Thursday, August 13, 2009

Jujur & Benar Tentang Lelaki

[re-post]

Tup! Tup! Dah genap seminggu @geNda iNsPiRaSi ni tak berhapdet kan.. Korang sedar tak? (ADA AKU KESAH!.. mungkin tu jawapan korang..) (ADA AKU KESAH!.. mungkin tu pulak jawapan aku..)

So, daripada blog ni terus bersawang dan jadi hutan belantara, aku apdet la skit buat tatapan korang yerk. Bukan posting yg baru, tapi posting yg agak lama yg dah memang terkandung dlm arkib blog aku ni. Sorry la beb, gua bz ngan keje la skang ni, bila balik umah nak ber'blogging', kemalasan melanda jiwa lak.. but hopefully entry yg simple ni kira bley la dijadikan 'come back' utk aku setelah seminggu menyepi eyh... :P

Hurm... topik apa yerk kali ni? Personally bagi aku topik ni simple tapi padat dan menarik! Perhaps!! Generally, nak kata tepat sgt pon idak la teman maklum... apa kata korang layankan aje yerk.. and apa pandangan korang tentang perkara kat bwh ni eyh...


Saya tak tahu jika apa yang diperkatakan ini benar atau tidak kerana tiada kajian lanjut yang dibuat mengenainya. Sembang bersama rakan-rakan wanita yang lain, mereka sependapat dengan saya iaitu 60% dari fakta di bawah adalah benar belaka. Jangan marah bro, tetapi inilah pendapat kami (wanita bekerjaya), bahawa 6 daripada 10 lelaki, kena tepat pada sasaran fakta di bawah.

Sekali terbaca pasti tergelak, dua kali baca, hati berkata ..“ermm, betul juga tu..hehhee”. agak-agaknya anda berada dalam kategori mana ye? Jika anda melenting, bermakna anda memang berada dalam 1 atau 2 kategori berikut. Jika anda termasuk dalam senarai di bawah, Tanya diri sendiri samada anda senang dengan sifat anda seadanya atau mahu mengubahnya. Tepuk dada Tanya POKET.



        • Lelaki yang BAIK, tak KACAK.
        • Lelaki yang KACAK, tidak BAIK.

        • Lelaki yang KACAK dan BAIK, GAY lah pulak.

        • Lelaki yang KACAK, BAIK dan HETEROSEKSUAL, sudah berkahwin.

        • Lelaki yang tak berapa KACAK, tetapi BAIK, tak ada duit.

        • Lelaki yang tak berapa KACAK, tetapi BAIK dan mempunyai duit selalu berfikir wanita hanya kejar duit mereka.

        • Lelaki yang KACAK, tak ada duit, kejar duit wanita.
        • Lelaki yang KACAK, tak berapa BAIK dan heteroseksual, fikir wanita di sekelilingnya tak cukup cantik untuk mereka.

        • Lelaki yang menganggap wanita cantik, heteroseksual, BAIK dan tak ada duit, adalah pengecut.

        • Lelaki yang memang KACAK, BAIK dan punya duit dan syukurlah, STRAIGHT, pemalu lah pulak dan TAK PERNAH & TAK AKAN MELAKUKAN LANGKAH PERTAMA (the first move – mengurat la tu!).

        • Lelaki yang tak pernah mengambil langkah pertama, automatic hilang minat pada wanita bila wanita itu yang berinisiatif menguratnya!

        JADI, SIAPA YANG BOLEH MEMAHAMI LELAKI..???


        [Artikel dan fakta di atas adalah dirujuk melalui majalah MASKULIN Takrif Terkini Lelaki Muda]

        22 comments:

        mesin.masa said...

        mazly, i tend to agree with some of the statements stated.maskulin bulan berapa ni?

        Farazila said...

        maskulin sgt kan adam nie..
        boleh la jadi duta maskulin kan..
        :)

        Adam-ArJuna said...

        errr...

        en. fauzi;
        aku pon tak tau maskulin bulan berapa...sbb byk sgt maskulin kat umah aku..main sebat je mana topik yg dirasakan best..ehehe..

        cik lilo;
        ...ahaha...tak bley blah la nak jd duta maskulin...blom menepati piawaian...ekeke...

        [r][a][y] eusouff said...

        lepas pg kursus tu
        dapat sijil
        dapat la
        piawaian ko tu
        hikhikhikhik

        Adam-ArJuna said...

        aiyooo ray...
        kursus la sangat kan...tak bley blah langsung...

        tak der makna apa pon utk dapat piawaian ittew..still blom dpt kelulusan ISO..ahaha...


        "mama...mama...mama..."

        Lyn Yusoff said...

        aiyoo.. maskulin lah sgt.. tak bleh blah.. heheheh

        "papa.. papa.. papa..
        tolong lah aku yg sedang bingung"

        Adam-ArJuna said...

        ahaks...kak lyn, nak wat cam ner...Maskulin je bahan menarik yg bley dishare...

        erk..bley pulak nak smbung lagu tu yerk..

        "tolong la aku yg sedang bingun, ku rasakan firus2 cinta...ku tutttt dokter cinta.." (sambil tangan di seraya menggeleng-geleng serperti Sidai 'ok la tu' )

        heheh..

        ayuputeri said...

        a'ah betul la wakkk!
        so yg mne eh saya nk pilih??...
        emmmm...
        kenpius jap...

        edzlin007 said...

        err..saya selalu jumpa yg no 1 tu... yg lain2 dah pening baca ( baca time perut berbunyi)

        Adam Arjuna said...

        Comment to ayuputeri :

        hehe.. byk gak kan jenis² lelaki nih. so, think wisely before choose anyone.. :P

        yg mana sesuai eyh.. sendiri mau ingat la cik kak! hahaha


        Comment to edzlin :

        no. 1 - memang yg paling byk kot.
        nak dpt pakej yg lengkap mmg agak susah la.. may be 1 dalam 10 or 100 kot.. huhuhuhu...

        p/s : naper yg baik slalu tak kacak eyh??

        ayuputeri said...

        saya nk yg x hensem sgt,x huduh sgt..
        juz nice..
        x terlalu baik dan x terlalu jahat..
        juz nice..
        x terlalu kaya n tak terlalu miskin...
        juz nice...
        senang citer juz nice la...
        ada x adam????

        hehehhe... =)

        Lina said...

        heteroseksual tu aper??
        haha yeah mmg susah nak faham lelaki.. cuma satu jer lelaki egonya tinggi..

        mesin.antik said...

        cik Lina...heteroseksual tu...adalah lelaki/pompuan yg straight...bukan gay or bi...

        eh...cik adam boleh ke sy tolong jwbkn?

        mesin.antik said...

        ayuputeri: ada...itulah adam....

        eh cik adam...boleh ke saya tlg jwbkan lg???

        Adam Arjuna said...

        Comment to Lina :

        -sila refer jawapan mesin.antik tu-


        Comment to Ayuputeri :

        -sila refer jawapan mesin antik tu-

        p/s: but obviously 'the person' wasnt me! :) mungkin ada kot mcm yg cik ayu cari tu... but keep searching, sure u will find 'him' one day.

        good luck! :)


        Comment to mesin.antik :

        terima kasih sbb menyusahkan diri saudara sendiri utk jawapan segala pertanyaan tersebut.

        amat menghargainya.. :)

        NUke_Rude said...

        walaweh!

        ko masuk dlm kategori mana bro?

        ayuputeri said...

        hahaha..
        tq to mesin..
        tp saya nk jawapan dr encik adam jgk..
        x kire!

        Anonymous said...

        ohkay thanks mesin!!
        hehe, i tot refer to mesin maner laa.. rupanya ada org yg bernama mesin.antik yg bagi jawapan..
        thanks again..

        - Lina RD

        Adam Arjuna said...

        Comment to nuke :

        ko rasa² aku kat kategori mana eyh?

        *TAK KACAK, TAK BRAPA BAIK, TAK KAYA, HETEROSEKSUAL GAK.. BLEY BUAT 1ST MOVE or TUNGGU POMPUAN NGORAT AKU...

        *mungkin ada lebihan fakta lagi kot..

        so.. mcm mana tu agaknya yer..?
        ko lak? kategori mana..??


        Comment to ayuputeri :

        jawapan dari saya yer? ntah la.. kita tunggu selepas iklan ni eyh.. huuhhu...


        Comment to Lina :

        ahaks!
        bagus kan ada mesin tolong jawabkan, kan..? tak yah sesusahkan diri nak nak taip lagi.

        tapi cik lina berpuas hatikah dgn jawapan itu? :P
        ahahhaha...

        Anonymous said...

        kesian ayuputeri tu tlg la jawabkan...ni dah berapa byk iklan dah ni...

        mesin.antik

        Anonymous said...

        kesian ayuputeri tu tlg la jawabkan...ni dah berapa byk iklan dah ni...

        mesin.antik

        ayuputeri said...

        hahaha..
        tq again mesin.antik..
        tau xpe adam bpe byk iklan dh...
        xde pun??
        emm..

        Archive

        There was an error in this gadget

        My Blog List

         

        @geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates