Tuesday, January 13, 2009

Youth '09

Youth '09 - Malaysia's Largest Youth Lifestyle Festival

09th to 11th Jan 2009

Putra World Trade Centre (PWTC)

Well guys, Youth 2009 dah pun melabuhkan tirainya pada 2 hari yg lepas. Saper yg berkesempatan gi tu tentu dpt merasai sendiri apa sbnrnya yg dikatakan sbg 'Youth' ni, dan pd yg tak berpeluang tu, sorry to say lah kan.. Kalu nak aku ckp rugi ke tak kalu korg join event ni, ermm.. jawapan aku 'No Komen' lah... sebab penerimaan setiap orang tentang event² ni berbeza. Benda tak happening pon bley jd happening kan kalu kita dah benar² suka.

Sepanjang 2 hari event berlangsung di PWTC, aku sempat la menyelitkan diri antara 2 hari which is hari kedua dan ketiga. Tp tu pon bukan sepenuh hari aku kat situ, just sekadar jenguk² utk timba pengalaman je kata org kan...wah!! gitu lah ayat ku...!!

REMAJA STYLO

Dulu aku sering tertanya-tanya apa itu Stylo? dan kadang-kala aku jugak dipanggil stylo.. naper eyh..?? mungkin sbb brani bermain dgn dress dan pakaian kot! Tapi bila aku ke Youth '09 ni, bru aku sedar yg sbnrnya ramai lg remaja yg sangat lah stylo nyer. The way they spoke, they way they dressed and the way the behaved shown us how stylo they really are and for certain parts , aku sendiri pon tak macam diorg. Budak² skang ni dah hebat! dah experienced macam² and dah lebih extreme berbanding kita dolu².

Pengaturcaraan Youth '09 ni memang mampu membuka konsep sebenar golongan belia negara kita. Yup! Aliran muzik, pakaian, tuturcara dan pergaulan memang susuai dgn konsep urban belia kita. Itu la belia Malaysia!

Namun tak ramai gak antara belia remaja kita yg terdedah dgn arus permodenan mcm ni kan? Masih ramai lagi belia kita yg hidup dgn penuh adat dan tatasusila ketimuran. Errmm.. tak pulak aku ckp yg moden tu bagus, yg kampung tu mundur...itu hanya cara hidup, dan cara hidup setiap kita berbeza kan. Masing² ada cara tersendiri utk sesuaikan diri dgn keadaan sekeliling.

Sesuai dgn tema 'Malaysia's Largest Youth Lifestyle Festival', Youth '09 memang manarik golongan belia sepenuhnya utk terlibat acara hebat ni. Dari konsert, ke sukan..fesyen..kerja amal..serta hiburan, semua berjaya digabungkan dlm satu konsep yg sama. Bravooo!!

Hurrmm, tak perlu lg kot nak bebel panjang! Yang penting Youth '09 dah success dgn caranya yg tersendiri. Yang datang tu tentu dah rasai sendiri pengalamannya, yg belum..may be cuba lg tahun depan kan.. hehehe...

*****************************

Sebagai tambahan, aku masukkan satu klip aku sedang berkaraoke di booth Murai.Com sempena pgrm bermesra bersama artis pd hari kedua Youth '09. Artis yg aku pilih utk berduet merupakan seorang penyanyi baru yg dikenali sbg Indah Ruhaila..(not bad gak minah ni..ada talent.. ada suara and ada rupa..) Thanks to Kematz yg snappy video ni utk tatapan umum. Ahaks..!

So, layan kan ajer aku sedang beranganss tuh.. Tak payah nak komen lebey² pasal klip nih eyh sbb aku memang dah sedia maklum yg suara aku tak sedap yerrr... enjoiss!!




14 comments:

rizz said...

hehe tiberr terjumpa adam kan..nsib rizz pasan:p

Adam Arjuna said...

kan...
cam tetiba lak..ehehehe...
anyway thanks coz tegur, tak bajet lak rizz cam adam nih kan... huhuhu..

Anonymous said...

takpela...aku harap taun dpn event ni pun akan dibuat lagik...harap2 jgn kecewa lagi la aku nnt...

mesin

KeMatZ said...

ko keciwa kenapa mesin...????

Nad. said...

AFUNDI ADAM :D

Adam Arjuna said...

Huhuhu..
tu la encik mesin, len kali cuba la kasi informasi yg tepat lg telus skit. Tak la nnt nnt aku buat andaian sendirik..
sorry la sahabat..
len taun kita join lagik...

ekekek...

tu la kematz, tak paham aku. Sejak akhir² ni encik mesin sgt la puitis.. hehe..

Adam Arjuna said...

Nad!
Sangat tak bley blah la dgn word itu...

terasa tak tercapai akal ku lah...

ahahaha...

Nad. said...

Wahhh tak tercapai akalmu,
ADAM PG MASUK AF.
conform nad support.
Suara u best ok! *tak bodek* :D
Ianya benar benar :p

Nad.

KeMatZ said...

ya.. betul betul betul...

AFUNDI ADAMARJUNA.....

Lyn Yusoff said...

chaiyok.. chaiyok adam..
boleh masuk AF ni..

AFUNDI ADAM..:)

ps.. jom karouke..hehhee
teruja lak...

Adam Arjuna said...

Gitu lahhh korang...!!

ahaha..statement biasa aku, 'tak bley blah' la weiii..hehe..

cukup² la pengalaman masa AF6 dulu..ekekeke...

setakat nak berkaroke, kasi pecah cermin, tingkat, gelas kat sekeliling tu bley la...ehehe..

Nad! statement tak hengat..'best' la sgt kan sora ku ini...ahaha.. blom dgr versi real lg kot..ahaks..

jom kak lyn! karoke! akak blanja.. ahaha...

Nad. said...

Yg benar itu benarrr! Hahaha.
Go adam goooo :D
Ahahaha.

ayuputeri said...

try la AF7!! =D

Adam Arjuna said...

ahaks!!
cukup² la pengalaman lalu..

tak berbakat la..

tak ber'talent' la..

pitching ke lautttttt....!!!! heehehe

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates