Friday, August 06, 2010

Movies Review : Quick Update!

Another quick and simple update about movies i watched recently. Tak de mood nak hapdet blog sbnrnya.. tp... tetap nak share ngan korang movie yg aku dah layan sejak dua menjak nih.. So, utk korang lak.. layankan ajer yerk... :P

Movie: Salt
Durasi: 100 minit
Pelakon: Angelina Jolie, Liev Schreiber & Chiwetel Ejjiofor
Rating: **** bintang

Ulasan:
Serius aku sgt suka filem ni. Aksi yg padat dari mula hingga ke akhir cerita. Walaupon tak nampak kesan realistic atau logic sbnrnya dalam beberapa babak melalui filem ni, tp gaya persembahan, lakon layar dan jalan ceritanya menjadikan Salft adalah sebuah filem action-thriller yg wajib ditonton.

Aku impress dgn babak aksi yg cuba dilayarkan.









Movie: Inception
Durasi: 148 minit
Pelakon: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Ken Watanabe, Dileep Rao & Cillian Murpy
Rating: **** 1/2 bintang

Ulasan:

Kagum!! Tu yg boley aku kata setelah menonton filem ni. Namun harus diingatkan kepada semua, anda harus mempunya fikiran yg kosong dan lapan jika mahu menonton filem ni. Tidak seperti 'Shutter Island' yg mempunyai latar filem yg agak mendatar namun rumit, Inception membawa kita lebih dalam utk mengenal maksud tersirat melalui jalan cerita yg dilayarkan kepada penonton. Unik. Semua plot serta babak disusun dgn unik yg membuatkan filem ini berbeza dari filem² komersil. Dari segi lakonan, tiada yg mengecewakan keran filem ini membariskan ramai² pelakon² hebat Hollywood yg ternyata membawakan karekter² berbeza melalui filem ini. Tahniah.


Movie: The Sorcerer's Apprentice
Durasi: 111 minit
Pelakon:Nicholas Cage, Jay Baruchel, Afred Molina, Monica Bellucci, & Teresa Plamer
Rating: **1/2 bintang

Ulasan:

Setelah menontonnya, aku hanya mampu mengungkapkan filem ni tak ubah seperti filem magis yg lain, dan contoh terdekatnya adalah filem 'Percy Jackson and the Lightning Thief'. Konsep yg cuba ditunjukkan tampak sama namun hanya jalan cerita serta garapannya saja yg berbeza. Apa yg boleh dibanggakan mungkin dari segi kesan khas yg diselitkan membuatkan kita terpukau utk terus menanti babak seterusnya di dalam filem ini. Lain-lain bg aku ianya dilihat biasa. Tak banyak yg istimewa.

Akan tetapi, ia masih mampu dilabelkan sebagai sebuah filem yg mampu utk menghiburkan apatah lagi dgn elemen komedi yg turut disertakan kepada penonton.

7 comments:

SyuQ said...

sorcerers apperentice... satu lg karya duplikasi hollywood. mcm percy jakson... cam bullet proof monk pun ada. yg meletup; cuma kesan khas n gimiknye jer

inception; best giler :-)

jejaka anggun said...

4 1/2 bintang? wow!!

Adam Arjuna said...

Comment to Syuq :

Setuju..
tak de apa sgt yg berbeza dari filem magis yg lain...

nasib baik efek dia menarik kan.. hehe


Comment to jejaka anggun :

ahahaha...
kenapakah itu?
impress??
:P

zuar said...

aku suka gile salt..sbb ex-gf aku yg belakon...dh 2 kali g panggung tgk..kekeke.5 star aku bg

cik bunbun said...

inception best XD

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.

Anonymous said...

Inception 5 bintang aku bagik!!!!!!!!!!!!!!!!


**biasalah filem lakonan aku kan? kad raya aku dah sampai blom?

mesin.tebu

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates