Wednesday, May 06, 2009

Anugerah: Edisi Bumper

Salam.. well guys, entry kali ni a bit different...(different la sgt kan...katanya..) Aku nak buat skit quick up-date tentang event² or acara² anugerah yg dah berlangsung sepanjang bulan/minggu lepas. Tu pon yg mana aku dah sedia maklum lerr.. yg tertinggal tu, pepandai korang la google sendiri yerk!

+++++++++++++++++++++++++++++++

PENCARIAN LELAKI MASKULIN DASHING 08/09

Kita start dgn anugerah Pencarian Lelaki Maskulin Dashing 2008 / 2009 anjuran majalah Maskulin terbitan Karangkraf.

Rata² readers blog aku ni for sure tau yg Maskulin ni antara bahan bacaan kegemaran aku.. sana sini situ sumer pasal Maskulin... kadang ada posting yg aku buat pon diilhamkan daripada majalah ni.


Seperti majalah Remaja gak, Maskulin pon punya program pencarian bakatnya yg tersendiri. Jika Dewi dan Hero Remaja dianjurkan oleh majalah Remaja, Pencarian Lelaki Maskulin pula adalah anjuran majalah Maskulin sendiri. Sehingga kini dah 2 orang jejaka bertuah dah berjaya dinobatkan sbg Lelaki Maskulin seperti Sofian dan Riz Ainuddin..

Tahun ni giliran saper..??

Yezza, setelah melalui pelbagai proses dari peringkat undian, saringan dan grand finale, akhirnya Maskulin menemui seorang lagi juara utk dinobatkan sbg Lelaki Maskulin 08/09.


To make it short, here are the winners from the 20 participants who has been selected to the grand finale:

Juara a.k.a Ikon Maskulin : Mohd Syafiq Isam
Tempat Kedua : Amrani Amir
Tempat Ketiga : Mohd Yusoff Sohaimi



P/S: Syafiq ni kalu tak salah aku adalah RA utk AF6 dulu kan... Congrates all.. berangan-angan dah aku ni nak masuk majalah Maskulin.. bak kata lagu Erra Fazira, Harapan Hanya Impian.. keskeskes


+++++++++++++++++++++++++++++++

ONE IN A MILLION 3

Jumaat lepas yakni 01 May 2009 bersamaan hari buruh telah menyaksikan satu lagi detik bersejarah apabila rancangan rialiti One in a Million musim ketiga berakhir dgn gahnya. Dan utk musim ini gak, seorang lagi peserta telah dijulang utk memenangi hadiah bernilai RM1 juta hengget! Gempaq dowh!!

Jika tahun² sblm ni, Malaysia telah memilih Suki utk memenangi pertandingan ini pada musim pertamanya, dan Ayu pulak pd musim yg seterusnya.... kini giliran Tomok pulak memonopoli acara dan selayaknya memenangi 1 juta tu setelah gigih berentap dgn Esther serta Aweera...Gerek seyh... you're such a lucky person dude!
Saper tak kenal Tomok a.k.a Syah Indrawan ni kan... Vokalis kumpulan Newboyz (NB) dan kiranya Tomok gak ala² cipta sejarah la bila pertama kali artis yg memenangi pertandingan nih. Bravooo...

Sempat jugak aku menyaksikan finale OIAM ni kat stadium Malawati Shah Alam ari tu.. Thank to Amy and Zura for the tixs.. len kali kasi lagi.. jgn kasi 6 tixs, kalu bley lagi lebeeeyyy.... :P


P/S: tetap frust Amylea tak dpt gi final.. still admiring dgn lagu I'm Yours yg dia bwk.. gila best syialll....

+++++++++++++++++++++++++++++++

ANUGERAH INDUSTRI MUZIK ke 16

Tarikh : 02 May 2009
Waktu : 9.00 Mlm

Honestly, aku tak sempat langsung pon layan AIM16 kali ni... sangat frust ok..

Tapi bila dgr komen dari rata² viewers and kengkwn, anugerah industri muzik kali ni cam agak happening la apatah lagi bila dihoskan oleh dua ikon terbaik negara iaitu Afdlin Shauki, Adibah Noor dan Bob Lokman. Sure meletooops la gandingan diorg ni kan...

Seperti tahun² seblm ni, promosi terhadap AIM ni mmg agak gempaq la sbb ni antara rancangan anugerah yg sgt berprestij kerana melibatkan byk karyawan-karyawan tanah air especially di dalam bidang muzik.

Walaupon agak kecewa tak dpt tgk how impressive this event could be, tp aku catch up gak la dgn few infos and all the winners sepanjang majlis berlangsung..

Here are the winners for those who miss the results :

# Best Engineered Album - Harapan, Reshmonu
# Best Album Cover - Remain Unknown, Estranged

# Best Music Video – Kerol, Mati Hidup Kembali, Butterfingers

# Best Musical Arrangement in a Song – Audi Mok, Pada Cintanya, Dato’ Siti Nurhaliza

# Best Local Chinese Song – Man Jiang Hong, Alex San/Ah Guan, Man Jiang Hong

# Best Local Indian Song – Ethirrpaarkiren, Anbarasan/Divya Saraswathy, Anbarasan & Anuratha

# Best Local English Song – KL Streets, Malique & D’Navigator/Malique, Malique feat Lah Ahmad

# Best Ethnic Pop Song – Nafas Cinta, M Nasir, Loloq, Misha Omar

# Best Nasyid Song – Bila Nur Melimpah Di Hati,Asri Ibrahim, Ito Lara, Rabbani

# Best Hip Hop Song – Mentera Beradu, Malique, D’Navigator & M Nasir, Malique & M Nasir, Malique feat. M Nasir

# Best Rock Song – Bila Aku Sudah Tiada, Noh Hujan, Noh Hujan, Hujan

# Best Pop Song – Cinta Adam Dan Hawa, Azmeer, Loloq, Misha Omar

# Best Ethnic Pop Album Lentera Timur, Johari Teh, Johan Nawawi, Aubrey Suwito, M Nasir, Khairil Johari Johar, Fauzi Marzuki, Adnan Abu Hassan, Pak Ngah, Zul Mahat, S Atan, Dato’ Siti Nurhaliza

# Best Nasyid Album – Nostalgia Nadamurni, Salleh Brothers, Rabbani

# Best Hip-Hop Album – OK, Malique
# Best Malay Song Performed by Foreign Artiste – Ayat-Ayat Cinta, Rossa

# Best Group Vocal Performance in a Song – Raihan, Assubhu Bada

# Best Local Chinese Album – Will Be Good, Cheng Lee, Will Ng & David Koon, Will Ng

# Best Local Indian Album – Ethirrpaarkiran, Anbarasan and Anuratha# Best Vocal Performance in a Song Female – Dato’ Siti Nurhaliza

# Best Vocal Performance in a Song Male – Aizat, Lagu Kita

# Best Local English Album – President, DJ T-Bone, Goldfish, Koko, Syaheed, Terrytylee, DJ Iman, Don M, Joe Flizzow & Khan, Joe Flizzow

# Best New Artiste – Meet Uncle Hussain

# Best Rock Album – Hujan, Noh Hujan, Hujan

# Best Pop Album – Misha Omar, Ramli MS, Ajai, Aidit Alflan, Azmeer, Cat Farish, Omar K, Nurfatima, Misha Omar

# Song of the Year – Nafas Cinta, Misha Omar

# Best Album – Lentera, Siti Nurhaliza

# Wirama Award - Habsah Hassan

+++++++++++++++++++++++++++++++

Cerita Pencarian Lelaki Maskulin sudah, OIAM sudah, AIM pon sudah... satu lagi event anugerah yg berlangsung bebaru ni ialah pencarian wajah Pesona Nona TV3 yang dah pon berlangsung pada Ahad lepas (03 May 2009) bertempat di Hotel Palace of the Golden Horses.

Sama mcm Maskulin gak, Pesona Nona yg dah pon melangkau ke musim ke 3 juga telah menobatkan seorang gadis utk dipilih menjadi wajah Pesona Nona menewaskan 4 orang lagi calon lain.

Okey la.. cakap byk pon tak guna kan.. kat bawah ni adalah senarai pemenangnya di mana juara pertandingan ini membawa pulang set barangan kemas tajaan Rafflesia bernilai RM50,000, baucar fabrik Jakel (RM10,000), wang tunai sumbangan TV3 (RM5,000), piala sumbangan Langkawiicrystaal dan hamper barangan Safi.

Tempat Pertama : Wan Faheda Wan Hazmanor

Tempat Kedua : Herleena Rizalpahlavy
Tempat Ketiga : Nurul Anida Ahmad Fadzil

+++++++++++++++++++++++++++++++

Dasat kan..? Untung kalu masuk pertandingan skang ni.. Menang tu, menang ni.. sekelip mata hidup berubah... betul la ckp orang tua2, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yg tahu kan..

10 comments:

KeMatZ said...

perhh semua anugerah ko gi...
gi tak ajak...
resign.....

apa email ko ye...
nak hantar surat resign berkuatkuasa...

81 saat.... dari skrang

boboiz said...

tak sangka banyak anugerah kat malaysia nie yek..anugerah blog yang theme tercantik takde ke..huhu

rizz said...

haha 3 cte dlm 1 n3 clust sng kan hahahha..issam mng hero peveret jeww

Adam Arjuna said...

Comment to Kematz :

byk la sgt kan event yg aku gi...
dan² ko jer!
dlm byk² tu, 1 je kot yg aku ada, len la ko yg sememangnya penuh dgn jemputan utk hadiri event di sana sini kan..

kata reviewer tegar..

event apa je pon yg ko tak gi..
hurmm...


Comment to Boboiz :

byk beb! ni pon yg mana aku tau je la..
sure byk lg yg ada aku rasa..
anugerah theme blog tercantik tu coming soon kot, ko tunggu je la.. YoyoOh.com pon ada anjur anugerah utk para blogger nih, kita tgk saper menang blog terchantek tu... hehe..

p/s: tunggu blog ko tercalon utk kategori blogger sukan terbaik.. :P


Comment to Rizz :

3 ke? rasanya 4 citer dlm 1 kot..
huhu..
terpaksa la rizz wat cam ni.. takot out-dated lak...tu pon ada yg out-dated dah rasanya kan...

p/s: malas nak list down sumer pemenang... lgpon gambo tak byk.. :(

edzlin007 said...

adam tak pernah cuba masuk maskulin tu?

jejaka anggun said...

ini komplen drpd jejaka yg tidak maskulin n tidak gemar memakai kostum tanpa sebab.

maskulin ker org yg menang tuh? maskulin kan kene ada muscles... nampak tough... mcm wolverine tuh. tuh baru masculine. yg menang tuh cam kurus jer? well, i guess yg lelain tuh kureng sikit tahap kemaskulinan dr dia kot....
heheh... congrats la!

n komplen kedua.
kenapa artis malaysia yg lelaki kalo ada festival or grand finale suka pakai baju yg bukan2... kot ropol2 la... collar besar2 lah. kerawang2 lah. aiyo dah nampak mcm costume. sponsor x bagi pakai tux biasa ker? kan nampak lg elegan...

Adam Arjuna said...

Comment to edzlin :

tak pernah rasa nak cuba pon!
ekeke...

tau and sedar taHap dan kebolehan diri sendiri.. lebih baik tak yah nak berangan-angan join competition cenggitu kan..


Comment to Jejaka Anggun :

klakar baca komen ko..hehe
tp mungkin competition bukan hanya mencari org yg sekadar nampak tough je kot, mungkin lebih dari tu, contoh IQ, bijak, smart, kacak.. dll... mungkin la kan..

tp bg aku, tak semestinya tough andberketul-ketul je baru bley dikatakan maskulin..it comes together with personality la jugak kot..

yg kedua, tu aku tak phm. dah mmg adat kot diorg kena pakai camtu. mungkin sbb baju tu disponsor.. atau saja nak nampak lebih menyerlah konsepnyer..
kalu tak, org tak nampak la kot yg diorg ni ujud..huhu..

bina badan said...

Dapatkan Panduan Bina Otot Badan Lelaki Disini Agar Anda Lebih Macho, Tegap Dan Bertambah Kacak....Hehe...
Jangan Segan2..Realisasikan Badan Impian Anda.....

bina badan said...

Dapatkan Panduan Bina Otot Badan Lelaki Disini Agar Anda Lebih Macho, Tegap Dan Bertambah Kacak....Hehe...
Jangan Segan2..Realisasikan Badan Impian Anda.....

日月神教-向左使 said...

ssd固態硬碟 外接式硬碟 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 External Storage Solid State Drives 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 記憶體 情趣用品 USB Flash Drives Memory Cards 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 SD記憶卡 隨身碟 高雄當舖 高雄汽車借款 高雄機車借款 高雄房屋二胎貸款 高雄汽機車免留車 花蓮民宿 SD記憶卡 高雄汽機車免留車

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates