Friday, August 27, 2010

My . Kad . Raya . Just . 4 . U

Hai kawan-kawan (gaya Yus Raja Lawak) :) huh!! Quite sometimes la jugak kan since aku nye last update kat blog ni. Biasa la uols, tanggungjawab serta kekangan masa membataskan segalanya.. halamakkk ayat... hehe... tak de maknanye kan... :P

By the way, bukan tak de citer, cuma kemalasan diri mengongkong segalanya.. Bila penyakit malas ni dtg, mmg dah tak leh nak buat pe la... kan..

Since kurang lebih 2 minggu je lagi kita tak sambut raya ni, and skang ni pon kita masih lg meraikan bulan puasa, aku update la skit info and kisah suka duka aku sepanjang beberapa hari ni yer.. hehe.. Well, tak byk nak di'stori-mori'kan, selain menghabiskan duit beli juadah berbuka, aku pasti sumer org pon sebok meng'attend'kan diri join iftar sana sini. Slalunya time bulan puasa ni la kita dpt berkumpul dgn kawan² lama or baru, familia, sedara mara utk berbuka bersama. Betul la kan, berbuka ramai-ramai ni lebih meriah dari tercongok je sorg diri kat umah tu. Tak feel! :(

Tapi... saper kata bulan puasa kita bley save bajet??? bagi aku TAK LANGSUNG.. lagi byk habis ade la... ye la, kalu berbuka kat hotel2 paling murah kita spend RM40.. haish... RM40 tu bley makan 3 hari kan.. kan.. kan.. Sekali berbelanja kat bazaar ramadhan pon dah cecah RM10.. cam ne nak save?? idak le jawabnyerrr.. len le kalu de mak² datin or dato² sponsor kan... tak de la iols kesah sgt.. wakakaka.. Citer pulak bab terawikh.. erm.. mcm NO KOMEN jer.. kalu dah kenyang berbuka tu, mau terbongkang je dpn tv... tp ada masa kena curi² gak la pegi kan.. rugi.. Setahun sekali je ramadhan ni.. Renung-renungkan dan selamat beramal... **peringatan kat diri sendiri yer hencek Adam Arjuna.

Tu citer² gumbira aku la. Citer sedeh pon ade gak!!! Sob.. Sob.. Baru je dua tiga ari lepas keta aku eksiden. Choii la.. dah la raya nak pakai duit, baju raya pon nak harga baju ala2 artis...duit sumer dah abes.. time ni lak nak eksiden. TAPI BUKAN SALAH AKU yerr... ade BMW yg tak brapa mewah dgn bangganya langgar bontot keta aku, dan aku dgn tak sengajanya terlanggar bontot keta VIOS pulak... haih.. dugaan Ramadhan.. now keta aku dlm bengkel utk process plastik surgery akibat kecacatan yg dialami akibat dilanggar BMW tu. Credit to hencek housemate yakni Izman Hawk Jr sbb kasi aku pinjam keta dia dua tiga ari ni. Dapat gak la aku lenjan nak gi sana sini.

Ops!! sblm terlupa, bulan ni aku cuti dari review muvie ye.. bulan posa la katakan.. walaupon ada gak kekadang tuh aku curi2 gi menonton.. hehe..

Okey la.. sembang byk pon tak guna kan.. bukan korang nak KOMEN pown.. (provoke nih!! :) thanks sbb still support blog aku yg tak semenggah nih. Utk korang, sebagai token of appreciation, eceh.. aku dah design kad raya aku utk tahun ni.. well, normally mmg aku design kad2 raya VERANGAN aku, aku print and kasi kat org. Since keta masuk workshop, bajet print telah dibekukan yerr... soft-copy je la utk korang yer..

Pada 115 org yg folo blog aku, yg pernah drop komen, yg pernah sama ada sengaja or tak drop kat shoutbox, kad raya ni khas utk korang yer..

[click photo to enlarge]


Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin yerk..

Kekadang mulut cheq ni lazerrsss gak.. so mintak ampun maaf la yer..


P/S: tak best kan raya tanpa kad raya? softcopy, msg, inbox, mms.. sumer tak feel. Dapat kad yg actual gak lg best kan.. baru tau betapa org appreciate kita. Sanggup beli, gi pos bagai... rindu zaman muda mudi dulu... mcm bersaing saper byk dpt kad... hehe...

9 comments:

KeMatZ said...

ramai gak follower ko kan... kagum gitu... ala ala retis ok...

apa apa pun selamat hari raya...

Adam Arjuna said...

ahaha..

tu yg ko komen kan.. ahaks..

siot..

selamat hari raya gak.. nak duit raya pakcik???

cik bunbun said...

cantk baju. baju raye tahun ni ke? haha. nak duit rayerrrrrrrrrrr :P

Adam Arjuna said...

salam cik bunbun :)

first time kat sini ke? thank you yerk!!

btw, tu baju raya lama, almost 4 or 5 tahun dah tu... hehe.. baju baru lom siap lagik.. ahaks..

♥Syamelia♥ said...

tol 2 adam...
kad raye virtual x lawan kad betul... nk2 lagi yg post guna setem bagai... w'pun jumpa hr2, tp bila dpt kad, feel dia laen la...

btw, thx 4 the card yg sgt tebabo itew... even in fb...
its the tot that counts...
tq adam...
n selamat hr rayer...

jejaka anggun said...

so bile nak antar kad raya kat ai?

::FAIZ FARISH:: said...

lawa kad raya tu....

Adam Arjuna said...

Comment to Syamelia :

haha...
kan...
anyway, u r most welkam..
lebih ada dari tak de kan kan kan... :P


Comment to Jejaka Anggun :

kasi alamat u itu.


Comment to Faiz :

thank bro..
it's for u too... :)

Selamat hari raya k.

Haezzah said...

GMBR RAYA DARI TOP VIEW TU SGT CANTIK....SUKE...

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates