Sunday, August 31, 2008

Sunway Lagoon + Merdeka + B'day Fara

Part 01

Hello readers...tak sangka lak Ogos ni byk lak entry aku..hehe..walopon tak sbyk korng la...ahaha..satu pencapaian utk aku ni. Actually Ogos ni mood aku kurang baik la kat ofis, that's why aku sebolehnya try cri entertainment luar yg bley wat aku lupakan stress aku kat tempat keje....(hish...bila nak dpt keje bru ni...pleassssseee...aku dah tahap tak leh bendung nih!!)

Ok...ok..lets forget about my stress.. Ni aku nak citer aktiviti aku weekend ni lak. Sblm aku teruskan, aku just nak express my big thanks to Kak Ros, Fendy and Azim for invited me to join them at Sunway Lagoon... hahah..Sunway Lagoon..??? Yup..! Pada tanggal 30 Ogos 2008, atlast aku jejak juga ke sini.. ekeke.. ni 2nd time aku dtg sini and 1st time dulu masa aku darjah 6 nak masuk form 1, and masa aku 1st time jejak kaki ke K.L. lama tuuuu....

Wristband yg ala2 jam tangan yg wajib dipakai oleh setiap pengunjung Sunway Lagoon. Tapi lepas pakai kena pulangkan balik, then korng akan dpt balik deposit RM10 yg dah korng byr.

'Three Stooges". Ntah, saper yg kasi gelaran ni..??

Seawal kul 9 pagi aku dah gerak gi Sunway Lagoon ni. Redeem tiket yg kami dah dpt..and mula la ekspedisi menjelajahi seluruh kawasan ni bermula dari Indoor hingga la ke Outdoor...dari kering sampai lah ke basah.. ahahaha.. Tapi sayang skit sbb waktu ni tak byk games outdoor yg kami dapat main sbb byk yg under construction.

Tak igt nama games ni. Tapi agak masyuk la..ahaha..abis basah aku..masa ni blom sempat nak change dress up aku.

Tapi kami sempat la realisasikan tujuan utama kami iaitu nak masuk ke Rumah Hantu... ahahahah.. Kalu nak aku citer apa yg berlaku susah la.. sbb mcm2 yg terjadi..heheh..biar la aku, Fendy & Azim je tau.. ahah..tp yg pasti umah hantu ni mmg thrill giler laaa...tp kalu bawak pompuan gi lagi best...ekekeke...jeritan diorg nnt buat korng akan jd lebih gerun and nak tau apa yg ada dlm umah tu.. ehehe...disebabkan byrn masuk umah ni RM25, for lebih kurang 15 minit, kami pon tak nak la rugi...abis tenangkan fikiran (hehehe..yg paham je akan paham..) kami masuk utk kali ke 2. Ahaks..

Beli tiket utk masuk ke Rumah Hantu 'Scream Park'. Ada 4 bahagian atau thrill dlm umah hantu ni yg korng kena lalui and hadapi.. so saper nak masuk tu, tawakal je la yerk.!! hehehe..

Masuk kali ke-2. Agak tenang kali ni sbb dah tau apa dlm tu.. ahaha...

Abis dari umah hantu ni, kami gi lak main sumer games yg ada. Dari satu ekspedisi ke satu ekspedisi. Nak citer sumer..tak mampu la aku. Lagi pon gambar tak byk yg dpt aku snap sbb barang2 beharga kitorg dah simpan dlm locker takut hilang and tercicir walopon ada yg.....waahhh...tak sanggup nak teruskan.....ekekek..

Mangsa kekejaman tentera Jepun!

Kesimpulannya...(mcm karangan dak sekolah la pulak..) dari kul 9 pagi, kami abis sumer games and aktiviti termasuk mandi-manda and bersiap utk check out and teruskan plan ke next destinasi lebih kurang kul 5.30 ptg.

Dah nak check-out...!

Fuh...saper tak letih tu tipu la kan....Bukan setakat letih, tangan aku siap luka2 lagi gara2 aksi dalam umah hantu td. Ahahaha. But, its valuable anyway. The moments we had that day is just like sumthing that money cant buy. Enjoiss beb..!!

4 comments:

Farazila said...

kata nk ajak lilo masuk umah antu....
huhuhuhu..
xtunggu lilo pown kn...

Lina said...

haha..
rasa mcm nak pergi plak Rumah Hantu tu..

adam! Lina suka gambar adam..
2nd last tu.. handsome!

[r][a][y] eusouff said...

azim nampak kurus dalam beberapa keeping gambar yang ada.....

susuk ker?

hahhahaha

glad that u guys enjoyed yurself

Adam Arjuna said...

To Lilo;
mmg la nak ajak lilo cam yg kita plan ari tu..tp plan yg ni cam ala tiba2 je tanpa rancang.

len kali kita gi lagi ye lilo..tp kena kuatkan semangat laa...ahaha..


To Lina;
jom masuk umah hantu lina..! best..! kalu masuk bula posa ni tak la takut sgt kan sbb antu sumer dah kena ikat.. ahahah..

Wahh! segannya diri ku...tak bley blah la statement tu lina.. tp tak sehensem rakan ku yg dua lagi tu..


To Ray;
kelakar la..kurus ke..? mana tak kurus nye si azim tu, abis satu Sunway Lagoon tu dia pusing... membakar la segala lemak..ekeke..
jgn marah azim...

but anyhow, we did have fun..! kan guys..??

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates