Monday, September 06, 2010

Ckecklist Balik Raya 2010

Assalamualaikum wahai wargo blogger... :)

Uiks.. diam tak diam dah masuk September kan? Lagi 3 bulan kita bakal meraikan tahun baru 2011.. cepat nye masa berlalu...

Dalam cepat masa berlalu tu, tanpa kita sedar gak Ramadan yg kita sedang raikan ni pon dah sampai ke hujung² je lg. Kurang lebih 3 hari je lg kita Syawal bakal menjelma.. bermakna, BERAYA lah pulak kita semua ni.... yahoooOOo..!! esok hari raya... esok hari raya..

Yg asal kampung tu mostly akan balik cuti ke kampung memasing, yg dok bandar tu pon balik ke bandar memasing.. yang suami jumpa si isteri, isteri pulang ke suami, anak bertemu mak bapak, adik bradik bertemu adik bradik... dan segalanya la.. semuanye di sebabkan 'Raya..' kalu tak disebabkan raya, ada nye tu nak tgk batang idong pon susah... cam aku nih.. haish.. terkena batang idong sendiri.. padan muka aku!!

So... sebelum semua berangkat ke destinasi memasing utk beraya, persiapan beraya semua dah ready ke?? Utk aku lak, ada yg dah ready... ada yg tak... ade plak yg aku wat dunno jer...
haish...


Persiapan lelain lak seperti langsir, karpet, sarung kusyen, bunga-bungaan, lampu lip lap, cat umah kaler², lap² pinggang mangkuk, bersih² umah dan yg sewaktu dgn nyer... semua aku letak tepi.. hehe.. on going process katanya... ekekekke...

Apa pon yg kita buat, paling penting BERHATI-HATI kan... sebab kita semua mau HAPPY, mau GUMBIRA di hari raya.. jangan ada yg berduka lak kan.. tak mo.. tak mo.. tak mo..

aku ucapkan;

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat BUAT ANDA SEMUA :)"

10 comments:

NUke_Rude said...

selamat hari raya,

maaf andai kata ada salah silap ketika berblogging.

::FAIZ FARISH:: said...

Selamat Hari Raya.....

Judiene said...

sng la org da berduit neh
huhuhuu~~

Adam Arjuna said...

Comment to Nuke Rude :

Selamat hari raya kembali :)
Sama la aku pon, maaf kalu tersasul sana sini yg menyinggung perasaan tu..
harap maafkan segalanya...


Comment to Faiz :

:)
Selamat hari raya jua.
Enjoy holiday keh..


Comment to Judiene :

Uiks!!
tak de kaitan..
apa kena mengena org berduit lak nih?? haha..

jejaka anggun said...

persiapan lelain lak seperti langsir, karpet, sarung kusyen, bunga-bungaan, lampu lip lap, cat umah kaler², lap² pinggang mangkuk, bersih² umah dan yg sewaktu dgn nyer.

aiyoooo.... very the makcik2....

siti murni said...

kite takde tukar langsir, kapet, sarung kusyen bagai tahun ni...
beraya ala kadar je..bukan tolak tepi..reject terus...hihi.

ape2 pun..selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir batin...:)

selamat pulang ke kmpung...

zati-zt said...

~ Salam Aidilfitri..
Soga anda gembira merayakan aidilfitri disamping keluarga..
:D

imanshah said...

salam ...ist tyme singgah, cantik hand writing..salam aidilfitri

edzlin007 said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Adam, Maaf Zahir dan Batin :)

p/s: Step Up 3D mmg terbaik!!! best gile

rAy jR...@...Aliff said...

slmat ari rye...hak3...pdahal dh nk msuk bulan nov bru nk wish..kakakaa

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates