Monday, August 30, 2010

Salam MERDEKA!


A very short update for u.

Sekadar nak wish SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-53 buat anda semua.

Nak kasi ucapan panjang lebar pon tak guna rasanya kalu kita sendiri tak reti nak hargai nilai kemerdekaan ni kan. Kalu hidup masyarakat masih lg bersifat perkauman, tak guna kita MERDEKA selama 53 tahun ni kan.. kan.. kan..

Apa yg penting kita tahu nak bentuk jatidiri kita sebagai anak Malaysia, tahu mana yg buruk mana yg baik yg tak memundurkan diri serta masyarakat kita udah le kan...

Sekurang ada la skit sumbangan kita dari tak de langsung.. iye dak... :)


***********************************************************
STEP UP 3 (3D)


Opss!! Nak selit skit.. Aku tak nak review pasal movie sbnrnya sempena bulan Ramadhan ni, cuma aku nak sarankan pada korang yg rasa blom lg layan citer ni or memang pengikut setia filem² Step Up dari yg satu sampai la yg latest ni, baik korang tonton movie nih..

Seriyess BEST!!!

Aku bagi **** 1/2 bintang utk filem nih!! Bravoo!!

Kenapa tak 5 bintang? sbb masih ada unsur² yg cam kurang kemas.. tp tak byk... sket jerr.. ada part dlm movie ni mcm tergantung. Tu je.. Sket jer.. bley di maafkan.. ahaks..

Apa pon, STEP UP 3 hebat!! nak rasa feel lagi, baik korang tonton versi 3D. Kepuasan terjamin.

:p

Selamat Menonton

6 comments:

KeMatZ said...

takyah aku nak hurai pasal stepup 3d lebih lebih..... boleh jer link ke ko... hehehe

salam merdeka buat ko...

Farazila said...

selamat merdekas...
tp klu adam pki baju melayu, then kain pelikat sangkut kat bahu..br nostalgia sket..

fikri FAUZI said...

step up 3d memang mantap!!
wajib pegi tengok
;D

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuko
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

Adam Arjuna said...

Comment to Kematz :

haha.. \aku mana de review pon bro!
salam merdeka n selamat hari raya..

jemput la dtg umah :)


Comment to Farazila :

kan..
tak terpk la...
waktu amik gambo tu just secara tak sengaja je sbb kebetulan ada bendera kat situ..
next year kita tukar konsep lak..

Adam Arjuna said...

Comment to fikri Fauzi :

kan...
memang best!!
mau tgk lagik la.. jom!!


Commento to Afzainizam :

wah...
nice komen bro.. terharoo..
same goes to u k beb :)
selamat hari raya aidilfitri..
semoga hepi bersama keluarga tercinta..
amin..

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates