Saturday, August 16, 2008

Alumni Homecoming UiTM 2008: Nostalgia 52


Sekarang ni di mana-mana pon org akan cakap pasal olimpik dan sukan. May be penyebab utama adalah sebab Olympic Beijing yang diadakan pada bulan Ogos ni. Bila fikir2, secara tak langsung aku pon byk join aktiviti bertemakan sukan ni. Hari tu aku join tournament bowling anjuran DiddyFC, dan baru kejap td (16 Ogos 2008) aku join pgrm anjuran UiTM yang diberi nama Alumni Homecoming UiTM 2008: Nostalgia 52.

Program yg diadakan khusus utk mengumpulkan kembali semua bekas2 pelajar UiTM dari tahun 50-an sehingga yg terkini ni diadakan selama 3 hari bermula 15 hingga 17 Ogos. Meriah beb!! Banyak prgm dan acara yg diadakan khusus utk para alumni. Bagi aku rugi gak kalau tak terlibat dalam salah satu pgrm yg disediakan sbb bukan selalu acara macam ni diadakan, tapi hak masing2 la kan.


Ni nak citer pasal salah satu pgrm yg aku turut serta. Nak ikut semua pgrm tak leh la sbb ada planning lain lak. Pgrm yg aku join ni adalah Explorace UiTM! Haa!! Dengar nama pon cam dah gempaq kan? Bukan aku sorg je yg join, memandangkan aku ada gak kawan yg berminat dgn aktiviti cam ni, so kami decide utk bergerak sbg satu team dalam explorace ni. Aku, Lilo, Azim, Fendy & Nad yang kebetulan juga alumni UiTM bekerjasama kali ni. BeST SiOt!!

7.30 pagi kami dah berkumpul di Pusat Sukan UiTM utk pendaftaran kumpulan. 5 org diwajibkan dalam 1 team dan group aku memilih nama 'Aspirasi Muda', very the gomen kan?? Namun nama ni juga membawa tuah kat kami. Abis je registration, amik goody beg dan kami bersedia pulak utk sesi warm up iaitu senam aerobik beramai-ramai sebelum acara explorace dimulakan. Waktu ni la aku jumpa ramai ex-student dan student2 dari fakulti aku yg dulu, Fakulti Pengurusan Maklumat. Terimbau la seketika saat bergelar pelajar, dan yg paling terharu bila ada lecturer fac yg still kenal aku. Thank you teacher!

Sempat gak aku menandatangani memorandum bantahan terhadap saranan agar UiTM membuka 10% tempat kepada bangsa lain semasa proses registration.

Selain air mineral, ni juga antara barang yang terkandung dalam goody beg yg setiap peserta dapat selepas registration.

Habis je senam aerobik, sumer peserta sama ada yg join explorace, sukaneka dan aktiviti lain berkumpul di dalam dewan utk acara perasmian Alumni Homecoming yang dilakukan oleh Dato' Seri Dr. Ibrahim Abu Shah. Sejam jugak la beliau berucap sblm kami semua memulakan acara lebih kurang 10.40 pagi. Oppsss!! Terlupa lak! Sesi lucky draw juga diadakan semasa majlis pelancaran itu. heheh.. Alhamdulillah, kali ni rezeki aku, Fendy dan Nad dapat lucky draw bila nombor kami disebut. Ahaks!

My lucky draw prize. I'm so lucky! haha..

Ada 58 team yang turut serta dalam explorace ni yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur. Peserta dikehendaki menyelesaikan kesemua 10 check point yg memerluka peserta bergerak di seluruh kawasan UiTM tanpa boleh menggunakan kenderaan. Letih beb!! Pada saper yg tau UiTM ni, sure korang tau cam mana struktur muka bumi 'U' ni kan..hahahaha....Apapon, atas keGIGIHan team-mate yg memang aku salute ni, kitorg manage to complete all task successfully. Walaupon peluh dah mencurah-curah macam pili air tak tutup rapat, berlari ke sana sini, naik tangga turun tangga, naik bukit turun bukit, akhirnya kami sampai gak ke garisan penamat dgn sumer task yg berjaya diselesaikan. Dari awal tak pernah lak terfikir pasal hadiah or what-so-ever, just nak have fun jer...tp tak sangka kami team ke 17 yg sampai ke check point ke 10 iaitu yg terakhir dalam masa 1 jam 49 minit. Ok la kan? Top 20 from 58 groups that participate in this remarkable event. Paling tak sangka bila ada gak hadiah yg disediakan sehingga pemenang ke 20. YahhhooOOo..we are listed.. Thank God. Syukur...

Our lovely gift. Thanks!

Secara keseluruhan, bagi aku event ni memang best lah. Penat dan letih tu dah tentu la, tp bila fikirkan kepuasan, mmg berbaloi dan memadai buat aku secara personally. Kat sini gak i want to give my big thanks to Lilo, Azim, Fendy and Nad to be part of the team. Korang memang BEST lah. Next time kita join lagi.

By the way, aku akan upload lg pic pasal event ni bila dpt gambar dari Nad nnt. Yg atas tu sumer dari henset aku je..Lgpon tak sempat nak snap pic sana sini sbb bz settlekan task..ahahaha..see you later....

8 comments:

Farazila said...

wah adam....
cepat nye post..
lilo belum sempat nk post agy...
err..blk2 terus mandi n tdo...
tersedar pukul 8..
hari ni best gile.....
nak taw apa dia..tgk kat entry lilo ok..
hhahaha
pomot blog sgt knnn

nanti kita join lagik yer klu ade xplorace..mmg best r kita berlima kan...

Adam Arjuna said...

ahaha..
adam balik tak sempat tido pon..
dok lepak on9 smpai la malam..
mls nak tido..
dah tak de keja, tu yg buat posting tu..ekeke..
tp yg pasti mmg best giler..bdn penat sbnrnya, tp tak rasa sgt sbb hepi..
sure! kalu ada explorace nnt sure kita join lg..nama team tetap KEKAL..ahah..

Farazila said...

wah..tuah ke nama team tue..
hahahhaa

Adam Arjuna said...

tuah la kot miss lilo..
walopon no 17, bila group kita amik hadiah..ramainya org bersorak lebih lg dr group yg lain..

kan..kan..kan..

Farazila said...

yerp..ramai org bersorak masa umumkan team kita sbg pemenang..terharu nye...

Adam Arjuna said...

kan...
cam tak bley blah je tetiba bley dpt sorakan cenggitu...ahaha..

memang tak bley blah...ahaha

KeMatZ said...

heheheheh... sajhe nak menyentel kat sini... statement ko yang kata... lecturer and student FPM still kenal ko.. tu.. haruslahh... ko kan STAR FPM siapa tak kenal ko... heheheheheheh

Adam Arjuna said...

ceh...tak bley blah..
persoalannye, STAR ker...

lecturer yg knal2 aku tu lecturer ko gaks...

ahaks..
siot!!

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates