Monday, September 01, 2008

Sunway Lagoon + Merdeka + B'day Fara (II)

Part 02

Masih menceritakan tentang hari2 aku dan kengkawan pada tarikh 30 Ogos 2008. Kali ni bahagian ke-2. Secara ringkasnya, aktiviti yg aku lakukan sejurus je keluar dari Sunway Lagoon Theme Park.

Actually, mmg tak dinafikan yg badan kitorg ni mmg letih giloosss..dah la tak makan dr pagi, tawaf lak satu laguna tu and main games dan berendam segala...ngantuk pon ada gak, ahahaha...mana tak nya, dah la kami agak2 tido lewat hari sblmnya sebab lepak minum, ekeke...gigih plak tu bangun awal sbb plan ke Sunway Lagoon ni. Pendekkan cerita, MEMANG BERBALOI...yg penting kami enjoy giler and fun sgt.

Kuar dr lagoon lebih kurang kul 5.30 ptg. Memandangkan perut masing2 blom terisi, so..cadangnya nak gi menjamu selera la pulak kat dalam Sunway Piramid. Apa yg pasti kami tak leh nak gerak jauh sbb ada plan yg dah dirancang awal menjelang malam nnt. Plan ape..?? dah tentu la surprise besday utk our lovely sis, Fara. Kalu nak tau kronologi cerita and plan tentang surprise ni, just view Syamelia's Blog ni. So, terpaksa la aku, Fendy & Azim berkampung smpat tgh mlm kat Piramid ni. dari kul 5.30 ptg hingga la kul 11.00 mlm kami dalam shopping mall ni. Dari bertiga sampai la berlima sbb Kak Lyn and Takumi pon datang join.

Syok juga berjalan window shopping ni kan. ahahaha.. tapi dalam masa yg sama, aku, Fendy & Azim juga amik kesempatan la cri hadiah utk b'day Sis kami yg cute ni. Susah cri hadiah ni sbnrnya. ahahah..sbb nak cri kelainan. Tak nak la kasi yg common je kan, tambah lak 3 org nye idea..bercanggah-canggah gak pendapat nak kasi apa kat dak Fara ni...hehehe..but atlast we've made a decision and kami puas hati. Just hoping that Fara suka ngan present kami tu.

Sblm terlupa, this year aku tak raikan sgt sambutan MERDEKA kali ni. Hanya ucapan dan balasan melalui phone and sms je yg aku buat selain melalui blog ni. Cukup bagi aku, aku happy ngan life aku sekarang dan bertambah happy kalau ada yg appeciate aku sbg kawan, teman atau sahabat. Tu paling penting utk aku.

Errmm..plan nak prank Fara berjalan lancar. Berkumpul di Petronas/Shell USJ4 dlm kul 11.30 mlm sblm menanti green light dari mak Fara. Agihkan tugas and segala apa yg patut and make sure everybody clear ttg surprise ni. Sumer ni kami lakukan masa berkumpul ni.

Utk pastikan Fara tak notice ttg plan ni, aku jd mastermind inform yg len supaya jgn sms or call Fara utk wish b'day dia. Hehehe...just nak biar dia tertanya-tanya apsal kitorg tak igt b'day dia...ehehe..Well Fara, Adam minta maaf k. Just wanna give surprise for u and it's really doesn't mean anything bad ok..ahaha..

Dapat je green light, kami pon bersedia. Nak masuk umah pon dah ala2 Abu Hassan Pencuri ok...ekeke..selinap masuk ke perkarangan umah tiba-tiba and.....SURPRISE..!!!

Tgk je la aksi Fara ni. Memang kami dah jangka reaksi dia bila dpt surprise cam ni, and it was a success for us. Ahahaha..

B'day girl are forced to open all the presents..Sorry..just to light up ur day sis.

Para pelakon....

My extra gift to my lovely sis.

The trio taken picture with our present to Fara included our extra gift. Wah!! Ada gift extra tu..

The Sister...

The Brother...

To Fara Adibah, yg lahir pada 31 Ogos, Adam wish u Happy Birthday and always be urself ok. May u gathered anything u want in life and and success in whatever u do. U know urself better than people do.

4 comments:

fara said...

adam! adam! adam! yeay dah ade update psl my bday! thanks so much :')
terharu ble baca. tak sngka plak susah utk korg nak cri my hadiah, lol. bt seriously, fara suka hadiah tu, sesuai gle ngn fara. so cute!
hehe thanks again :)

and and fara faham, first2 mmg pelik u guys takde wish, bt last2 msti la tau why kn? hahaha!
mmg le fara akn terkejuttttttt,
tu yg menjerit, melompat sume ade :p

thanks again adam.. :D

Anonymous said...

wah! best sgt celebrate bday fara...
yg penting, it was a success...
thx auntie, uncle n the whole family, dorg mmg spoting...

macm abu hassan pencuri, mmg xbley bla... lama la x tgk citer itew...

-syamelia-

Adam Arjuna said...

To Fara;

ahaha...terkejut ke...harus la..plan baik punya kan..

so glad fara suka hadiah tu..takut gak kitorg kalu tak menepati citarasa fara..ahaha..

well...taht day mmg happening sgt..ekeke..kan..speecless tgk fara byk sgt ckp ari tu..ahaks..


To Kak Emi;
yup! diorg mmg sportig giler..
tingat lg, masa kita nak ambush kat depan pintu tu, dah nampak ayah fara siap dgn camcoder lg..ahaha..struggle giler..
tetengah malm kasi bising umah org kan..kan..kan..

~SYAMELIA~ said...

yup adam..
dorg mmg sporting sgt...
auntie siap berlakon skt perut lg...
mcm la dkt pyramid xde toilet kn...

tp sure la neighbors terkejut...
tetiba jer bising2 kan...

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates