Monday, August 17, 2009

Masak Lemak Nenas Ikan Masin

Oh!!.. Masak Lemak Nenas Ikan Masin!!


Ooppss! Jangan betul siaran blog anda yerk! Anda masih lagi bersiaran di blog rasmi aku, @geNda iNsPiRaSi dan bukan dalam rancangan Jalan-Jalan Cari Makan. :P

Kalau ada antara korang yg pernah terbaca status FB aku few weeks ago, ("Teringin nak makan masak lemak cili padi nenas ikan masin!").. tup..tup.. sumone dah pon dgn bermurah-hati dan baiknya telah memasakkan makan itu utk aku.. Wah!! Sangat terharuuuuuu yerr... harapan aku utk makan makanan/lauk-pauk hasil tangan mak² or ibu² ni akhirnya tercapai gak dan paling penting lauk yg aku kepingin sgt tu turut dimasakkan...


Just nak say T.H.A.N.K.S to kak lyn and family sbb sudi masakkan makanan tu, actually bukan Masak Lemak Nenas Ikan Masin je yg terhidang atas meja, Rendag Kerang, Ikan Kembung Goreng, Sayur Campur dan Sambal Belancan juga menjadi juadah utk aku dan kengkawan aku malam tu.



Kenyang..?? GILA TAK KENYANG!

3 pinggang nasik aku makan. Kenyangnya terasa sampai keesokkan harinya jugak lah.

Memang sgt lazattttt.............

Bak kata pepatah, (aku tak sure la cik Faradiba pernah dgr or tak pepatah melayu nih! :P)

"Orang berbudi, kita berbahasa,
Orang memberi kita merasa..."

Sbg menghargai kak lyn dan famili yg dah sesusahkan diri masak tu, aku pon tak dtg dgn tangan dan perut yg kosong je, aku sediakan juga la desert berupa Puding Cocktail sbg pencuci mulut kitorg termasuk la kak lyn dan famili skali. Yang pasti puding tu aku order khas oleh Puan Nafty Ayu yerr... gigih ni mintak tolong ayu buatkan puding ni, nak harap aku yg buat sendiri, bukan puding jdnya... jadi bubur terus kot... huuhuhuhu..


muka² kelaparan... dari tengah hari tahan perut utk di cas di malam hari.. ahaks!!

THANKS again akak...
THANKS sbb layan karenah dan sifat ku yg mengada-ngada nak makan itu dan ini.. :P

19 comments:

Lyn Yusoff said...

u're most welcome
yg penting korang sume kenyang..
hahaha..

rizz said...

cedapnyaaaaaaaaaa

Adam Arjuna said...

Comment to lyn yusoff :

:)
bukan takat kenyang lagi tu akak, tp dah sampai tahap sangatttt kenyang kot!!

hehe..

p/s: nnt masakkan utk fendy lak, kang ada yg sentap lagik.. hehe :P


Comment to rizz :

err.. rizz pandai sure pandai masak kan? :P

jejaka anggun said...

macam sodap jer masak lomak tuh!!!

I am Karl said...

makan..makan...makan

my hobby!

untungnya

huh!

kalo la ade masak tempoyak

ayuputeri said...

nmpk sedap..
rase mesti lg sedap kan..
wahhh!

♥Syamelia♥ said...

aiyooo... tatap nk kenakan fara kn...
cian dak kecik 2...
mentang2 la dia xtaw makna 'melepaskan anjing tersepit' n 'pantun pulau pandan'...

ha adam...
puas?
so moral of the stori, kalu ada craving nk mkn apa2, letak je la status dlm FB ke, blog ke, so nt if ada yg bermurah hati, dapat la merasa makanan yg diidamkan....
hahhahah...

---> larikkkkkkkkkkkkk ke sg kandis...

Adam Arjuna said...

Comment to jejaka anggun :

mesti la sodap lauk tu bro..
kalu tak, takkan la 3 pinggan nasik licin aku makan.. hehe


Comment to karl :

yezza!!
makan... makan.. makan.. my hobby too :)
nampaknya kita shared the same interest la plak.. ahaks!!

i'm so thankful la ada org masakkan.. kalu ada bini, lagi best.. nak ap je mesti dia masakkan kan..?? hehe :P

Adam Arjuna said...

Comment to ayuputeri :

tau tak pe cik ayu.
air tangan mak² pulak.. sure la sodap.... hingga menjilat jari..
:)


Comment to syamelia :

hehe!!
saja kasi iklan free pasal fara skit.. sure dia tak tau nye la, even dia tau pon mesti abis sumer org dia msg tanya dulu jawapan soklan tu.. bru dia tau maksudnya kan.. ahahaha..

tul tu kak amy, tips to people out thera, just war-war kan je apa yg korang tingin tu, ada la nnt yg bersimpati...

tup², macam tingin nak makan nasi dagang plak kak amy oiii...


wakakkaka...

ayuputeri said...

ohh g2 eh..
u nie asyik mkn masakan org jer..
masakan bini u bile plak??...
hahahah..

Farazila said...

kak lyn..putih melepak dalam gambar..berbeza ngan adam..hikhikhik....

kalu org ajak makan pon..lilo berselra..hikhihk

edzlin007 said...

wahhhh..rezeki tul. hmm, lama tak makan gini, ari2 nasi bungkus je

Fara A. said...

EHHHHHHH helo !faraa tau apa mksud peribahasa tu without tanya org okayyyyy! hahaaa so jgn ingt dat faraa ni lemah sgt!!! grrr.

♥Syamelia♥ said...

aiyoooo...
tetiba la, tingin makan nasi dagang lak...
motipppp????
insya, nt kalu ada, akak simpankan sikit utk adam... eh sikit? cukup ker?
ekekkekekekke....

fara syg....
ya ampunnnns!!!!

Adam Arjuna said...

Comment to ayuputeri :

masakan bini i coming soon!
tak lama lg dah kot.. :)
hehe!!


Comment to lilo :

besa la lilo, adam ni tak cukup seri, sbb tu kulit terbakar ala dayang senandung..

mana bley nak compare ngn org2 putih melepak suci lagi murni sumer tuh.. :)


Comment to edzlin :

alhamdulillah!
rezeki kan.. kalu org ajak, join ajer.. hehe.. free plak! keskeskes...
yg penting makanan yg diidamkan tuh..

Adam Arjuna said...

Comment to fara :

ahaks!!!
ada pulak dia, igt tak masuk blog nih.. hehe

jgn la marah sayaaaaannnggg...


Comment to syamelia :

kan? tetiba mcm tingin lak! hehe
cukup atau tak tu, hanya org² tertentu je akan maklum... haha

ayuputeri said...

wah..
bguz2!
jgn lupe jemput ye..

huhuhu..

Adam Arjuna said...

Inysa-Allah...

akan ada la jemputannya tuh kalu ada jodoh..

ahaha..

日月神教-向左使 said...

ssd固態硬碟 外接式硬碟 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 External Storage Solid State Drives 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 記憶體 情趣用品 USB Flash Drives Memory Cards 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 SD記憶卡 隨身碟 高雄當舖 高雄汽車借款 高雄機車借款 高雄房屋二胎貸款 高雄汽機車免留車 花蓮民宿 SD記憶卡 高雄汽機車免留車

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates