Monday, November 24, 2008

Dunia Baru

Dunia Baru..? Wah ! Caption macam bagus je kan.. Definitely posting aku kali ni tak der kaitan dgn telemovie siri Dunia Baru ataupon Dunia Baru The Movie atau juga yg sewaktu dgnnya.. hehe..

Title Dunia Baru yg aku guna kali ni just nak menggambarkan dua perkara yg berbeza utk aku share ngan korang sumer.. Nak tahu apa dia..?

Ok! 1st pasal kehidupan baru yang dilalui oleh dua org sahabat aku yg dah aku kenali sejak diploma lg. Muhd Nazri dan Nur Zuliyana dah pon sah bergelar suami isteri pd 22 November 2008 yg lalu. Mengenali mereka berdua kira² 8 tahun lalu la..lama gak kan.. Kalu ikutkan, diorg ni la couple class yg success smpai ke jinjang pelamin...yg len...[S.M.I] la yerk..

To Nazri (atau nama mesranya Pak Tam) & Ana, Selamat Pengantin Baru dan semoga kekal selamanya.. Insya-Allah.. Bila dah melangkah ke dunia baru ni, pandai² bina and corak keharmonian rumah tangga tu yerk.. (cam ustaz lak aku!!)

Ok! My 2nd things is, dunia baru yg aku sendiri lalui.. heheh.. dulu aku suka sgt bergambar, dan sekarang aku cuba lak menjinakkan diri dgn Dunia Baru bg diri aku sendiri iaitu bidang fotografi. hehe.. Ntah la..mcm best plak bila dpt shoot gambar² yg cantik. Puas hati! Minat ni dah lama, cuma dulu mungkin belum masanya kot. Dulu aku suka org amik gambar aku, skang aku lak nak cuba² amik gambar org.

So, utk semua... kat bwh ni antara gambar² yg aku snap melalui cemera pinjam kwn aku si Kematz yer.. Detik² manis Pak Tam & Ana cuba aku rakamkan ngan sentuhan lensa dari tangan aku sendiri.. (wahhh...cam ne aku dpt ayat ni..? x bley blah!!) Mungkin tak sehebat jurugambar professional lain yg mengguna DSLR, tp ni la hasil keje aku. Ni la dunia baru yg cuba aku jelajahi..

************

************

************

************

************

************

************

************

************

************

"Just Married!"

12 comments:

rizz said...

cntek photoshoot kawin..:p

Adam Arjuna said...

thanks rizz..
biasa² ajer..budak baru belajar..
camera pon pinjam uols..ahaha..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ADAM...

fobia yanie tgk gambar kawin...hehehhe....

sebab orang asyik dok tanya yanie bila nak kawin...

ahaks~~~

KeMatZ said...

wah nice entry.... hehehehe.... ko memang dah layak beli dslr.....

Adam Arjuna said...

haha..!!
memandangkan yanie dah bukak topik, adam pon tingin nak tanya bila yg cik yanie ni nak kawen?

bley adam jd fotografer bebas...

ahaha...


anyway, tenkiu kematz! tenkiu gak kerna memberi aku guna camera canggih ko..hehe.. sedey la kan tak de camera sndiri..:(

tp gambar aku amik tak setanding ko lg..

tunjuk ajar ku sifoo..

KeMatZ said...

camera canggih ke benda... camera aku budak dslr pun.. hehehehe....

Adam Arjuna said...

canggih la tu beb..
kalu dah harga 2k lebih tu canggih la namanya..
ok gak dari aku yg tak de camera ni, harap enset je la pon..


p/s: apa guna ada cemara canggih kalu tak pandai amik gambar kan..skill tu perlu gak, tul tak beb..??

knownasSAFIA said...

adam, lawa sgt gamba2 u amik ni.. first2 ingat photographer mane la yg amik..terror2!

KeMatZ said...

tul tul tu.... hehehehe... penting skill beb... heheehehe xpecially ambil gambar... terus dah cun.. tak perlu nak edit edit balik kan... ehhehehe wahh apa aku ngarut ni bebe....

Adam Arjuna said...

terima kasih atas komen² dan
kritik² anda..hehehe..
apa pon hasilnya, sy hanya budak yg baru belajar..
pada sesaper yg rasa terer bidang ni, bley la ajar saya yerk...

saf...thanks :)

kematz;
kadang gambar tu perlu la edit, bukan edit nak kasi cerah kulit yg gelap, nak kasi buka mata yg terpejam..tp edit biar gambar tu nampak lebih dramatik dgn tone² berbeza..

wah ayat aku...tak bley blah sgt kan..tp tu yg aku blajar la.

KeMatZ said...

hehehhee.... ntah tapi pada aku hilang originality... dia... heheheh arhhh... what ever... ada aku kisah... wakakakka...

akraminHARIRI said...

salam...

well done..
buleh bljr lg..
nnt da terer kte buleh jd partner skali.. ;p

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates