Tuesday, April 01, 2008

ABPBH 2007 [part 02]

Pembuka tirai April ni aku still teruskan ngan entry pasal Anugerah Bintang Popular. Buat kali ke-2 aku dpt tgk ABP ni secara live. First dulu masa ABP 2005, dan ABP 2007 ni pulak adalah yg kedua. But this aku pergi dgn rombongan DFC utk menyaksikan event ni di Genting Highlands. 3 buah kereta (2 made in Malaysia, 1 jenama Honda), 10 kepala manusia (6 lelaki ini, 4 wanita itu) memulakan perjalanan lebih kurang jam 1 tgh ari. Ehem...masa yg dijanjikan berkumpul kul 11 katenyer...tp biasa la...ekeke..seawal 10.30 aku dah bersiap sedia...excited la katakan..

Berkumpul di rumah seorang Acting Presiden DFC yg berkaki-lebar (longform from berkarliber), smntara menunggu ketibaan yg lain, kami sempat buat surprise kat Kak Lyn yg birthday pada hari tersebut (30 Mar '08). Semua santapan di sediakan oleh Chef Syamelia Ismail. Hidangan berupa Bihun Goreng Puncak Kasih, Putu Mayam Karina dan Kek Terasa Rindu.


[Happy Birthday to Kak Lyn..Kak Amy, thanks for the special dishes]

Perjalanan mengambil masa lebih kurang satu setgh jam, tak la lama sgt. Bila asik berborak je, tak sedar masa berlalu.

[BJJ 1597 is on the way]

[Akhirnya sampai...]

Sampai di Genting Highlands, kami terus check in di Rumah Tumpangan Ah Tong utk sesiapa yg nak stay situ, while aku, azim n fendy planning nak balik dat day gak after event sbb komitmen terhadap kerja. Itulah lelaki..

[Lepas check-in, ready nak serbu ke bilik..sempat lagi pose!]

Kami bersiap ngan pantasnya sbb nak kena amik skyway cable car then nak meet dafinites yg lain, dan nak que utk reserve seat masa dlm Arena nnt. Untuk DFC, kami telah mendapatkan 20 tiket yg pada mulanya susah giler nak dpt. (nak tau story pasal tiket ni, silalah klik Aku x EnseM)

[Kak Lyn and Fara muka ketat menahan gayat dalam skyway..ahaha]


[With Mr. ArenaZazmatic]

[Lama tak lepak ngan mamat ni..]

Sepanjang event berlangsung, tak der gambar yg kami amik sbb mmg tak dibenarkan mengamil gambar semasa majlis berlangsung. Nampak je camera, mula la mamat n minah bwk sepanduk tulis "NO CAMERA" datang tegur...huhu.. Apa lg..layan je la gambar2 kat bawah ni, citer panjang pon tak guna kan...layaaannnn....

[Sebelum acara bermula..dalam Arena of Stars, Genting]

[Selepas acara berakhir..]

[Best New Comer Artis for Male]

[guyzgonewild.blogspot.com]

[cantekkerr.blogspot.com]

[Lapik perut di Burger's King ye Ray, bukan Mc'D..ehehe]

[Nice pose...Outstanding shot from Megat]

[Fara ku...Nasib la dia ni dak skola lg...ehehe..Anyhow, like this pix]

[Aksi liar bila dah letih+ngatuk = LETUK]

Mahu tahuu lebih tentang pengalaman kami (DFC) sepanjang di Genting Highlands ni..??

Layarilah link dibawah:

http://syamelia-syamelia.blogspot.com/2008/03/yeay-yeay-dafi-menang.html

http://raydrevil.blogspot.com/2008/03/anugerah-bintang-popular-berita-harian.html

http://faradiba91.blogspot.com/2008/04/genting-baby.html

http://tulipmalam.blogspot.com/2008/04/anugerah-bintang-popular-berita-harian.html

http://megateusofe.blogspot.com/2008/04/trip-to-nowhere-part-1.html

1 comments:

Farazila said...

owhh...aadam suap kak lin yer...
nk gak kne suap....
ayat baru letuk!!!..mcm kene ketuk.hihii

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates