Thursday, January 15, 2009

Anugerah Juara Lagu ke-23

Anugerah Juara Lagu ke-23 : Illuminasi Muzik


Beberapa hari je lg maka berlangsunglah pertandingan lagu paling berprestij kat negara kita ni. Yup! Anugerah Juara Lagu yg kini dah menjangkau ke tahun 23 penganjurannya. Bermakna, dah 22 buah lagu dah dinobatkan sebagai Juara Lagu bermula tahun 1986. Huh!! Lama tuh kan..

So, utk tahun ke 23 ni, lagu mana yg korang rasa layak dinobatkan sebagai Juara Lagu??

Tentunya masing² ada pilihan memasing kan dgn lagu pilihan korang. Tu dah pasti la. Sebelum tu, jom kita usha² skit lagu² yg layak ke peringkat akhir AJL23 ni yg di bahagikan dalam 3 kategori:

*****************************************

[: Etnik Kreatif :]

(1) Dusta Berkalang - Aiman

(2) Doa Dalam Lagu - Zahid & Heliza

(3) Persoalan Cinta - Farawahida


[: Balada :]

(1) Lagu Kita - Aizat

(2) Cuba - Faizal Tahir

(3) Bila Nak Saksi - Spider

(4) Sampai Syurga - Faizal Tahir

(5) Dingin - Ziana Zain

(6) Hanya Di Mercu - Ayu

[: Pop Rock :]

(1) Yang Pernah - Estranged

(2) Bukan Di Sini - Sofaz

(3) Lagu Untukmu - Meet Uncle Hussein

(4) Kalis Rindu - Elyana

(5) Aku Stacy - Stacy

*****************************************

Actually, lagu yang aku highlight tu adalah pilihan aku utk juara setiap kategori. Tentunya la aku pilih sbb aku minat dan sbb lagu tu sendiri unik bg diri aku. Bagi korang.. korang nyer pasal la kan nak pilih lagu mana. Namun pilihan juri nnt adalah yg terbaik.

Bukan senang gak nak menilai setiap lagu ni, kadang yg kita rasa lagu 'A' ni akan jadi juara lagu.. tup² bila keputusan diumumkan, lagu 'B' pulak yg dijulang. Subjektif! Memang subjektif. Mereka yg pro je mampu memberi alasan lagu mana yg terbaik utk digelar sbg Juara Lagu.

Setiap lagu yang tersenarai di atas punya peluang yg besar utk menggondol anugerah yg di pertaruhkan sbb dah tentu yg terpilih tu antara yg terbaik dari yg terbaik kan. Apa pon, keputusan tetap di tangan juri.

Jangan lupa nantikan detik akhir Anugerah Juara Lagu ke-23 pada 18 Januari 2009 ni di TV3 yerk.

p/s: masih mengharapkan tiket free utk ke AJL 23 di Bukit Jalil.. huarrrghhh...

15 comments:

rizz said...

hehe rizz dpt dh tiket ajl..:p ssh gak kena ade kabel.klau de lebih leh bg u..tp non ado hehe:) hope cuba - faizal tahir mng

Farazila said...

erm.....adam try risik2 ngan capek..hehehhehe...

fushairie said...

jgn dilupain gue....

Adam Arjuna said...

Comments to Rizz :
bro! best la dpt tiket ke ajl tuh..
leh layan happening la kat sana nnt.

tp tgk kat tv pon mungkin lagi best.. hehhe...

(nak sedapkan ati sendiri jerrr..ahaks!)

Comments to Farahzila :

erk..capek ada ker?? mesti cik lilo ni pon dpt kan tiket ke final tuh. segan la nak mintak last minit nih...hehe..

have fun.. tangkap gambar bebanyak..hehe


Comments to Fushairie :

Last year kan aku ajak.
this year tak der tixs!
sedey...:( sob.. sob..

sementara blom ada tixs ni pon ramai yg ada dlm waiting list aku, cam ner tuh...ahahaha

Adam Arjuna said...
This comment has been removed by the author.
NoraJoey said...

ko nak tiket ker wei???leh amik kat elyana punye fanz group or senget club(supporter sofaz)..dowang ader bnyk lg tiket kosong..aku br tgk td...aku jerk mls nak g..hehehe..tgk kat umah jerk kut dis time..coz separuh akhir aritu dua kategori aku g...

Adam Arjuna said...

uiks..
ye ker nora? ada eyh kat diorg?
tp segan la plak nak mintak, bukan kenal pon bebudak fanz tuh...

aku ari tuh popn 2 kali gak layan semifinal muzik2 tuh, gi layan ngan si kematz tu gak la..

lg pon alam sentral dekat je ngan umah den ni haa... ahahha..

ayuputeri said...

tgk tv pun ok gak.. =)
eh2 adam sme la kite nk ziana zain-dingin menang pun ok gak kan..
hehehe..

[cpQ]licious said...

adam nak g ke?

Adam Arjuna said...

ye ke ayuputeri..
yezza....gip me 5! ahaks..

tp susah kan, saingan agak hebat utk balada ni. hope for 'sampai syurga' gak sbnrnya.. tp sbb minat ZZ tu, tu yg vote for ZZ.. hehe.. kalu sampai syurga pon tak de hal la...hehe..


errr...capek, ada ker..?? hehe...

akraminHARIRI said...

salam...

aku dpt tiket bro.
tp sbg photographer la..
tgk2 smbil shooting... :D

Anonymous said...

adam..
mana 4 tiket yang dijanjikan tu? bak sini cepat! aku nak layan kat sana la.. hehehehe.. makasehhhh....

Anonymous said...

takde satu pon yg tepat pilihan hatiko ni..apa kes ni? keskeskeskes

aku.yg.kes.kes

Adam Arjuna said...

huhu..
sedey kan...??
tapi tak pe! aku puas ati ngan result tahun ni.. and sumer contestants pon perform yg terbaik yg buat aku puas ati bila tgk live tak stadium tuh..

日月神教-向左使 said...

ssd固態硬碟 外接式硬碟 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 External Storage Solid State Drives 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 記憶體 情趣用品 USB Flash Drives Memory Cards 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 SD記憶卡 隨身碟 高雄當舖 高雄汽車借款 高雄機車借款 高雄房屋二胎貸款 高雄汽機車免留車 花蓮民宿 SD記憶卡 高雄汽機車免留車

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates