Monday, February 23, 2009

Kalau Aku Ada Awek...

Kalau la aku ni ada awek, macam mana la kehidupan aku agaknye yerk?? Hurmm.. actually posting ni adalah posting lama aku dlm blog ni. Masa dok godek2 arkib blog ni, tup2 terimbas plak memori entry ni masa awal2 aku membloggingkan diri dolu2. huhu.. Dah lama tu..almost 2 years back dowh!!

Pada saper yg dah pernah terbaca tu, so buat2 je la macam tak pernah yer...yg blom pernah lak, apa komen korang dgn topik nih?? Especially buat lelaki la!! Pernah tak korang terpikir perkara cam di bawah ni bila first time korang nak declare ber'couple' atau bahasa melayu nyer, BERCHENTA... :P why not share ngan kitorg kan..kan..kan..

Kalau la aku ni ada awek, adakah....

1) Hidup aku berubah ker nanti?


2) Biler bangun pagi, apa aku nak kena buat.. call dia ucap selamat pagi?

3) Sebelum tidur, aku call dia untuk ucap selamat malam ker ?

4) Biler aku sakit, aku call dia untuk mengadu??

5) Biler dia sakit, aku kena pergi rumah dia tengah2 malam semata2 nak bagi dia panadol???

6) Biler birthday dia.. aku kena jadi org pertama untuk ucap birth day???

7) Biler dia lukakan hati aku.. aku kena merajuk ker?

8) Kalau dia merajuk.. aku kena pujuk ker?

9) Kena berkenalan ngan family dia ker?? baik2 ngan parents dia...

10) Kena bawak dia jumpa family aku ker?

11) Kalau ada org ngurat dia. .., nak belasah tak org tu ke?

12) Kalau ada org ngurat aku... , nak bagitau dia ker?

13) Kena antar and menjemput dia pergi kerja dan balik kerja ker?

14) Si dia nak balik kampung nak kena antar ker?

15) Kena cakap jiwang2 ker?

16) Nak kena bitau aktiviti seharian aku kat dia ker?

*****************

]L.O.V.E. is C.I.N.T.A[


Sekuat mana pon cinta dan sayang kita pada seseorg tu, tp kalau hanya kita je yg merasa CINTA tu dan tidak pada pihak yg sebaliknya..ia tetap tidak bermakna kan..??

19 comments:

Nafty said...

Haiyyoooo...

ko ni angau ke ape?

Lyn Yusoff said...

wah2... adik ku ini tgh fallin in luv with someone kew?? hehehe
bagus2.. akak merestuinya..
jgn lupa kenalkan tau... hahahha..

i'll always pray 4 u.. :)

jon travolta said...

Mungkin apa yang disenaraikan tu betul semuanya....tp tak semuanya betul pada semua orang...setiap orang ada pendapat dan cara tersendiri..terpulang la sama ada nak ikut atau tidak.....hehehehe

KeMatZ said...

finally terbuka pintu hati kau tu..
untuk menerima seseorang yang dilahirkan sebagai seorang wanita..

well done...

selamat berbahagia...

ayuputeri said...

hahaha!
asai lately nie posting byk very jiwangan n cinta2 nie..
fallin' love ker???
wahh bguz la tue...
yup dat rite la...
actually u mke me t'ngt kat one book yg i bc mse kat uitm dl..
"cinta takkan dtg if kite x cari..cinta jua harus d beri pada yg sudi bukan yg simpati kerna dari c2 cinta itu adalah sejati.."
wahhhh~~

Adam Arjuna said...

Pending comment to Nafty:

ahaha..angau ke? mana ada..tp cam angau la jugak..ekekek..


Pending comment to Lyn:

tak bley blah la akak... saja jer...
blom ada yg nak fall in love lagik..len la akak kan..siap dah plan segala...keskeskes...

** Laarrrrrriikkk...


Pending comment to Jontravolta:

gitu la..jontravolta masuk blog aku ckp melayu..hehe..

apa pon, aku setuju... tak sumer org cam tu..tp tetap ada kan? cuma mungkin keadaan je berbeza..
mungkin tiada, mungkin sama atau mungkin lebih teruk lagi..
we never know rite??

Adam Arjuna said...

Comment to Kematz:

wassup mr. kematz! lama tak dgr cer..
btw, sgt tak bley blah dowh statement ko..
dah lama pintu ati aku ni terbuka kat wanita..cuma wanita jer blom membuka pintu ati diorg utk aku.. sedey..:( sob..sob.


Comment to Ayuputeri:

mana ada jiwang cik ayuputeri..
statement biasa je tuh! lgpon tu entry lama yg dipublish balik..
saja sesuka.. sbb tgk cam best jer..huhu..

and tak der kaitan ngan fallin' in luv or tak yer..jgn salah paham... keskeskes..

err..puitis sungguh bahasa2 cik ayuputeri ni... terkesima la saya.. :P

akraminHARIRI said...

tegelak aku sorg2 tgk point nmber 11 tu... hampes tul~
tp betul la bro, dunia org b'chenta ni buleh kata almost apa yg ko sebut tu...~ kdg2 agk merimaskan jgk la.. :p

Rsenye bg org2 yg da duk b'couple, msti dorg pkir pulak: "kalau la aku single skrg..."
hoho..~

rizz said...

hahaha byk kanzz die nk wat utk gf die classs

Anonymous said...

salam..just nak give a comment...
not every girl need that u mention...just show that u care n love her...that enough i think...n pasal nak kena jumpa family, i think if u think that she's the right one for u u should introduce her to ur family n berbaik2 ngan family dia...

that is what i think lah..maybe it's depend on individuaal kot...

anyway congrats if u're in love right now...n all da best..:)

KeMatZ said...

hello... lama tak dengar cerita...
nampak sangat ko tak masuk blog aku kan...

resign dari ADAMARJUNA FC....

Adam Arjuna said...

Comment to Akramin:

keskeskes..
tu la bro..dunia bercinta cam tu la.. rasa sumernye mcm perlu..x buat kang ada yg makan ati kan.. kena pujuk lak nnt...bertambah lg tanggungjawab..hehe..

tp kalu jd single, pon kadang bosan gak bila tgk org len berteman...tak gitu beb...??


Comment to Rizz:

errr...'dia' tu saper yerk rizz?? hehe...:P
wat2 cam blur je nih..ahaks!!


Comment to Anonymous:

Wow..!!
dont get to emosional sgt en/cik anonymous..
kat situ pon dah state 'KALAU' kan..? but i know it well..jgn risau.. hidup bercouple cam tu la.. ada hati yg perlu kita jaga kan.. bukan setakat jaga diri sendiri jer..
ermmm..menjawab pertanya en/cik tu, i'm single laaa... ahaha..
mcm blom ada lg bibit2 in love tu..huhu...


Comment to Kematz:

bro...aku tau la ko cuti..
aku bukak la blog ko..
tp..ke manakah..??

p/s: jgn tukar topik kat komen ni plak yerrr...hehe :P

KeMatZ said...

hello...

gambar tu dah menunjukkan
ke mana aku bercuti...

resign....

Adam Arjuna said...

tau la gambar tu kat sabah..

tp citer nye mesti len kan..

yg pasti aku nak sourvenir gak..huhu..

resign?? ak blom ujudkan FC lg daa....kahkahakha..

ayuputeri said...

haha!
terkesima ke??
huhuhu..
yela2..

Adam Arjuna said...

huhu..
agak terkesima laa...

hehehe...

chowz..!!

p/s:teruskan berjiwang yerr...hehe :p

mesin.masa said...

aku pernah lalui semua 15 perkara ni...tgk aku sedey lagik...

tapi...aku mcm penah baca la artikel ni...hhhmmm

Farazila said...

erm..bila cinta segala2nya sanggup....
aishhhhhh

Adam Arjuna said...

Comment to Mesin:

aiyooo!!
sedey ker.. erk... apa nak buek arrr...

bang...cuba la baca ayat2 terawal posting nih.. mmg la posting ni dah pernah aku publish daaa...


Comment to Farazila:

betul t lilo!!
bila dah cinta, segala-galanya sanggup kan..

tp bila cinta tu tak menjadi, akhirnya makan diri gak kan...

tu lagi sedey :(

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates