Tuesday, October 14, 2008

Aku Suka Bergambar.. tapi..

Dulu aku tak suka sangat bergambar...

Masuk form 5, baru la terfikir, kalu tak amik gambar..mana kan dapat aku kenang zaman sekolah aku dgn kawan²..

Tapi..

Aku cukup malu utk bergambar..

Tak reti nak pose! Muka pon tak fotogenik.. Rasa malu yg sangat menebal dari dalam diri aku.

Namun..aku tetap ingin bergambar dan semakin hari semakin obses dengannya. Mana saja ada kamera, di situ aku cuba utk mencelah.

Melihat aksi² aku semasa bergambar menunjukkan betapa 'over' nye aku bila setiap kali bergambar.. tak pedulikan apa tanggapan org lain pada aku..aku tetap terus dan terus bergambar.. bagi aku dulu, DIRI aku, DUNIA aku..





Kini...aku ingin cuba untuk berubah dari perangai itu dan mengubah kembali tafsiran org pada aku bila aku gemar sgt utk bergambar.

Menjauhkan diri dari lensa kamera mungkin jalan terbaik!

Kenapa aku perlu terlalu obses sgt bergambar? Hasilnya AKU TETAP AKU..!

Yup..!! Aku ingin cuba mengubah sikap ini. Harap² ini yang terbaik dan bukan pula sebaliknya..

19 comments:

KeMatZ said...

kenapa tiba tiba terselit gambar aku bersama DFC DFC yang lain hemmm...

Adam Arjuna said...

huhu..ye ker?
tak perasan la beb..
aku main select je gambar2 yg aku suka tgk..takder kaintan ngn DFC ke apa ke..

KeMatZ said...

oh ye ke.... sebab semua dfc nye pic... tup tup ada pic aku... heheheh.. tu mushkil... tapi... who cares kan.. wakkakaka

Adam Arjuna said...

tau tak pe..
who care..!!
entry aku kali ni bukan nak tayang muka saper ada, muka saper tak der...
ekekeke...

adoyaiii...

KeMatZ said...

ala just tanya ajhe... itu pun nak sentap ke... wakkakaka....

ada aku kisah...

Adam Arjuna said...

sentap kerrrrr....

TAK BOLEY BELAH.....!!

wei..ko ni mmg suka kan..kalu bab nak tukar topik komen blog aku ni mmg otai...topik len, komen len...

adoyaiii...

mesin.masa said...

aku suka gamabr ko kat dalam pic terakhir...ada elemen2 drama....drama swasta?
ntah...

KeMatZ said...

wakakakak...... tukar topic... depand on topic lahh....

ko mesin... gambar pun nak ala ala drama... hehehehe tapi ko possing lagi macho mesin... hehehehe

Adam Arjuna said...

depand on topik kematz, macam slalu je ko asik tukar topik...hehehe...ni pon dah tertukar topiknye...ekeke...

to mesin;
aku suka sumer gambar yg aku letak dlm ni..tp malang tak der plak gambar aku ngn ko and rasanya seumur idup ada kot 'sekeping aje' gambar yg pernah kita amik skali kan..kan..kan..

anyway, saja snap pic tu ngan mood²berbeza...ala² cam telenovela 'kasut ku di bibir mu kan..??'

to kematz (again..);
mesin ni mmg macho..kalu tak, takkan la jd model 'mimpi yg pasti..'
(aku sgt kagum!!)

KeMatZ said...

adam... tau tak apa.... harus laku buku tu kan... mimpi yang pasti... walaupun citer nye ntah apa apa yang penting cover nye... gempak... puas gak aku but tak ada lah pulak.... jualan ala ala pisang panas....

tp ada orang tu lagi lah... selalu jadi cover maskuLin... sampai memang langsung sukar didapati di pasaran... heheheheh

[r][a][y] eusouff said...

aiyoo banyak nye komen! ahaks

ginilah adam...
related topik nih

ada org bergambar untuk kenang-kenangan

ada org bergambar untuk publisiti

ada org bergambar utk keseronokan

apa pun tujuannya, ianya bergantung kepada individu.

ada sebab seseorang tu x suka bergambar dan ada sebab seseorang itu suka bergambar.

So back to basics, bergambarlah untuk kenangan...

jangan complicatedkan isu bergambar tu...bergambarlah untuk kenangan dan bukan utk membiarkan orang lain mentafsir diri kita atau untuk kita mentafsir diri sendiri.

Wahhh gitewww!

KeMatZ said...

betul betul.... bak kata IPIN...

Adam Arjuna said...

kematz, upin & ipin ckp betul..betul..betul..(3x laa..)

ray...aiyooo, cam ne nak reply balik komen ni...
mmg betul apa yg ray ckp tu...
sumer betull.. tujuan kita sumer bergambar pon mmg dah jelas sebabnya dan kenapa.

tp entah la..
susah nak explen.. dont worry.. i wont complicated it...

thanks 4 adviced anyway..

KeMatZ said...

betul betul betul..... salah....

[yAN!e][pUTraJAya] said...

jangan dengar cakap2 orang la adam...
yanie pun suka posing gak....

cuma skang dah jarang kuar jumpa member2

Adam Arjuna said...

Thanks yanie for the advise!

yah...but sumtimes ni org tak akan abis bercakap kan... nak wat cam ne.. human behaviour..

Insya-Allah i will make it up with sumthing..yg may be tak akan menyusahkan org...

wah...ratu posing gak le cik yanie kite ni...hehe..

KeMatZ said...

betul betul betul....

mesin.masa said...

pening aku baca komen2 nih....hahaha...sumanya mmg lari dari topik...tetiba lak masuk 'mimpi yg pasti' aku ni apa kes??? :(

Adam Arjuna said...

ntah la...
ko tanya je si kematz ni..
dia mmg suka kasi topik tu lariii..

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates