Tuesday, April 22, 2008

Memori Tercipta

Orang kata sekeping gambar mampu menceritakan segalanya..
Ada gambar mampu membuatkan kita bersedih, tersenyum sendirian, ketawa dan sebagainya. Jadi benarlah pepatah 'biarlah gambar menceritakan segalanya..'

Kalau bagi seseorang yg artis/selebriti, mereka takut akan gambar yang mungkin menceritakan sejarah masa silam mereka..
Aku suka bergambar! Aku bertambah suka untuk bergambar jika kawan² turut sama berada di sekeliling.

Gambar membawa byk maksud utk aku. Dengan gambar, ia dpt membuatkan aku lebih kenal diri aku. Gambar juga membawa 1001 maksud yg mungkin tak terungkai oleh kata-kata.

Melalui gambar, segala memori bakal tercipta...

Antara gambar yg paling aku suka tengok...nampak ceria dgn kehijauan alam..tak perlu posing yg over utk nampakkan gambar itu indah..cukup sekadar senyuman yang ikhlas..

Bersama kawan² semasa di zaman Degree aku...memori sangat..mengembara ke bumi Melaka..menghabiskan masa bersama...

Antara shoot terbaik dan tercantik..seakan berada di dalam studio utk sebuah poster filem.! Siapa sangka gambar ni hanya di sebuah shopping complex Sunway Pyramid, bergambar dia hadapan org yg lalu lalang tanpa segan silu. Dengan gigih jurukamera naik ke tingkat 2 utk dpt shoot menarik ni..

Program terakhir! Pesta Bowling IS220.. Bila pelajar semester akhir bergabung, macam² gelagat dan karenah aku lihat..namun tetap enjoy! Program ni program terakhir aku handle semasa di zaman universiti. Kenangan Terindah..

Reunite..! Zam, thanks for the Satey Kajang.. memang sedap bila dapat makan free. Setelah sekian lama, ni bru kami semua berkumpul setelah tamat zaman diploma. Bukan senang nak kumpul setiap antara kami. Pantasnya masa berlalu.

1st time dipertanggungjawabkan utk mengendali aktiviti terbuka. Mesra Bersama Dafi @Bukit Jalil. 1st time juga kami semua berganding bahu, dan masa ni la terjalinnya persahabatan yg erat antara kami.. lepak di Gazebo ss15, Subang Jaya (skang dah roboh..) dari kul 8.00 malam sampai 4.00 pagi.

Buka puasa bersama...Yang hilang akan kembali....suatu memori..

Ke mana saja pergi, camera tidak dilupakan..di mana pon kami mampu bergambar. Gambar yg amat menarik dari Megat. Gigih panjat kerusi sebab nak dptkan angle ni. Aku gelarkan gambar ni Ala-ala Desperate Husband Wallpaper..ahaha

Open Hause Aidilfitri di Hari Deepavali @Rumah Emilia Rai Sidhu. Tak perlu yang over, cukup sekadar berdiri yg slumber dah membuatkan gambar ni cukup menonjol dgn caranya yg tersendiri.

Liarrrr... Mata mengantuk, badan letih..tapi masih mampu memberikan aksi. Kenangan semasa Anugerah Bintang Popular 2007 di Genting Highland.

Bakat yang tak terserlah langsung.

Menggapai impian..di sini bermula segalanya. Perjalanan hidup, cita-cita dan masa depan yg kami inginkan bermula di sini. Berjaya atau tidak..masih menjadi tanda tanya...

Ni jugak antara gambar yg sering aku tatap... Putih bersih, suci murni..lagi putih lagi berseri...

Pertama kali....

"Bayangkan kau dan daku selamanya, ku selalu mengenangmu tiap masa..bagi ku kau tiada gantinya....so happy together..."

17 comments:

~SYAMELIA~ said...

so happy together kn...
well said adam...
memg betul pun...

i lyke the post....
kelakar pun ada biler teringat those moments...
n so sweettt...
n touchy la....

i'll always treasure those moments...

Lina said...

bestnya gambar2 tu semua..
cantikkkk..

every picture tells a story..
every picture holds a history..
right?

one day, take a picture with me okay?
buat kenangan di hati.. hahahaha..

fara said...

omg gmba2 semua mmg seronok kn?
aiyooo miss those moments la. seriously. bahagia sgt kn.
kalau lepak 8pm smpai 4am tak terasa pon masa berjalan ngn pntas kn.ehhe ;p
tp apakan daya, fara kn bdak skola. evrytime lpak ngn korg msti kena balik awl. aiyoooo :(

Anonymous said...

yerp, adam..setiap gambar yang diambil..
pasti ada makna tersendiri...melalui 1 gambar, boleh mencipta pelbagai cerita di sebalik nya....

yup...miss those moments...
seronokkan kan fara, bila kita selalu bersama.....


lilo

Adam-ArJuna said...

So happy together....:)

k.emi;
memang sumtimes klakar pon ada gak bila tgk aksi2 n posing2 kita sumer tu kan..macam tak pernah rasa penat n muak pon bila tiba bab bergambar...

sumer sekepala je bila bergambar...

i like tooo..

lina;
absolutely, every single pictures got its own story and history..can't wait to see u utk bergambar..ahahhaa...harus jd entry blog adam nnt..ahaha..


fara cayang;
ala fara, dak skolah or tak doesn't mean anything.. u still part of us rite..? even u dak skolah pon, u contribute a lots for the sake of fc compare to me.. apa pon, dah byk memori yg dah kita sumer grab kan...??


liloliloliolilo zila;
the past is memories, the present is our future! but dont forget the memories coz memories bring the happiness for us...kan..???

mesin.masa said...

takde pon gmbr2 yg melibatkn aku kt dlm entry nih...sedih...nmpk sgt aku ni mmbosankn... :(

Adam-ArJuna said...
This comment has been removed by the author.
Adam-ArJuna said...

mesin.masa;

errkk..tak der eyh muka ko..aku pelik naper tak terselit gambo ko eyh...tp aku ada jwpannya..sbb ko tak suka nak bergambar ngan aku kan..sbb aku ni tak ensem cam ko..

gambo yg ko amik pon smpai skang aku blom sempat nak tgk...sedey laa..

ahahha..jgn marah eyh..apa pon ko tetap kawan aku kan..kan..kan..

fauzi said...

...

aku pon ahli dafiFC gak...

sedey...

Lyn Yusoff said...

mmg happy sgt.
i like sume pics tu. menggambarkan sesuatu.
i miss those moments.
tak tau bila akan berulang kembali.. :)

Anonymous said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anonymous said...

Where is admin?!
Hih you hear me??

Anonymous said...

pink girly car using mini sd card box car child first edition bmw z4 3.0i downs ford toms river

Anonymous said...

Blithesome Fresh Year[url=http://sdjfh.in/flexpen/],[/url] one! :)

Anonymous said...

[url=][/url]

Anonymous said...

[quote]Orang kata sekeping gambar mampu menceritakan segalanya.. Ada gambar mampu membuatkan kita bersedih, tersenyum sendirian, ketawa dan sebagainya. Jadi benarlah pepatah 'biarlah gambar menceritakan segalanya..' Kalau bagi seseorang yg artis/selebriti, mereka takut akan gambar yang mungkin menceritakan sejarah masa silam mereka..Aku suka bergambar! Aku bertambah suka untuk bergambar jika kawan? turut sama berada di sekeliling. Gambar membawa byk maksud utk aku. Dengan gambar, ia dpt membuatkan aku lebih kenal diri aku. Gambar juga membawa 1001 maksud yg mungkin tak terungkai oleh kata-kata. Melalui gambar, segala memori bakal tercipta...[Image]Antara gambar yg paling aku suka tengok...nampak ceria dgn kehijauan alam..tak perlu posing yg over utk nampakkan gambar itu indah..cukup sekadar senyuman yang ikhlas..[Image]Bersama kawan? semasa di zaman Degree aku...memori sangat..mengembara ke bumi Melaka..menghabiskan masa bersama...[Image]Antara shoot terbaik dan tercantik..seakan berada di dalam studio utk sebuah poster filem.! Siapa sangka gambar ni hanya di sebuah shopping complex Sunway Pyramid, bergambar dia hadapan org yg lalu lalang tanpa segan silu. Dengan gigih jurukamera naik ke tingkat 2 utk dpt shoot menarik ni..[Image]Program terakhir! Pesta Bowling IS220.. Bila pelajar semester akhir bergabung, macam? gelagat dan karenah aku lihat..namun tetap enjoy! Program ni program terakhir aku handle semasa di zaman universiti. Kenangan Terindah..[Image]Reunite..! Zam, thanks for the Satey Kajang.. memang sedap bila dapat makan free. Setelah sekian lama, ni bru kami semua berkumpul setelah tamat zaman diploma. Bukan senang nak kumpul setiap antara kami. Pantasnya masa berlalu.[Image]1st time dipertanggungjawabkan utk mengendali aktiviti terbuka. Mesra Bersama Dafi @Bukit Jalil. 1st time juga kami semua berganding bahu, dan masa ni la terjalinnya persahabatan yg erat antara kami.. lepak di Gazebo ss15, Subang Jaya (skang dah roboh..) dari kul 8.00 malam sampai 4.00 pagi.[Image]Buka puasa bersama...Yang hilang akan kembali....suatu memori..[Image]Ke mana saja pergi, camera tidak dilupakan..di mana pon kami mampu bergambar. Gambar yg amat menarik dari Megat. Gigih panjat kerusi sebab nak dptkan angle ni. Aku gelarkan gambar ni Ala-ala Desperate Husband Wallpaper..ahaha[Image]Open Hause Aidilfitri di Hari Deepavali @Rumah Emilia Rai Sidhu. Tak perlu yang over, cukup sekadar berdiri yg slumber dah membuatkan gambar ni cukup menonjol dgn caranya yg tersendiri.[Image]Liarrrr... Mata mengantuk, badan letih..tapi masih mampu memberikan aksi. Kenangan semasa Anugerah Bintang Popular 2007 di Genting Highland.[Image]Bakat yang tak terserlah langsung. [Image]Menggapai impian..di sini bermula segalanya. Perjalanan hidup, cita-cita dan masa depan yg kami inginkan bermula di sini. Berjaya atau tidak..masih menjadi tanda tanya...[Image]Ni jugak antara gambar yg sering aku tatap... Putih bersih, suci murni..lagi putih lagi berseri...[Image]Pertama kali....[Image]"Bayangkan kau dan daku selamanya, ku selalu mengenangmu tiap masa..bagi ku kau tiada gantinya....so happy together..."[/quote]

Well, well, well...

ANY QUESTIONS???

Anonymous said...

[url=http://sexrolikov.net.ua/tags/%CF%E5%F2%E5%E9/]Петей[/url] Online porno : [url=http://sexrolikov.net.ua/tags/%C0%ED%E0%F2%EE%EB%FC%E5%E2%ED%E0/]Анатольевна[/url] , это все Вы можете смотреть онлайн

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates