kan..

Sesampai je aku...

Mak datuk que.... panjang giler ok.. Bak kata promoter sblm ni, "dalam setgh jam u baris, dpt la kek tu!..:"

Atas kepropaan promoter tu gak la aku gigih berdiri dlm line yg kononnya setengah jam. Gambar di atas semasa aku berada dalam detik ke 1 jam 30 minit.

Aku sbnrnya risau gak sebab lama tul tinggalkan opis tu...hehe..(risau tuh!!!) Tapi disebabkan kek free, terpaksa la aku merelakan diri menunggu berbaris wpon dah byk miskol and mesej masuk tanya aku kat ner... ahaha

Masuk ke detik 2 jam 10 mint...

Ni lak gambar barisan di belakang aku....

Akhirnya...

...sampai gak aku ke kaunter untuk beli kek Secret Recipe setelah berdiri berbaris selama 2 jam 30 minit itu. Memang satu pengalaman yg menyoronokkan...wakakaka... (paku diri sendiri sbnrnya!) Anyway, i managed to get one whole Chocholate Indulgence Cake which is my favourite, and another one is Chocholate Strawberry. The price is only RM 73.50 !

Pada sesapa yg berkesempatan beli kek Secret Recipe ari tu mmg akan rasa bertuah kan even kena baris lama, ditambah lak ngan sketsa kehidupan masyarakat sewaktu membeli dan paling tak bley blah siap gadoh² lg.

To mr / miss Secret Recipe, Happy 11th Anniversary to you. Wish all the best, and hoping the best services from you in the future provided with the best cakes and more new flavors. TQ.

9 comments:

Anonymous said...

aiyoo..
semangat eh adam!

hhahaha..
kalau kat Spore..
they called it kiasu ppl..
selalunya chinese yg byk..
tpi kdg2 melayu pon..

tau tak kiasu tu aper?
ehehe. Lina pon taktau nak explain camner..

- Lina RD

Anonymous said...

anything for a cake..huh?

[r][a][y]

Adam Arjuna said...

To Lina...

kan...adam tau apa tu kiasu.. yg sanggup sgt berbaris bila even benda tu leh je dpt.. (lebih kurang la..)

adam sanggup pon sbb pk besday tu utk dua org, lg best kalu ada 2 kek..hehe..kan..

(macam baguuuusss!!!)


To Ray...

not for cake only...apa² je yg bley dpt manfaat..hehe...

jom makan kek!!

KeMatZ said...

kiasu mean takut kalah or takut tak dapat benda yang dihajati hehehehhe.....

Adam Arjuna said...

owh..ye ke...
betul la tu kot kan..
sbb slalu aku dgr ko je yg suka guna word 'kiasu' ni..

aahhaa..

word of the day!

wawa said...

hahaha. ofis mate wawa pun hari tu pergi sogo nak beli kek smpena promotion SR ni. dia kluar ofis pukul 10, balik pukul 2.30.. boleh? haha. 3 jam diaorg beratur.

queue kat SR depan sogo sampai ke parking lot kt bawah nun. ya ampun. tabik sangat dgn kamu semua yang bergigih2 beratur sampai nak patah pinggang utk membeli kek ini. saluteee. sebab kalau wawa, x taw la sanggup kah menunggu sebegitu lama. hehehe.

according to them pun kan, kek paling laku is choc indulgence =)

Adam Arjuna said...

haha...ye ke wawa..
mmg gigih sgt la tu kan..?
actually adam ada gak rasa nak give up dah mulanya, tp bila dah half-way tunggu, better tunggu terus...kan..
mulanya igt setgh jam je, then bwk lak ke sejam, akhirnya...2 jam stgh gak berbaris smpai cam nak tercabut tulang lutut..eheh..

apa pon..Chocholate Indulgence mmg BEST...

p/s: tgk sumer kek yg SR bwk yg berkotak-kotak tu, dah mcm stok kasut dalam store kat kedai kasut je..punya la baaaannnnyyyyaaakkk..

Anonymous said...

haha yeah Adam..
tapi nasib baik masih ada stock kan..
kesian kat org yg dah line-up lamer2 then bila smpai jer cake dah abes..

- Lina RD

Adam Arjuna said...

tu la pasal lina..
nasib gak la..
tu pon risau kot² kek kegemaran ku tu abis..
lega gak la bila yg stok paling byk diorg bwk..
ahaha...

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates