Sunday, November 23, 2008

Dunia Maskulin


Teringat aku waktu edisinya yg pertama kira2 7 tahun dulu. Cover girl bukan main lg daring and vogue. Angeline Cumming, gadis Malaysia kacukan Cina, Inggeris dan Thailand adalah model pertama menjadi penghias muka depan majalah terbaru khas untuk lelaki pada masa tu. Promosi yg agak meluas disebabkan jarang sekali adanya majalah khusus utk si jejaka buat aku agak tertarik utk memilikinya.

Isu pertama...PANAS! HOT! BERANI! KONTROVESI! may be tu je yg bagi aku sesuai menggambarkan tentang Majalah Maskulin terbitan Kumpulan Karangkraf ni. Imej gadis² HOT dan MENGANCAM penjadi penghias cover majalah ni pada bulan² terawal penerbitannya. May be tu strategi yg dirancang bg menarik minat sang arjuna. Siapa tau kan..

Diam tak diam...aku pon turut sama memilikinya...

Kali pertama memiliki Maskulin sbg bahan bacaan aku semasa aku sedang mengikuti kursus diploma lg, bermakna sudah hampir 7 atau 8 tahun lamanya..hurmm... lama tu kan..?

Namun kini berbeza, selama mana usia Maskulin, selama itu juga aku dah memilikinya. Pelbagai perubahan yg dah aku lihat melalui Maskulin termasuk la dari segi cover, reka bentuk grafik serta pengisian yg dibuat. Aku mungkin bukan pembaca tegar atau fans #1, tp bg aku Maskulin byk membantu membentuk diri aku. Sekurang-kurangnya dari 0...aku dah terisi 1.

Setiap bulan aku pastikan takkan terlepas mana² isu pon. Setipa bulan jugak aku pastikan yang aku memiliki MASKULIN. Pernah juga berangan nak jd cover majalah kegemaran aku ni, tapi berbalik kepada cerita angan-angan aku...biar lah jd angan-angan je kan..

Hahahaha..kelakar pulak rasanya kan..? Tapi ni la dunia aku. Dunia aku dgn Maskulin ku.

14 comments:

rizz said...

hehee g lh try jd model maskulin.ng pcarian skang ni..ne taw talent ke ahha

Adam Arjuna said...

ala rizz...
tak sesuai kot cadangan tu..
sangatlah tak der rupa and tak berbakat langsung sbnrnya...

cadangan ditutup..hehee..

Wawa said...

adam! try jer la. mana taw rezeki. kengkadang yg jadi kaver2 tu xder la yg hensem yg amats yg sangats. try jer laaaa.... boleh wawa mintak sign nanti... hehehehe

Adam Arjuna said...

Wawa...!! ahaha..
kelakar la wawa ni..x de maknanye adam nak gi jd kaver mags² ni...
ahaha...
utk verangan tu boleh laa...

erks...nak mintak sign? skang pon adam leh kasi..ahaha..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

yanie lak suka kumpul majalah EH!


hehhehe

mesin.masa said...

saya lak suka kumpul sok kabar harakah...hahaha

weh...ko nak jadik cover ker? aku kenal editor majalah maskulin tuh...nnt aku try propose kan....

dulu masa aku kerja karangkraf ko tak nak cakap :)

Adam Arjuna said...

hehehe....
masing² suka kumpul mengumpul yerk...
yg majalah Eh nyer.. yg harakah pon ada..fauzi..nak pinjam baca harakah ko bley...?? huhu..

yanie, apa yg best ngan majalah Eh ar..???

erk!! bila masa lak aku ckp aku nak jd kaver maskulin ni..aiyo.. tak bley blah ok...aku ckp aku suka berangan je, jgn la slh phm kawan..

tp aku setanding ko la fauzi, blom layak nak menandingi 'Mimpi Yang Pasti'...

ala...masa ko keje karangkraf, aku kenal ko pon online jer...tul tak..

Kos Serani said...

Ko ni memang peminat majalah MASKULIN, coz hanya org yg mengikutinya sejak dari Edisi sulung/pengenalan jer yg tau sebelum ini wanita yg jadi cover Maskulin, member2 aku pun tak tau yg sebelum ini mcm tu, mereka sangka, semua edisi menampilkan Lelaki as cover memandangkan ni majalah utk Maskulin. Aku pun sejak awal ikuti Maskulin, tetapi masa tu baca kat MPH jer sebab masih study lagi masa tu

Adam Arjuna said...

alop kos..
aku mmg minat sgt sgt ngan mags ni..
kira cam majalah rasmi aku setiap bulan la...heheh..
tul ckp ko, org yg ikuti perubahan mags ni je apa yg dah berubah kan..dari cover sampai la ke isu nyer..kan..kan..kan..

Anonymous said...

aku rasa bangga ada pembaca cam ko

Nurul Izzaty said...

uhm..my ex pnh asked me to read maskulin. kunun2 boleh taw ckit2 psl lelaki. i should suruh dier bace cleo kah? hooo

Adam Arjuna said...

erm..tak salah pon u nak baca MASKULIN and if u nak suh any guy read CLEO pon tak salah..
tu kan bahan bacaan umum..

klasifikasi U lagi...ehehe...

cuma for guys, i tak tau la dia nak p beli or tak majalah ladies yg u nak suh baca tu..ehehe...

bina badan said...

Dapatkan Panduan Bagaimana Bina Badan Berotot Untuk Lelaki Agar Anda Lebih Tough..Kacak..dan Bergaya...Miliki Badan Impian Anda Bermula Disini...

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates