Thursday, July 03, 2008

Iskandar dan Norazura

Hola...wassup..wassup!! Adam in da house..!! ahaha..tak bley blah...

hurmmm..nak story gapo eyh..? haaa..nak citer skit tentang majlis perkahwinan 2 org kawan aku ni. Last week (21 & 22 Jun 2008) aku telah membizikan diri ngan menghadiri majlis perkahwinan kawan aku yg bernama Khairul Iskandar dan Norazura. Aku dah kenal diorg dua ni since belajar di UiTM dulu. Tp si pengantin pompuan ni aku kenal lama gak sbb dia satu batch aku dr diploma lg manakala Iskandar lak aku kenal masa degree. Sempat la kami jd housemate utk satu sem sblm tercampaknya kami di Kampus Puncak Perdana.

Nak di jadikan citer, aku diminta oleh Is utk jd peneman dia sepanjang majlis berlangsung. Peneman pengantin..? Camner tu eyh? Yang pasti bukan pengapit. Kata Is, peneman merangkap advisor dia gak la...wakaka..tak bley blah la ko! Tau la ko ni PTD, kawen pon nak pakai advisor ke..hehe...jgn marah...nnt kena jual..

Majlis akad nikah diadakan di rumah Zura yg berlokasi di Danau Kota, Setapak pada 21 Jun 08 dan persandingan diadakan pada esok harinya. Persandingan sebelah lelaki plak dijadualkan pada bulan depan 12 Julai 08. Clearrr...dan aku terpaksa la meneman Is utk dua hari tu..

Well, pada asalnya mmg la aku sekadar peneman aje, tp disebabkan beberapa kesulitan (wah! ayat..!!), aku diminta terus utk jd pengapit Is. Ni kali kedua aku jd bestman..harap jgn sampai jd '27 Dresses' sudah la..tak kawen aku plak nnt...asik jd pengapit org..ahah. Apa pon, mmg aku enjoy gils la sbb dpt jd pengapit utk kawan aku ni.

Kat sini, aku amik kesempatan nak ucapkan "Selamat Pengatin Baru buat sahabat ku, Khairul Iskandar Md Yusuf dan pasangan, Nurazura Mahidin. Semoga ikatan yg termeterai ni akan kekal selamanya..Insya-Allah..dah kawen jgn lupa kawan² lak yek..Just igt satu je, apa jd pon, kawan itu wujud di mana jugak kita berada...Amin..."

So, what's next? Let the pictures tell the rest..

[sorry guys, i dont have much photos duirng the wed. this the only pic i have taken using my phone. i'll add more photos when i recieve it later.]

Aiyooo....beli bunga percuma baju sangat...ehehe..

Sewaktu majlis akad nikah..gugup giler Is sampai dua kali lafaz..ahaks..jgn maree..

Selesai diijabkabulkan..Sah sebagai suami isteri..Is menyampai wang mas kahwin RM80 tunai..

1 comments:

Anonymous said...

wah thank a lot beb....-zura & is-

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates