Thursday, March 06, 2008

Jom Undi..!

8 March 2008!

Sekali lg sejarah negara bakal terukir. Pilihanraya ke-12 yg ditunggu kita tiba bagi memilih tampuk kepimpinan negara kita yang dicintai.

"Marilah mari..pergi mengundi
Tunaikanlah kewajipan, pada negara.."

Kita selalu didengarkan dgn bait² lagu ni utk menaikkan semangat kita sebagai rakyat Malaysia. Tapi aku sangat yakin yg masih ramai antara kita yg hanya suka mendengar tanpa bertindak. Aku sering bertanya dan sering mendapat jawapan yang boleh dikatakan semuanya memberi alasan yg sama.

"ala..1 undi je, tak der effect pon pada sesiapa" ataupon "aku nak rosakkan undi lah"..

Entah kat mana silapnya, tp tu realiti hidup kita. Adakah kita sedia menerima perubahan atau kita cukup yakin apa yg telah diberikan..?? itu yg menjadi persoalan..

Tepuk dada, tanya selera. Undi adalah rahsia. Kita berhak memilih.






[..:: SEKADAR SELINGAN ::..]

Bila tiba waktu pilihanraya ni, tingat lak aku zaman pilihanraya kampus yg pernah aku join waktu study dulu. Pasang banner, gantung poster tengah2 malam, kempen, edar flyers dan jumpa org sana-sini hanya semata utk meraih undi pelajar utk memilih calon utk jd wakil pelajar bg fakulti.. Hahaha.. Teringat lak aku ngan kawan² aku masa zaman MPP ni.

How r u guys..? MPP UiTM 2004/2005 still dalam kenangan.. We the best!



Poster pilihanraya aku waktu tu...hehe..AFUNDI aku..!! ekeeke


Semasa menerima watikah perlantikan sebagai MPP bg sesi 2004/2005. Sesuatu yg tak pernah aku fikirkan sblm ni.

Tampuk kempimpinan pelajar UiTM sesi 2004/2005

3 comments:

~SYAMELIA~ said...

sebagai ex-uitm n yr 'kakak', m so proud of u, adam...

keep on shining...

Farazila said...

hidup mazlly...
:P

Aizuddeen Ahmad Zabidi said...

mali,
ni yg buat aku pon nak post entry letak poster aku...
aku menang besarrrr tau malam tu...
jgn jeless

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates