Monday, June 22, 2009

Hectic Weekend!

Yup! What a very hectic weekend i've been through for the past week. Non-stop gi melayan mcm² aktiviti.. sampai rasa mcm 24 jam yg wujud dlm sehari tu macam tak cukup jer.. i'm demand for more.. hehe.. tp nak buat cam ne.. terpaksa lepaskan jua beberapa aktiviti yg dah dirancang dari awal utk join, antaranya Jacob's Walk of Life 2009 yg diadakan di Taman Metropolitan Kepong, Jungle Tracking dgn my fren kat Bukit Tabuh and Blogger Karnival '09 kat Jaya 33 PJ.

A bit frustrated, but luckily i have severals on going plan that might be interesting to share.. at least for me.. ahaks!

Jumaat : 19 Jun 2009

Habis je keja kul 5.30, straight away gi Mid Valley dgn tujuan nak practice main bowling kat situ. Actually it was planned by Mr. Joker and Mr. Romi which is my team-mate utk Underneath Pokok Kelapa Bowling Tournament anjuran MarshaFC 21 Jun nanti.

Lebih kurang kul 6.15 aku dah sampai. Tunggu Joker and Romi yg dtg kul 8.30 pm (mmg tu time yg kitaorg plan pon.. :P). Aku saja dtg awal sbb malas nak balik umah after work tu. Nak menempuh traffic, onak dan ranjau segala tu.. mmg malas sgt.

Sempat aku tawaf Mid Valley Mall tu dua tiga kali. :P
Sampai je mereka tu, terus la book line and start games. Kebetulan waktu tu ada tournament lak ari tu, so.. menunggu gak la nak dptkan walau satu lane. Gigih jugak tu!

Abis je baling² bola yg kelongkang sumer tu.. kitorg pon gerak makan ke William kat Kelana Jaya. Settle tu ini, gosip and borak sana sini, kul 2 pagi gak la baru gerak balik.

Sabtu : 20 Jun 2009

Planning nak gi servis keta ---> tak jadi sbb malas nak bangun awal!

Planning nak gi Jungle Tracking ke Bukit Tabuh ---> cancle jua..

Planning ank join Blogger Karnival --- > juga di'cancel'kan..

Tgh hari received call dari one of my buddy utk gi lunch..so aku on je dan kebetulan perut pon memang lapar. Habis makan, merayap sana sini.. merebes sana situ.. bergosip itu ini.. pukul 5 gak la baru sampai umah. Then all the day aku lepak ajer.. letey.. sbb esoknya konon nak bangun awal, minum susu, makan coco-cruch utk dpt body yg sihat masa tournament nnt.. Choiii... setetment merapu aku.. hehe

Ahad : 21 Jun 2009

The day has come!

As i mentioned in early post, kali ni aku tak join DFC utk tournament bowling ni, atas jemputan rakan², aku join under ZiziFC (Zizi AF7) togehter with Joker, Romi and Zizi sendiri. Selalu baju aku merah je kan.. kali ni perubahan skit sbb warna hijau jd pilihan.. warna fevret Zizi katanya..

Antara FC dan artis yg aku perasan datang time nih antaranya, MarshaFC sendiri, Aishah dan FC, Riz dan FC, dan byk lg la.. full gak sumer lanes kat situ.

.


Well, aku ni segan skit bila tak kenal org.. and bila dah personally kenal Zizi and tgk gelagat n telatah dia.. fun and happening gak. Asik bercakap je kejer dia.. Blom throw bola bowling dia bercakap.. dah throw pon dia ckp... lepas throw... jgn ckp la ... lg byk dia bersuara..
kelakar jerr...

But..she's quite an enjoyable person to know la..

tu apa yg aku observed.. :P

Games start dlm kul 10.30 am. 3 games utk setiap peserta. 4 orang satu team, dan kebetulan pulak mbr aku si Kematz and Ika pon join bowling nih mewakili team Ebi FC. Dasat team diorg nih.



Team aku la nih. Yg kiri aku tu Joker... kanan aku Romi.
Berbakat sbg artis diorg nih. Kalu diorg nyanyi jgn la korang tegur.. kalu korang tak nangis mmg takkan sah la.. tu maknanya diorg dpt sampaikan lagu yg dibawak tu dgn begitu baik sekali.. Bravo!!

Since aku pon mmg tak de camera or apa² jenis DSLR pon, maknanya tak byk la gambar yg ada.. Ni pon hasil cilok dari rerakan yg yg lain..

Gambar atas ni antara hadiah yg disediakan oleh Marsha FC utk pemenang. Tak byk sgt jika nak compare masa aku join tournament anjuran DiddyFC and SyawalFC dulu. Lagi gempaq! Anyway, boleh la dari takde kan.. yang pasti aku tak dpt apa pon kecuali goody bag sponsor by Bitoteam and majalah dari Karangkraf.

Around 1.00 pm sumer peserta cam dah complete dgn games memasing. Ada yg gi lunch.. layan show..round² MV sbllm result diumumkan. Sempat gak la Marsha buta intro.. ckp itu ni serba skit and buat show kat sumer participants.

Tak salah aku 3 or 4 lagu gak la dia nyanyi, dan gak yg diduet dgn Riz AF6. Malangnya Zizi and dan Aishah tak stay smpai annoucemnet tu sumer sbb diorg nak kena rush ke Putrajaya utk show anjuran government kat sana.

Motif aku nak letak gambar si Ika and Kematz nih! Saja.. penyeri blog aku. Dedua ni idola aku dlm bowling. Aku berguru ngan diorg la tapi aku TETAP tak sehebat diorg.. hurmm.. lepas ni aku nak carik Shalin Zulkifli lak utk ajar aku.. err.. saper ada kontek number dia??

Selesai je event kat MV ni sumer pon gerak balik. Tp aku ada agenda len plak. Mr. Joker and Mr. Romi jemput aku gi layan event kat Putrajaya pulak dlm kul 3.00 pm camtu. Tinggal ajer keta aku kat MV, menyiput lak ngan keta Romi. (Sesusah ajer tumpangkan aku kan..)



Kejohanan Rowing Jabatan Perdana Menteri 2009!



Ni la event yg Zizi dan Aishah terkejar² td. Agak menarik gak sbb view kat sini sungguh menyamankan. Selain Zizi dan Aishah, Obri jugak turut serta dalam acara ni.


Rowing ni mcm aktiviti berkayak reramai la.. Selain pertandingan tersebut yg disertai oleh byk badan² kerajaan, demonstrasi menyelamat mangsa di dalam air serta cara memadamkan kebakaran menggunakan pesawat juga diadakan di sini. Crowd pon boleh tahan gak ramainya. Tgk je la gambar2 bwh ni.. let the pictures talk for itself ok.



Lebih kurang kul 5.00 pm settel sumer. Kitorg pon drove back balik ke KL. tapi tak habis setakat tu je.. hehehe :P

Sblh malam plak kitorg meet up Apu (juga kawan si Kematz, Joker and Romi -- sumer ni kawan kematz.. aku biasa la, menyiput jer.. :P) kat Dewan Sivik MPPJ utk layan peringkat separuh akhir Golden Voice of PJ '09. Sebuah pertandingan nyanyian yg diadakan 2 tahun skali. Percaya or tak, aku baru je tau pasal pertandingan ni masa diorg sumer ni ajak aku tgk show ni. hehe :P

Kitorg gi ni pon sbb kebetulan kenalan diorg Ayu (OIAM 3) selected utk peringkat ni dan fight utk ke peringkat akhir.. tapi malangnya nasib tak menyebelahi Ayu kali ni. 8 orang dipilih ke peringkat akhir pada 4 Julai nnt dari 20 peserta yg layak di separuh akhir ni. Selain tu, Anith (OIAM 3) yg juga juara GoV PJ'07 turut hadir utk membuat persembahan khas.

tok tek tok tek... lebih kurang kul 12.30 am aku pon beredar while yg lelain still gigih meneruskan perjuangan melepak diorg tuh. Nasib aku keja the next day, kalu tak dgn aku skali gigih melepak lg kot.. ahaks!

Well.. tu je la aktivti² sepanjang weekend lepas! Bosan..? korang buat dunno jer...

P/S : aku jarang nak update pasal aktiviti aku dlm blog ni takut org bosan baca.. tp sesekali tu.. tak salah kan..?? hehe.. bakat kata kematz, "usah diladenkan sumer tu..."

11 comments:

Abir Abhar said...

wah!
hecticnya!!!

siti murni said...

betul2 hectic nih..

Adam Arjuna said...

Comment to Abir & Murni :

huhhu..
tu la akibatnya bila dah terlalu sengal and sangap..
ada je benda yg tak plan dibuat..
sampai akhirnya, letey satu badan.

padan muka sendiri kan.. hehe

.sHaZa. said...

huu..
seriously km0o sgt2 se0rg yg ske wat aktvt..
h0h0..
syabas betHa!
^_^
ur life is quite intrstg..
keep it up!

Adam Arjuna said...

Comment to shaza :

thank shaza,
i'm so appreaciate it :)

tp tu la, bila dah byk sgt aktiviti kadang smpai tak tau plak mana satu nak gi..
apa pon nak kena cari geng utk teman gak..
kalu keseorang bertambag sengal la jd nya..
hehe..

janji happy.. tu yg penting :P
lain2, blakang jugak kira kan... ahaks!!

KeMatZ said...

motif sampai topic thread aku pun masuk dalam ini citer...

wakakakka

rizz said...

waa beshnya dpt jupe zizi ngn marsha ekekee

edzlin007 said...

huhu best nya. dah lama tak main bowling

Adam Arjuna said...

Comment to kematz :

topic thread ko??
bila masa plak aku masukkan thread ko dlm blog aku ni..
aku just bg credit je kat ko sbb ko kan ala2 super duper hebat dlm main boling ni..
harus la respek bro.. :)

mau tak respek.. team yg menang johan tu...

omkbaaakk....

Adam Arjuna said...
This comment has been removed by the author.
Adam Arjuna said...

Comment to Rizz :

best ke rizz? ermm.. boleh la, artis la pulak kan...
kalu rizz jd artis lak may be org kat luas sana pon best dpt jumpa rizz kan...

p/s: bila plak nak jd artis.. glemer dah ada tu.. :P


Comment to ezdlin :

hoho!! minat bowling gak ke?
leh join jd team-mate adam nnt..
amcam? ahaks...

err.. tp takut la main ngan org2 terer nih....^$&^$*&&^$

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates