Thursday, December 18, 2008

DFC Terbang Tinggi @ Menara KL

DFC Terbang Tinggi @ Menara KL adalah tema yg kitorg pilih untuk menyambut hari lahir Dafi yg ke-20 pd 14 Disember 2008 yg lalu. Yang pasti kelainan dari segi konsep serta perjalanan program yg cuba kami tonjolkan berjaya dan rata² tetamu yg hadir sgt berpuas hati dgn kelainan yg kami bawa ni. Sesuai la dgn moto FC kami, DFC..Dare to be Different.

Pada aku yg dah lama berangan nak jd steward selama ni akhirnya tercapai gak la hasrat tu skit pd malam tersebut disebabkan kami (VID a.k.a AJK fan club) bertindak sebagai cabin crew atau pramugara & pramugari sepanjang majlis. Bukak senang beb. Tu pon selepas melalui proses grooming dan brain-wash oleh pakar² sedia ada. Terpaksa la gigih mencari konsep pakaian yg sesuai dgn tema penerbangan kami.

Stewardess DFC Airlines 1412 yg sgt chanteek.. cair aku tgk sorg² waktu nih!! Bengang sbb steward tak sempat bergambar cenggini..huhu

Actually, aku tak nak la hurai panjang sgt pasal perjalanan event kali ni sbb aku sure ramai antara kami yg akan buat posting pasal event Terbang Tinggi @ Menara KL ni. Tapi, pada sesaper yg nak tau bagaimana sejarah tercetusnya event ni sampai lah ke saat event ni di acarakan sehingga lah tamat, boleh la layari lama web DAFIFC di http://www.dafi-fc.com/ (Laporan penun serta gambar lebih byk di situ)

Namun kat sini, aku dan juga mewakili pihak jawatankuasa DFC nak amik kesempatan utk beri ucapan penghargaan dan terima kasih kami kepada; Menara KL, KRU Studios, Maestro Talent, Silky Girl, Silky For Men, Walls, Brands, Murai.Com, Puan Syarifah, En. Farhan, Wakil-wakil media dan wartawan, tetamu² kehormat serta semua jemputan kerana turut membantu menjayakan majlis bersejarah ni.

To all my respected VIDS.. Ray, Kak Amy, Kak Lyn, Azim, Fendy, Megat, Lilo, Nad, Safia, Fara, Afreeda, Joey.. i'm so touched and respect you guys nye commitment and hardwork towards this event. I know you guys such a good team-mate especially when it comes to organizing an event like this. U guys has an execellent and energetic energy that i always admired. Sorry for all mistakes i'd done sepanjang event ni. Kadang rasa malu gak diri ni bila nak compared diri sendiri ngan korang yg terlalu jauh sgt bezanya.. but the truth..u guys are great..!!!

Not to forget, to all AID(s) which is Kak Nani, Syuk, Rajan and Chapeq atas kerjasama korang yg sgt dedikasi tuh.. Ombaaaak....

To Our grooming consultant a.k.a pengkritik tegar kitaorg, Mr Moris..thanks for your help. You know how appreciate we are to have you and to what have u done..Thanks..

Miss Lina Ratu Drama..came by all the way from Singapore.. gerek seyh..

Ajieb wakil media from Murai.Com

Who else..! Dafinitely Dafi!! The Bufday Boy!!

DFC Terbang Tinggi @ Menara KL [the best event ever..!!]

More info about this remarkable event : www.dafi-fc.com

10 comments:

~SYAMELIA~ said...

u are great 2 la adam....
yr hard hard, co-operation & determination (word yg xbley bla sgt kn) mmg akak saspek... i mean, respect LOL...
seriously, u've done a great job...
yr slides are tremendously marvelous...
n more....
thx a lot adam, for making this event remarkable....

rizz said...

humm bestnyaa..cm nk join gak la dafi fc:p

Anonymous said...

adam..
you've done a great job laa syg!

ehhhhhh, ada gmbar Lina haha..
your one and only Misz Ratu Drama kan? hahaha. x bleh blah!

niwae thx letak gmbar Lina..
so sweet.. cantik kan gmbar kita?
bak kata adam " beauty and the beast "

- Lina RD

Ayu sleeping said...

suspek laaa

Adam Arjuna said...

To Kak Amy and Lina :

No la..its just a simple task for me and i try to make it more fun and more exciting...

the rest was perfomed better! the crowd was outstanding and the commitment of u guys tu yg paling gempaq...!!!

ombakkkk lagi....

ermm...harus la letak gambar Lina..
all the way from Singapore tu.. gigih dan bersemangat.. patut dpt pingat jasa bakti cemerlang lg... hehe..

nnt dtg lg yerkk!!!

Adam Arjuna said...

Rizz :

jom la join Dafi FC! tak rugi...
trust me..

bley la join event² kitaorg nnt..

Adam Arjuna said...

Ayu :

errr...suspek aper..??
suspek denggi ker..?? suspek Wanted..??

ahahha...

thanks for drop by eyh..

Anonymous said...

hahaha!
x bleh blahhhh ahh adam..

- Lina RD

jamal_lail said...

salam mm mlam tu knangan teridah mmm best sesangat ha ha apa apapun thanks abg adam and all ( abg thanks ae tumpangkan jamal tidur kat umah abg malam tu ). jamal

Adam Arjuna said...

u r most welcome jamal..:)

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates