Sunday, July 27, 2008

Jom Mesra Alumni MPP 2008

Hola...aku kembali..kali ni aku nak share ngan korang aktiviti² aku utk weekend yg lepas..

Selepas abis je event sempena anniversary KRU ke 16, (sorry blom sempat nak up-date memandangkan aku blom receive foto event ari tu..eheh..) esoknya (Sabtu, 26 Jul '08) aku terlibat lak ngan program bersama Alumni MPP UiTM.

Dari awal aku dah dimaklumkan ngan pgrm ni, and memang excited giler nak join sbb dah lama aku tak jumpa mbr² di kalangan rakan² MPP ni. Sekali teringat plak penat lelah, kerjasama dan susah payah kami sumer buat pgrm utk student sepanjang bergelar MPP UiTM especially batch 2004/2005. Sehingga hari ni. dah ada 8 batch MPP yg bermula dari 2001 lagi. Diam tak diam, lebih kurang 2000 MPP UiTM yg dah dilahirkan sehingga tahun ni. Wah..!! tak sangka ye aku pon tergolong di antara mereka..

Jom Mesra Alumni MPP UiTM 2008 telah diadakan bertujuan mengumpul balik semua batch MPP UiTM sama ada yg sudah bekerja atau masih belajar. For sure byk yg aku tak kenal. Sbb tu aku amik peluang ni utk turut sama join event ni memadang aku dah lama tak jumpa mbr aku ni and nak kenal² ngan MPP² yg lain. Walopon jumlah kehadiran hanya lebih kurang 60 org, tp buat permulaan, aku anggap pgrm ni sukses sbb ada yg sanggup dtg dari Sabah dan Sarawak tu..

Pgrm dijadualkan selama dua (26 & 27 Julai 2008). 1st day kami berkumpul sblh malam utk dinner beramai-ramai di Dataran Tunku Fauziah..aku tak tau sgt kewujudan tempat sbnrnya..kena gak tanya pak guard..ehehe..sbb ni kawasan riadah yg baru..patut la...kan..ehehe

Tak byk benda yg dibuat malam ni..hanya makan²...gosip² sbb dah lama tak jumpa...sembang sana sini...tgk show yg dah diaturkan....then lucky draw...yahooo..aku bertuah kali ni sbb nombor aku naik..dpt gak la set gelas utk 6 org minum..ahaha...

dah macam jamuan raya lak..!! jemputan diberi tema batik utk dinner kali ni..vast gitu..huhu..

antara member² MPP batch aku, 2004/2005 yg hadir.. sumer dah keja skang ni..beb! mana yg len..??

Hari kedua adalah hari kami beriadah lak.. Bersukan katanya...walaupon... padahal main games dak² tadika jer...ahaks..sesekali jd kanak² best gak kan..? kami dibahagikan ikut group..dan aku masuk group ke 5.. dalam group ni kenal pulak la MPP² lain...ada yg senior..ada yg junior..

Hurmm..sorry la sbb tak byk gambar. Tak sempat nak snap dan aku pulak mmg taj der camera, so paham² je la..ni pon gambar yg diambil dari henset aku..ehehe..

lepas main games..menang...dapat la hadiah...ehehe..

Okey la..tu je yg aku dpt share.. apa yg pasti..aku memang hepi gilers mgu lepas..lepas satu event ke satu event lak aku join...dapat tambah kenalan..dapat tambah pengalaman..tu yg paling penting kan..

To my fellow MPPs whoever or wherever you are, i wish all the success for you and plz...keep in touch buddies! :)

10 comments:

Iezu said...

awak ni mantan fac IS kan?

Adam Arjuna said...

yup cik iezu..
sy mmg mantan fac IS 04/05..?
kenal ke..?

saper nie eyh..??

Iezu said...

cik? the name is aizuddin. saya jd mpp 2 term...0506 n 0607

~SYAMELIA~ said...

YB adam...
eh bukan yb ke...
nampak mcm yb sgt bila da pakai baju batik hehhehehh...

bagus la u ols...
siap ada reunion bagai...

Adam Arjuna said...

to iezu;

ahaks...sori la..tak perasan..ekek..kira encik iezu la ni..fac mana eyh..?

kira junior aku la ni eyh...skang study laei ke..?

join tak jom mesra baru ni..??


to syamelia;

huhu..persoalannya...YB ke..?
time mpp dulu ramai la yg panggil YB..tp skang tiada lagi...hehe

zaman tu dah berakhir..ewahh!!
lama tak pakai baju batik ni..
bila ada acara formal cam ni la baru dpt sarung balik..best gak..

ahahah...

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan said...

saya kenal baju awak pakai tu.



hehe.

Adam Arjuna said...

ye ke ms mazwani..?

ahaha..itu baju saya yg asli ok..bukan pinjam²..ditempah khas waktu majlis bersejarah..kan

dan yg pasti baju tu satu je..tak der kaitan ngan makcik jual kuih di bazar ramadhan yg memakai baju serupa husband anda...
oopss...
terlepas cakap lak...

:P

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan said...

ahahhahaha..

aku takkan lupakan baju tu.

Farazila said...

wah..YB Adam..
segak bergaya malam tu berbaju batik...

skang ni mmg la xde yb...
tp dah jadi ala-ala artis kan..x men la baju batik ni kan..hahahha

Adam Arjuna said...

Wah..YB lg ke..tak sesuai laa..
ahaks..!!

erk!! artis?? lg la tak sesuai lilo..tu dah tahap berangan yg maximum tuuu......

huhuh...

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates