Sunday, September 07, 2008

September Entry!

Wahai September!
Saja je nak bitau..pada bulan ni juga la aku mula menitipkan (wah! ayat....) sumer luahan rasa aku, idea, kata-kata serta semua yg ingin aku sampaikan di blog ni...kini sudah genap setahun blog aku ( http://www.adamarjuna.blogspot.com/ ) ni berfungsi. Terima kasih buat semua yg sudi singgah di laman aku yg simple ni.

Bulan September ni jugalah bulan yg betul2 menguji aku sebagai seorang pekerja. Masalah dalaman dalam bekerja membuatkan aku ni dah semacam meronta-ronta utk mencari sesuatu yg baru. Namun, sehingga ke hari ni, aku masih terus menanti dan terus menanti...haih...bila la masanya akan tiba utk aku berubah angin....?? hehehe..

Hurmmm..lupakan seketika duka..

September yg telah telah menjelma ni juga turut membawa Ramadhan bersama kita khususnya kepada umat Islam utk menunaikan kewajipan kita dalam berpuasa. Sehingga ke hari ni, lebih kurang 6 hari kita telah menjalani ibadah berpuasa. Rasanya belum terlambat utk aku mengucapkan 'Selamat Berpuasa' kepada seluruh umat Islam di dunia ini. Harap2 belum ada hari yg lopong yerkkk.. Jika ada puasa, tentu adanya pula tarawikh kan..?? yang ni pulak..ada yg dah ter'miss' ke..? ehehe... Alhamdulillah..puasa aku lancar tahun ni walopon condition badan aku kurang stabil skit lately. Tapi agak kecewa sbb aku tak sempat bersahur, berpuasa dan berbuka bersama keluarga di kg..kalau sempat pon may be sehari sebelum raya menjelma...hopefully la.. Dah lama tak rasa makanan air tangan mak aku.. dah lebih kurang 7 bulan tak kg ni...haihhh la badan... Tapi aku bersyukur sgt sbb masih ada kawan2 dan sahabat2 yg sudi meluangkan masa bersahur dan berbuka bersama aku..tak lupa gak pada yg sudi berterawikh bersama...Ramadhan kali ni cukup bermakna bila bersama korg sumer.. Thanks a lot buddies.. love u guys so much... Harap Ramadhan ni turut membawa sinar cahaya dan keberkatan utk kita bersama.

Insya-Allah..

5 comments:

~SYAMELIA~ said...

selamat berpuasa 2 u 2 adam...

dah setahun blog adam?
wah!!! tahniah kerana menjadi blogger yg bertauliah...
i like yr blog - byk info yg boleh dijadikan panduan... eceh...

Adam Arjuna said...

ahha...iyeh...
udah setahun blog gue...kayaknya seprti baru lg dong...

persoalannya, bertauliah ker...?? diri ku ni bukan la wartawan atau pengkritik yg mampu membuat org terpaku ngn kata²...haha...hanya luahan hati dan perasaan je...ekekek..ayat tak bley blah...

Farazila said...

okie le tu..xde carut - marut..hehheh..

keep on blogging adam!!!

Anonymous said...

selamattt mencari pekerjaan..ha..ha..ha..rilek la....jangan kalut sgt..

Adam Arjuna said...

To Farahzila;

hehe..mana leh carut2 dlm blog.. bahasa kena tapis skit sbb ni tatapan umum..klasifikasi 'U'...

hehehe..

To Anonymous;

Thanks Mr/Ms Dunno.. coolness je..

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates