Thursday, April 16, 2009

Lelaki 'vs' Pink

[Satu lagi entry yg pernah aku publish kat blog friendster aku waktu dulu kala.] LELAKI 'vs' PINK.


Ni antara topik yg sering menjadi perbualan aku ngn rerakan masa zaman study dulu even sampai sekarang pon. Actually, banyak benda yg selalunya kitorg ni debate kan bila dah duduk berkumpul menyembang. Dari isu politik, ekonomi, hiburan, sukan, lelaki, perempuan dan macam² lagi. Macam² pendapat dan pandangan kita bley dgr bila kita create topik utk menyembang, tak der la asik bual kosong.. berangan sampai ke angkasa dan perasan diri bagus je kan..

Okey lah! Mari kita baca blog. Pada yg letih wat keje, stress ngan bos korang yg asik memerintah je tu, apa kata rilex² kan diri ngan membaca topik aku kali ni yerk. LELAKI vs PINK (pink the color tau..not pink the penyanyi one.)


Nowadays.. kalau kita semua perasan, ramai lelaki yg dah mula amik berat tentang keterampilan diri mereka...mungkin sebab ujudnya term² seperti Metroseksual, Urbanseksual & sbgainya... tak kiralah mereka ni seorang yg tergolong dari dolongan heteroseksual (straight) ke, homoseksual (gay) ke, or even biseksual (dedua pon layan!) pon, keterampilan diri macam menjadi satu yg penting pada mereka (termasuk aku!). Betul tak? Siapa yg tak nak diri sentiasa dipandang segak di mata org lain kan, especially pd pandangan tajam si wanita. Namun apa jua cara keterampilan makhluk Allah swt yg bernama lelaki ni, kebanyakkan mereka still ada perasaan takut terhadap warna baju atau seluar yg ingin di pakai...terutama sekali warna PINK !! ..what with the color anyway...???



Cuba kita cari berapa ramai lelaki yg sanggup pakai baju kaler PINK ni, sure susahnye nak jumpa! Bagi aku lak.. aku positif terhadap warna ni. Buat apa nak takut dgn warna right? for me, PINK is just PINK. It's only a color.. sama mcm hitam, merah, biru, putih dan lelain, Tapi, brapa ramai lelaki yg sanggup keluar rumah, going out to have the leisure moments, hang out every where, here and there with their PINK shirt? I like to say NONE! May be got small sum of them really brave to wear it, but the most rather not to wear it. Bagi diri seorang lelaki, PINK usually visualized the symbol of feminime, cute, girlish dan yg sewaktu dgnnya. GUYs who's wearing their PINKY shirt always been talking by everybody as 'tak macho', 'cam pompuan je baju', 'auww', 'jambu', 'tak cool', lembut dan macam² perceptions lagi. Persoalannya, Kenapa?

But anyhow, lambang kelakian atau kemachoan seseorg lelaki bukan terletak pada warna baju yg dipakainya, juga bukan pada sasa atau tough nyer badan seseorang lelaki atau juga sekuat mana dia menghabiskan batang² rokok, tapi ia dilihat melalui jatidiri dan sejauh mana pembawakan dirinya dlm sesebuah komuniti masyarakat itu sendiri dalam menjadikan dia seorang yg macho dan mampu mempamerkan semangat kelakian yang ada pada dirinya. Tak semestinya dgn hanya memakai baju kaler PINK dia tu tak macho dan kadang-kala dilabelkan pula sbg GAY hanya kerana warna baju yg dipakainya. It just people perceptions! We cannot judge people people by the way they look! That's the fact that we should realize.







Sekuat atau segagah mana pon seseorg lelaki tetapi jika dia takut utk memakai baju berwarna PINK, apakah maksudnya pulak kan.. Try to think how brave he is anyway..!!









Haiyaaa!! Why..why...why.. this kinda of things happened..!! Only YOU have the anwser... but for those who is ever known as LELAKI or GUYS, kalau pon terlalu berani nak pakai kaler PINK ni, tgk² la sama keadaan, jgn la sampai teh whole set of ur clothes tu warna PINK... seluar PINK..baju pon PINK...underwear pon nak PINK gak! Heheh..tu dah lain macam ajer.. What ever it is, just be urself. Dont afraid of what people will say. People just only can say without doing anything, they can predict but they cannot even know who u are until u tell them who u really are.


Hurm, rasanya tu je la kot. Just nak bitau yg PINK is just a color...a very true color. Warna yg tak bersalah pon pada sesiapa. Anybody can always use the color without any permission from anybody. So, kenapa lelaki nak perlu takut untuk memakai baju berwarna PINK kan? Think about it guys..


P/S: Teringat plak kat t-shirt pink aku kena curik waktu kat kolej dulu...haram nyer mangkuk yg kebas t-shirt aku tuh..!! Dah la lama aku reserved kat kedai tu sblm aku beli, dah beli kena curik lak.. siott..!

Kadang aku perasan lak yg semakin ramai mat² skooter ni suka cat motor diorg kaler PINK.. cute giler...moto tu yerrrr..


20 comments:

~SYAMELIA~ said...

adam...
i do love pink... but my hubby is a bit skeptical when it comes 2 pink...
tp masa wedding dulu i made wear pink

coz the colour theme dkt my hse was pink... so every1 had 2 wear pink... lalala...

best adam... kalu nk taw how it feels... cepat2 la kawen.. nk gak akak mkn nasi 'beriyani' adam...

pecutttt...

voice2...u said...

adam... pada aku isu ni lebih kurang cam isu sexsual gak... ada yg blh terima & ada yg menolak...

kalu ada yg blh terima n tolak Pink... ada gak yg blh terima n tolak Gay... pada aku ia berbalik kepada "keterbukaan" atau OPEN seseorang dlm menilai dan membawa sesuatu isu.

tuk aku... kalu kita terlalu jumut utk memandang kebelakang sehingga kita jauh ketinggalan, tidak ada gunanya kita berbicara isu ini dan itu... yg penting aper yg kita wat... seharusnya berlandaskan kepercayaan terhadap diri sendiri, agama dan tidak salah disisi undang2 barulah blh maju.

Back to Pink issue... dah ramai member2 aku yg mmg maskulin n agak2 "konon" macho tu pakai Pink... kat ofis aku... jelasnya.. ramai je pakai kemeja Pink.. nothing to be shy... it now become trend n fashion.

tq... hehehehehe

Anonymous said...

adammmmm..
dulu Lina suka giler dgn warna pink..
tapi lamer2 dah tak sgt..

pink in health..
and pink is virgin.. lol...

tapi pelik knp ada lelaki tak suka warna pink.. it's not only for girls what.. it's universal colour..

tough guys wear pink..
haha! have you ever wear pink before?

- Lina RD

Adam Arjuna said...

Comment to Syamelia :

ahaha..
for some parts, i do like pink coz it is nice color.. but it depends anyway.. depands on whatthe pink is for.. kan..

ehhe..

kawen..? nnt la eyh, nak cari kunci yg ilang dulu..hehe


Comment to Voice2heart :

bro, aku suka ngan komen ko kali ni. There so much info and opinions..
and aku setuju apa yg ko catatkan tu. Macam isu seksualiti yg ko ckp kan gak, sumer melibatkan keterbukaan dan bagaimana kita nak adapt benda ni.
Bagi aku, pink doesnt mean anything pon..
aku sendiri tak pernah nak label org laki yg pakai baju pink ni dgn gelaran yg bukan². It not a big deal to me.

Adam Arjuna said...

Comment to Lina :

to answer ur question, YES! i do wear pink, and i got several shirt in pink color.. no harm at all..

buat per nak malu! its just a color la kan..

tp i dont know la naper most guys ada perception yg a bit skeptikal when it comes to pink. Pink pon ada byk jenis kan, pilih je la yg sesuai di badan...then pakai je.
betul tak?

edzlin007 said...

saya tak suka pink, tp tak kisah kalo org lain pakai. dulu2 mmg tgk pelik bila lelaki pakai pink, tp sekarang tidak, sebab warna pd saya ok je, asal bukan fesyen tu mcm perempuan takpe.

Adam Arjuna said...

yup!!
sangat setuju dgn edzlin ni..
apa nak kisah pakai pink kan?
tp kalu si lelaki tu takut pakai kaler pink sbb takut digeler 'ehem ehem', pls avoid dari pakai pakaian yg menyerupai pompuan ni..
lg dok wat org mengatakan..

sbb pandangan org ni kita bukan buleh baca.. ye dak..

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan said...

Gambar last tu mcm sesuai je untuk kau.. hehe


Pink is just another colour. Tak kira samada sesuai atau tidak, semua terletak atas pandangan diri sendiri.


p/s: teringat kisah lelaki spender polkadot pink. haha.

Lina said...

yeap, pink is just a colour..
i love guys who DARE to wear pink..
salute sama adam.. (:

Lyn Yusoff said...

hehehe.. i love PINK..
n lately i love pink n blue..
ala2 my theme yg pernah dibincangkan...hehehe

dlu i tak suka sgt.. nampak jambu uols.. tpi skrg dah berubah.
i like pink very much. :)

Adam Arjuna said...

Comment to Nafty :

wei makcik..
tu bukan baju ko pakai masa kawen ke..?? hehe

itu la dia, sumer terpulang pada penilaian sendiri sama ada nak menerima atau pon tak kan. to mens out there, tak salah rasanya nak pakai pink.. smart aper..

p/s: kan.. aku pon teringat citer pasal panties nampak masa bergambar.. huuhu :P


Comment to Lina :

for me, wat per nak nak takut ngan color..
adam positif pasal warna ni asalkan baju tu sendiri nampak smart n sesuai..
kekadang bila pakai pink, instead of lelaki lain tak pakai.. nampak la skit perbezaan kan..

Adam Arjuna said...

Comment to Lyn :

Pink + Blue = not bad!
tapi adam suka bila tgk org pakai Pink + Black = fuh.. cool giler..
kalu ada dinner or function wat theme cam ni sure smart siot.. serius elagant jer nampak..kan?

wah! plan itu ker? hopefully..hehe

akraminHARIRI said...

aku penah terpikir nak b'ckp pasal ni...tp x purpose to 'pink' la.. tp pasal ketidakterbukaan org kita..

Mcm aku dgn2 bdk2 AD (art&design) org leh pkir agk open tang ni... tp ada gak segelintir bdk2 AD yg sgt jumud bak kata voice2heart... aku besungut je dlm hati "ko tu bdk art, tp sgt tidak opennya.."

mcm kata ko, pink hanya lah warna je...

p/s: budak rumah aku skrg suma ada baju pink, temasuk bob (yg br beli t-shirt giordano pink)

jejaka anggun said...

orang puteh ker orang hitam ke orang biru ke orang pink ke kitakan orang malaysia....

skrip susan lancaster dlm citer mekanik....

rizz said...

waghhhhhhh i love pink hahahahh! biarlah tu sekadar warna kan ahakssssss

Adam Arjuna said...

Comment to Akramin :

bro, bagi aku bukan senang kita nak menilai org ni kan. Ada separuhnya akan ckp 'aku open je' and boleh terima sumer benda.. tp bila part nak melanksanakan sesuatu benda tu, 1001 alasan lak yg di kasi.

kesimpulannya, mulut ckp lain.. hati pon ckp lain..

tak semua org bley terima sumer perkara.. tp semua org boleh bercakap tentang semua perkara kan..

p/s: biar ckp serupa bikin laa kan.. baru kita tau org tu boleh menerima dgn keterbukaan or tak.. kan..

Adam Arjuna said...

Comment to Jejaka Anggun :

ahaks!!
dah lama tak dgr dialog tu..
antara dialog movie paling femes selepas "siapa yg malu, mereka dan keluarga mereka!'" hehe


Comment to Rizz :

u like pink??
cool..
yeah! pink is just color.. why so bother kan..

Anonymous said...

you are going to want to read it not only just once, but repeatedly. [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]beats by dre[/url] Where can our readers go to find out more information about your [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]NFL jerseys[/url] for supremacy eventually led him to the world of buccaneering. [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]http://www.theaudiopeople.net/nfl.html[/url] decades until death. But Dr. Grossman says we can work on
whimsical and does not necessarily plan things out very well. [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]Cheap nfl jerseys[/url] wins if they are able to score a Black Jack or 21. This could [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]Cheap nfl jerseys[/url] inches above the road thus making the sliding and changing [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors bags[/url] home an appearance of comfort that nothing else can. But there
you will probably want to share with others in your life as well. [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]cheap beats by dre[/url] captain of the Black Pearl, an extremely fast galleon that could [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html[/url] operations activities, CaptureRx provides clients with support [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors outlet stores[/url] recruitment. Originally from Sudbury, Massachusetts USA, David

Anonymous said...

as a special outreach to homeschoolers to make sure their rights [url=http://www.thehorizons.com/nike.htm]シューズ nike[/url] the pumpkin with a spoon. Remove the lid. Go on and get in there [url=http://www.thehorizons.com/isabelmarant.htm]Isabel Marant[/url] to be engaged on a daily basis. It is a full-time job to own one, [url=http://www.thehorizons.com/isabelmarant.htm]http://www.thehorizons.com/isabelmarant.htm[/url] help them! And third, be a leader in online video. Creating
As long as youve got candles that can safely burn down in sturdy [url=http://www.thehorizons.com/louisvuitton.htm]ヴィトン 財布[/url] Youll know what to do. The easiest place to put the face of your [url=http://www.thehorizons.com/nike.htm]nike シューズ[/url] possibility of playing a night or two of Black Jack using a Black [url=http://www.thehorizons.com/louisvuitton.htm]ヴィトン 財布[/url] inside surface of the pumpkin, too. When it begins to wrinkle
attorneys from our organization. Tony: Looking over the horizon, [url=http://www.thehorizons.com/louisvuitton.htm]ヴィトン バッグ[/url] tournaments aren organized as often as other gaming tournaments. [url=http://www.thehorizons.com/isabelmarant.htm]Isabel Marant Sneakers[/url] pull the ships together. The pirates immediately took control [url=http://www.thehorizons.com/louisvuitton.htm]ルイヴィトン 財布[/url] thing I know, a couple days later HR called and offered me the

日月神教-向左使 said...

ssd固態硬碟 外接式硬碟 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 External Storage Solid State Drives 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 記憶體 情趣用品 USB Flash Drives Memory Cards 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 SD記憶卡 隨身碟 高雄當舖 高雄汽車借款 高雄機車借款 高雄房屋二胎貸款 高雄汽機車免留車 花蓮民宿 SD記憶卡 高雄汽機車免留車

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates