Tuesday, February 24, 2009

Oscars : The Red Carpet

Wassup guys!! Aku kembali!! hehe.. :P (poyo kan?) Masih lg membicarakan topik berkaitan Oscars yg bru je berlangsung 2 ari lepas. Kali ni focus aku kat 'Red Carpet' lak!

Waahh..!! Apakah..?

Sejak biler lak aku nak mempersoalkan pasal fesyen2 segala plak nih? Lantak la..layankan ajer guys.. Sesekali berubah dari benda yg biasa kita buat pon bagus gak kan..tak de la minda tuh terperuk statik je kat satu topik..tak gitu! hehehe

Red carpet! Pasti kita sumer tau kan kalu sebut je red carpet, rata2 artis and selebriti akan dtg melaram ngan baju2 marvellous diorg. Tak kisah la korang menang ke, kalah ke dlm sesebuah anugerah tu..yg penting dress mesti kababoomm... kan..

Actually bukan utk Oscars je artis hebat berfesyen, kat Malaysia ni pon sama. Tak kira la apa jenis pertandingan org anugerah pon..Anugerah Juara Lagu, Anugerah Skrin, Anugerah Bintang Popular, Anugerah Sri Angkasa dan macam2 lagi la...sumer nye akan melibat red carpet. And dari situ la artis berpeluang bergaya sepenuhnya. Betul tak?

Tak kira la ko ni bintang cilik ke...bru nak jd artis ke, ada tempias2 sedara mara artis ke..or org kebanyakkan yg dpt invitation VIP pon tak kan ketinggalan berposing semata-mata hanya utk 'red carpet'.

Aku sure ramai gak antara kita yg pernah melalui saat2 di Red Carpet ni kan? Bile sebut je sesuatu event yg akan ada segmen red carpet, sumer dah mcm.. "ish..nak pakai apa ni..kena shopping la nampaknya..." huhu..tul tak?? Sbb bagi kita saat tu la kita nak tonjolkan different side diri yg 'cantik' or 'hensem' tu utk tatapan umum..hehehe.. Nak kena g saloon buat rambut.. tempah baju kat butik2, make up yg meletups..hanya semata-mata utk 'red carpet'.

*************************

Antara fesyen2 artis Hollywood sewaktu red carpet Oscars ke 81 bebaru nih!

[Bintang cilik berbakat dari Slumdog Millionaire] [Mario Lopez]

[Tunggak utama Slumdog Milionaire] [Kate Winslet]

[Gorgeous couple - Brad and Angelina] [Zac Efron]

[Mr. Bond - Daniel Craig] [ Amy Adams]

*************************

JOM BERANGANZ!!!

Andai la satu hari korang dpt invitation exclusive utk menghadiri Oscars dan perlu melalui red carpet nih, apa agaknya yg korang akan pakai eyh??

Adakah koleksi peribadi...Bernard Chandran, Tom Abg Sofi, Rizalman, Michael Ong.. atau jenama len..?? uhuhu..

Kalu aku laaa......(sambil awan berkepul-kepul atas kepala..)

mungkin macam dua gambar di bawah......

atau mungkin jugak seperti di bawah....!!

Hehe..:P

Jangan marah...beranganzzz jah!! Adios!!

13 comments:

KeMatZ said...

tie purple tu macam kini berada dalam bag kerja aku ajhe... wakakkaka...

tie merah tu time ko di select man of the night kan...

wah Malatop.....

Adam Arjuna said...

haha...
baru aku prasan mana tie aku tu menghilang...
nak kata dia lari..tak de plak kakinya..hehhe..
bila mau pulang?? keskeskes..

byk la ko man of the nite..

suka la wat statement propa kan...!! hehe :P

pacak said...

sme tinggi ngn patung oscar.bro,nk exchange link x?

Adam Arjuna said...

halu pacak..
ahaha..patung tiruan bley ler..
keskeskes..

kalu yg asli tak mampu dekk...

exchange link? bley jah..sudi2 kan la yer...

thanks for visit dude!

KeMatZ said...

hehehhe... sebab tie tu match sama baju purple aku... time konvo...

ala... kira halal ajhe..
coz kalau aku meeting pakai baju tu tie tu ajhe match...

wakakkaka

hello... mana ada propa...
ko sejak dip.. senantiasa menang
man of the night occay...

wakakka

ayuputeri said...

i suke pic y dgn patung ala2 oscar tue..heheheh..
nice!

rizz said...

hahahh gmba yg bwah skli mmg cm g oscar je kelezzzz

sakura said...

wah wah!!
cantekz gler gambar.. cm benar2 ke anugerah oscar gitu.. XD

fushairie said...

nampaknye aku dah dapat teka apa tema ko ke Gala Dinner Alumni nanti..
hehehe...
btw, ko pegi keR?
aku x tau lagi..
minggu ni br leh bg keputusan..
ada keje yang beratur nih..
weekend je ada la bengkel to attend..
mazly, bila nak huha lg ni?
jumaat ni jom!

Adam Arjuna said...

Comment to Kematz:

ko kira match ngan baju purple ko je la kan..baju purple aku ni cam ner laks..?? huhu..

halal..halal..halal.. tp make sure ada cop halal dulu kat tie tu yerrk..

ala...ko mmg suka propa pasal aku..

**laaaaarriiikk...


Comment to Ayuputeri:

kan...ala2 oscars..
beranganz jah! nak ke hollywood utk bergambar ngan patung oscars mmg tak dpt la kan..
keskeskes...

eh! ada stau lg patung yg sama kat genting highlands.. tp lg besarrr...sama cam real kot!!

Adam Arjuna said...

Comment to Rizz:

hahha..klasss kan..
nasib ada! bley gak berposing dan jdkan posting ni..
kebetulan je tu..hehe :P


Comment to Sakura:

wahh..sakura bg komen la..
x pernah nampak sakura drop by dlm komen kat blog adam nih!!

by the way.. thanks..


Comment to Fushairie:

Hahaha..tema aku ke Gala Alumni tu biasa jer...aku kan slalu tampil simple jah! :P

keskeskes...

aku nak gi..tp blom byr lagi..130 kann..?? huarrrghh..ujung mingu ni kot bru byr..jom gi skali!


nak huha?? nnt la..aku punya bajet skang jatuh merudum..gila babeng la..tensen aku!!

mesin.masa said...

poster oscar kat atas tu kalau tak silap poster tahun 2007 punya...

Adam Arjuna said...

owh...ye ke..?
tak tau lak..
sorry la bro...aku bukan follower tegar oscars ni...

huhuhu :P

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates