Sunday, October 12, 2008

LONELY!

Stori aku ni terjadi beberapa hari lepas! Habis je waktu keja kul 10 mlm aku strictly balik umah then terus online. Tak tau apa nak buat. Kalau dah online tu tau² je la, apa lg kalau tak on YM, on Facebook, Myspace, Friendster dan blog. Masa dok tgh asyik layan YM tetiba ada la sorg rakan chat aku kat YM tanya sumthing..Nak dijadikan citer, pada suatu malam ni dia pon bertanya...

[skrip di bawah telah melalui proses penyuntingan dan editing dr pihak² yg bertanggung-jawab.]

Rakan YM: Tak kuar gi memana ke? Selalu kuar je..

Diri @ku: Tak...tak der saper nak ajak kuar, lg pon bru balik keja..

Rakan YM: Laa..naper tak ajak kengkawan len sumer tu kuar..? U kan ramai kawan.

Diri @aku: Erm...diorg tak der..sumer ada open hause sana sini..Bz la kot kan..

Rakan YM: Ooh! alala...cian u...malam ni mesti lonely kan... apa kata layan je DVD
ke kat umah tu..

Diri @ku: alaa...setiap hari pon lonely sebenarnya..(nada yg agak² sedey laa..)

Rakan YM: U je kot yg rasa lonely ni...

Diri @ku: Ye ke..? tp mmg lonely pon..even ada kwn pon..tetap terasa lonely.
Jumpa kwn, mmg la bley senyum..gelak...tp dlm hati saper tau kan apa yg
rasa.

Rakan YM: Well..i pon kekadang rasa camtu gak!

Diri @ku: hurmm..rasa lonely ni bukan la sebab tak der kekasih ke, tak der family
ke.. U jgn salah paham lak eyh.. Tp byk nyer sbb KAWAN. Kadang jd
takooottt sgt bila terlalu baik dgn kawan² smpai tak pedulikan apa lebih
perlu pd diri sendri. Tapi takut pulak bila ada kwn² akan menjauhkan diri
dari kita kan... And sumtimes i feel that i'm so annoying to them..

Rakan YM: Well, I agree with u. Bila kita dah rapat sgt, kalau kita atau diorg buat
silap skit mesti akan mudah terasa. I mean our closed friends, tak kira la
saper pon mereka. Then bila kita dah rapat sgt, bila kita kehilangan
diorg..kita akan rasa lebih sakit hati, kecewa berbanding kita kehilangan
kekasih.

Diri @ku: Tu la...bila dah stay berjauhan ngan family ni, kawan la tempat kita
bergantung harap kan? and i was hoping FRIENDS yg dpt isi my lonely side
tu.

Rakan YM: Yeah!! Bila dah jauh ngan famili friends jer la yg isi kekosongan hati
kita. Tak pe.. kadang² we need time to be alone to reflect things.

Diri @ku: And may be give some space for us to think about them kan..?

Rakan YM: Yah..! provided for them to think about us rite..

Diri @ku: ERRRRrrr...Jap eyh...lapar la pulok! nak gi cri makan.. menggeletar je
perut ni..ehehe..

Rakan YM: Haha..k.

Lantas aku terus mencapai gugusan kunci umah and kunci keta aku memblahkan diri menacri makan di kala waktu tengah malam.. Laparr beb!! Conclusion citer aku ni, korang pk la sendiri aku aku cuba sampaikan eyh...

4 comments:

M.N.Izman said...

sbnrnya aku sllu rasa cam tu..
sbb aku rs evryone else r'ound da jumpa apa/siapa yg serasi ngan dorang..
aku juga yg berkelana...
n hurt..

Adam Arjuna said...

not evryone dude!
sumtimes kita tak tau apa yg org len alami..
we cannot judge anything by our own perceptions only..we need more observation to conclude evrything arround..
apa yg ko rasa may org len pon rasa..perbezaan nyer mungkin cara kita handle hadapi sumer tu..
sbb tu gak yg aku rasa..

smile doesnt mean happy..
sad doesnt mean alone..

Lina said...

aper yg Adam dan rakan YM adam bualkan tu ada message yang terkandung..
which we need to reflect on it..

kalau kita dah selalu bergembira dan dikelilingi kwn2, kita akan mudah rasa sunyi bila mereka tkda disisi..

kdg2 rasa mcm it's better to be alone.. tpi susah jgak kan nanti kalau nak minta tolong..

Adam Arjuna said...

tu la cik lina..
panjang lg sbnrnya perbualan adam ngan rakan YM adam tu..
tp bnak conclude tu je la point yg adam nak sampaikan..

dalam hati ni takott hidup sendiri tanpa kawan2..

kawan2 ni nyawa gak sbnrnya utk kita terus hidup kan..tak nak jd kera sumbang, kena pulau dek kengkwn..aiyooo.. tak sanggup!!

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates