Tuesday, January 27, 2009

Edisi Bumper

Hola guys..hehe.. sorry la.. tolak campur dekat seminggu gak la aku mengabaikan blog aku ni. Wah gitu lah kan.. hehe.. bz la kawan.. memandang lak aku pon tak byk stori-mori yg nak share ngn korang sumer.

Seperti yg aku janjikan, utk lengkapkan kesinambungan blog aku nih (gitu lah ayat! macam skrip rancangan Panorama di RTM 1 lak kan..??), aku selitkan 'edisi bumper hujung minggu' aktiviti aku yg lepas2 utk tatapan umum korang.. kes..kes..kes.. Even it might be a little bit out-dated, but just a view for guys to read.
Kita enjoiss!!


Sabtu : 17 Jan 2009


MCTF '09





Apa itu MCTF'09? Yup! short form nyer careers fair jer.. hehe. Even aku dah ada keja TETAP pown, aku tetap menjoinkan diri aku ke careers fair ni bersama dua orang lagi rakan. Saja je, nak tgk apa yg best ngan even2 cenggini. Dalam pada tu, sempat gak la aku drop beberapa set resume aku kat beberapa buah company yg may be bley memberikan aku semangat kerja yg baru.. hua..hua..hua..

Naper yerk!! Ntah la...byk masalah aku dalam kerjaya aku skang! Sehingga skang aku sendiri blom nampak hala tuju kerjaya aku. Makin hari makin byk yg membelenggu akal aku ni kalu bercerita soal kerja dan kerjaya... Huarrrggg....help me... !!!

LEONA LEWIS DELUXE EDITION + SHAYNE WARD SPECIAL EDITION = HABIS DUIT!!

Selesai je pusing2 kat careers fair di Midvalley tu, aku and rerakan pon jejalan la cuci mata dulu kat MV sblm berangkat pulang. Memandangkan hari tersebut aku kuar ngn 'salah seorg sahabat' yg hebat dlm mempengaruhi diri aku dalam kategori2 berbelanja ni, so dgn secara tak sengaja nyer aku telah membeli CD original Leona Lewis Deluxe Edition sekaligus dgn CD Shayne Ward Special Edition (Total cost almost RM100! Gigih kan..??)

Tapi kira cam aku berpuas ati gak la dgn hasil kualitas cd2 tersebut sampai nak bwk keta masa balik pon cam hampir nak nangis kerana terlalu sedap sgt la kualiti cd original nih.. (bak kata seorg kawan kepada diri aku la..) Dekat 3 kali gak aku benti keta tepi jalan sbb terasa cam 'nak nanges' sgt dgr suara Leona Lewis dlm version CD ORIGINAL nih.. ish..ish.. sedey! Tetiba cam nak nanges balik nih!! sob.. sob..

FLAMINGS STEAMBOAT

Destinasi aku seterusnya ialah jalan2 cari makan! Memandang dalam wallet aku ada lebih kurang RM500 waktu tu (RM100 dah abis beli CD..huh!! perlu ke nak bitau??? mmg statement POYO sgt kan!!), so, kengkawan aku ni mencadangkan la diri ni utk makan steamboat di Flamings Steamboat Sunway. Huh... apa yg bley aku cakap, memang heaven la makan kat sini.

Dengan RM20.00 jer, korang bley makan macam2 sampai la korang puas ati or paling tidak pon, sampai nak terputus urat perut korang tuh. Makanan memang la sedap, lazat dan terkesan la kat seluruh anggota badan nih.

Sekadar promosi! Aku cadangkan saper yg blom pernah singgah ke Flamings Steamboat Sunway ni, sudi2kanlah mencuba yerk!!

LELONG AMAL SURIA FM

Sehabis je pgrm makan2, aku shoot lak ke Mydin USJ! Niat di hati asalnya nak ke Uptown Seksyen 24 Shah Alam utk cari2 barang skit (seluar or baju kerr..or topi ker...) then nak pekena satay lak. Hehe.. tapi memandang dpt info pasal show lelong amal anjurang Suria FM ni, cam tergerak la hati nak singgah jap.

Halamak!! Jalan skit punya jammed la! Tensi gak aku drive! Actually, hasil lelongan amal ni akan didermakan kepada Rumah Nur Salam yang terletak di Jalan Chow Kit, KL. Banyak gak barangan artis popular yg dilelongkan, dan menariknya artis tu sendiri yg turut melelong barang peribadi diorg. Teruja kan??


Aku sampai pon kira agak lewat. Just sempat tgk Erra Fazira, Liyana Jasmay, Imran Ajmain, Nubhan dan Dafi menghiburkan serta melelong barang2 dan koleksi peribadi diorg. Harga dimulakan dgn RM50 dan kemudian up..up...up..dan terus up.. Saper offer tertinggi, dia la bakal memiliki koleksi tersebut.


Jangan tak tau aku pon turut serta gak! Ahaks!! Nak tau apa aku beli?? Jeng.. Jeng.. Jeng..


Memandangkan plan asal aku pon agak2 macam nak gi shopping, so.. dgn keberkesanan seorang sahabat yg pandai memprovok aku utk berbelanja, akhirnya aku berjaya memperolehi sehelai seluar jeans kepunyaan Dafi dgn harga lelongan RM150.00! Ahaks!! Aku pon cam tak caya gak bley terjebak dgn lelongan amal ni.. Tapi for the sake of mmg nak shopping, duit pon tgh ada hasil rebate keta yg baru aku dpt pd hari sebelumnya, dan ditambah la sebab term 'sumbangan amal', so...gagahkan diri gak la.. Yang penting 'Worth It!!' Yup!! It's Wort It! Aku bukan saja dpt seluar jeans, tapi aku gak dpt CD free Dafi (laaagiii....), set penjagaan diri dari Secret Garden yg sgt la mengujakan, goodies dari Suria FM, serta tak lupa jugak goodies dari Mydin. Penuh gak tangan aku nak memegang sumer tu. Kalu korang..ada rasa rugi tak ngan sumer tu?? hehe..

Well, tak byk gambar yg aku bley share ngan korang. Yang ado ni pon hasil sumbangan ikhlas insan2 tertentu. Hehe.. Show Suria FM ni berakhir kira2 jam 10.30 malam gak la.. and Dafi sendiri adalah artis terakhir yg lelong koleksi peribadi utk program tuh. Abis show, aku and member aku ni pon gerak balik sbb kami ada agenda len lak pas tu..

Ahad : 18 Jan 2009

Hari ni tak byk yg menarik pasal aktiviti aku. Masih hang-out ngan sahabat aku sorg ni. Gi makan2 area Shah Alam jer dan menjalani skit sesi terapi badan. Wakaka...jgn salah paham yerk! Penjagaan kesihatan badan tu penting kan? So, si kawan aku sorg ni pon tersangat la teruja nak menjalani gaya hidup yg sihat katanya. Terpaksa aku plak yg mengigihkan diri meneman beliau ke sana sini mencari destinasi serta hala tuju yg beliau inginkan. (Memang ayat yg sangattt tak bley blah!)

So, tempat persinggahan kami di Jentayu! Nak tau kat mana?? Korang cari la sendiri. Sementara menunggu dia menjalani sesi terapi tu yg amik masa lebih kurang 30-45 min, aku pon mengelamun la sengsorg sambil dok cari2 tiket free untuk Anugerah Juara Lagu ke 23 pd sblh malamnya.

Susah lak nak dpt tiket AJL tahun ni. Dari sorg ke sorg dan ke sorg yg lain aku cuba kontek utk dptkan tiket free ni, tapi hasilnya tetap gagal... (best kan ayat aku??) Tapi, atlast si Mr. Capek dgn bermurah dan mulia hatinya telah memberikan aku 1 tiket free. Yahooo... Then, Kak Lyn plak kasi aku 1 lagi tiket disebabkan dia tak dpt nak join final AJL tu. Conclusion nyer, tercapai la hajat aku dan menyaksikan final Anugerah Juara Lagu ke 23 secara live seperti tahun sebelumnya.

ANUGERAH JUARA LAGU ke 23 : ILLUMINASI MUZIK

Rata2 sumer pon dah maklum saper pemenang AJL 23 ni kan? So tak yah la aku nak ulang kan... Personally bagi aku AJL kali mmg antara AJL terbaik yg pernah di acarakan. Selain tahun lepas. Dari segi persembahan pembukaan, interlude, intermission, muzik, persembahan artis yg bertanding, crowd, sorakan, gimik, persembahan pentas, grafik dan montaj serta penutup mmg sangat mengujakan dan bagi aku cukup terbaik!! Tahniah kepada seluruh crew produksi TV3 serta AJL ke 23.

Bagi aku, yang menang memang dah layak menang. Yang ke final tu pon dah cukup buat yg terbaik. Cuma mungkin bukan rezeki kan.. Walaupon sasaran aku utk kategori yg dipertandingkan tu sgt la tersasar macam yg korang tau, tapi aku tak kecewa pon sbb waktu aku tgk live ni, sumer pon dah perform yg sehabis baik. Meremang segala bulu la bila dgr nyanyia diorg nih!

AJL berakhir kira2 jam 11.30 mlm. Aku dan kengkawan pon gerak balik arround 12.30 selepas abis sesi bergambar berangan kitorg.

Hurrmm... aku rasa takat ni je edisi bumper aku kali ni. Macam panjang plak kan?? By the way, ada lagi yg aku nak update ngan korang. Nanti aku share kan lagi yerk. Antaranya proses make over bilik tido aku ngan cadar dan comforter yg baru (hehehe...), serta program balik kampung sempena Chinese New Year.

Sebelum terlupa, rasanya masih blom terlambat kot aku nak wish kat sumer rakyat Malaysia dan rakan2 yang berbangsa Tiong-hua, "Happy Chinese New Year!"

17 comments:

Anonymous said...

aku rasa aku merupakan antara watak utama yang terpenting di dlm menjalani sesi penggambaran untuk diari ko 2 hari ni kan...?

so far ok tak performance aku?

hahaha

mesin.tebu

Anonymous said...

awak tak ajak sy balik kg pown...sedey la...ingat bawu nk jmp pak ngn mak mertua...

-rihanna

Anonymous said...

ADAM,

kalaw sy ajak awk kawen awk nak tak?

pliiss (sambil kelip2 kan mata)

-rihanna yang rehab

Adam Arjuna said...

To Encik Mesin :

ko bukan sememangnya memainkan peranan utama utk aku ke especially kalu setiap kali tiba episode berbelanja nih..?? hehe

To Encik Rihanna :

wah...pengakuan ikhlas terbuka lagi berani tu encik rihanna!

sebelum diteruskan dgn statement berani mati tu, sila kenalkan diri dlu bley...??

macam tak bley blah jer statement encik rihanna tu sumer...tak baik buat speku kat sini. ada yg sentap nnt.. huhu

Anonymous said...

wah...mally ada peminat la...

mesin.gun

Anonymous said...

wah...mally ada peminat la...

mesin.gun

Farazila said...

erkk...punya byk r cerita.....
ade2 je program utk diisi masa tu kan...
dalam2 byk2 program yg adam gi..lilo juz gy 2 tmpt jer..
MCTF ngan AJL23...
:)

ayuputeri said...

hahaha!
penuh dgn agenda ye encik adam nie..
so hope u get well k..
smile owz!

Adam Arjuna said...

To Mesin :

kes..kes..kes.. peminat la sangat kan...?? sedey!

To Farahzila :

ala lilo, adam pon kebetulan je gi tu pon. dah memandang hari yg sama plak agenda2 adam tu, dah kebetulan mmg one way... tu yg ala2 redah jerrr... hehe..
mana yg sempat la kan..

tau je la adam ni mana penah nak dok diam..especially bab2 berjalan ni..hehe..

To Ayuputeri :

biasa la tu cik ayuputeri.. idup tgh kosong, isi la masa yg terluang tu kan..?? ahaha.. macam bagus je ayat! hehe..

banyak sgt agenda..
banyak sgt jalan sana sini..
tu yg asik tak sehat jer... hehe

fushairie said...

nama aku x disebut pun...
walaupun aku memegang watak sampingan je ms aktiviti tuh...
sedey....~~~~

ayuputeri said...

xpe2 selagi ada masa utk berjln g la berjln2 kan..
next time ley ajak kite plak kan...
hehehehe..

Adam Arjuna said...

To Fushairie:

errkk!! ada ke aku mention nama sesapa pon dlm posting ni?? rasanya macam nda da kan..??

bermakna, ko pon terlibat la dalam scene² tersebut..

walopon watak sampingan, tp kehadiran ko berjaya memberi kesan especially waktu babak dalam keta yg diiringi lagu 'Womenizer'... hehe...


To Ayuputeri:

nak ke ikut saya gi jejalan..
kalu nak, boleh jaaahhh!!!.. ahaks!!

rizz said...

topi ska adam yg cntek tuh gewamm je tgok heheee

Adam Arjuna said...

ahaha...gewammm ker..??

nak ker?? topi murah jerrr... huhu..

uptown banyak..ahaks!!

ayuputeri said...

next time turun SA blh laa nie minx adam bwk jejln kan..
hahaha...

Adam Arjuna said...

Boleh jah....kalu empunya diri tu pon sudi...keskeskes

ayuputeri said...

wahhh!
saya sudi aje...
heheheh!

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates