Wednesday, October 21, 2009

First Impression!

Orang kata, 1st [first] impression tu penting utk menilai sesuatu!

Tapi, ada juga yg berpendapat, 'dont't judge a book by it's cover!'

Jadi... mana yg lebih tepat. Pandangan pertama kita melihat atau mengenali dahulu sesuatu dgn lebih mendalam? Jika ikut logik akal manusia zaman sekarang, kita jarang nak mendekati sesuatu yg pertama kali lihat buruk atau tidak cantik.. betul tak? Yang molek itu dipandang dahulu, dan yg kurang di pinggirkan ke tepi. Jadi, betul la 1st impression tu penting.. kan?

Bagi aku, 1st impression penting! Melalui 1st impression baru kita boleh tentukan buruk baik sesuatu.. dan di situ pulak datangnya 'don't judge a book by it's cover!'. Penilai penting. Buruk baik sesuatu adalah disebabkan pilihan. Tak semestinya yg dilihat cantik itu akan cantik, tak semestinya yg buruk itu terus buruk.

Semua bergantung pada 1st impression kita terhadap apa yg pertama kali kita lihat, dengar atau rasa. Kemudian, baru kita buat kesimpulan..

Renung-renungkan la yer...




[sekadar gambar hiasan jerrrr... bila dah tgk gambar² berangan aku ni, apa 1st impression korang plak arrr...?? :P ]

11 comments:

ayuputeri said...

1st impression...
1st mse jmp awak kan..
mak ai gentle nyer dia sanggup jemput dkt uitm nie..
2nd..tingginyer..
3rd..byknyer ckp..
lastly u soOoo sweet!..

hehehehe..
p/s: kalu bkn dr mata mne nk turun ke hati kan..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

wah...ececeh...nnt rmi mntk autograp pasni...hikhikhik =D

siti murni said...

haha...seronok baca komen dak ayu tu..:-)
1st impression penting adam..tp jgn terlalu depends pd pndangan kali pertama..kdg2 kita tersilap menilai.

jejaka anggun said...

1st impression melihat pic berangan itu?

hmm.. berangan. ;p

Adam Arjuna said...

Comment ot ayuouteri :

hoho stetment u...
kaget gua!
so sweet of u lah kasi stetment cenggitu.. :P

terpaksa la jemput kat uitm tu, dah org tu kononnya byk alasan kan, tada keta la.. kena kena blok la.. pak guard nak ngorat la...
bla..bla..bla..

hehe.. apa pon thanks!


Comment to anuar :

errk!! motiff sampai org nak minta otograf bagai.. haha

saya bukan artis maaa...

sekadar berangan jerrr.. :P

Adam Arjuna said...

Comment to murni :

hehe.. suka yerk ngn stetment ayyuouteri tu? huhu
saya tak byr dia utk komen cam tu eyh.. hahaha...

tp its true.. tak leh sgt bergantung pd 1st impression, tp selalunya.. 1st impression ni sgt penting kan.. mcm kita gi interview keja la, kalu 1st impression boss tgk cam dah tak minat, susah la kan...


Comment to jejaka anggun :

tu dia bila si jejaka dah bersuara!
tau tak per!! memang sgt berangan...kan...

farish H said...

macho nye hahahahaa

♥Syamelia♥ said...

well, 2me, 1st impression is sgt penting...
its true dat we should x judge a book by its cover but still need 2 make a good impression gaks...

abt all your posses :
satu je akak nk ckp,
ADAM BEING ADAM :D
no one can ever change dat...

Anonymous said...

1st impreassion aku.. tgk ko.. cam buruk jek.. hehehekk..

wei jomm pindah umah.. kat area damansara..

chuckies

edzlin007 said...

1st impression. gile bergaya dan berfesyen. :D

Adam Arjuna said...

Comment to rizz :

thank u buddy, biasa je..
tak sehensem u pon ...:(


Comment to syamelia :

kan...
there's something about 'adam' that is hard to change!
hehe :D


Comment to edzlin :

tu baru 1st impression, kalu 2nd , 3rd dan seterusnya.. apa lg yerr yg akan terlintas di fikiran tu...

paling nyata.... BERANGAN!! ahaha

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates