Monday, January 05, 2009

2009 dan Azam

Dalam pada korang baca latest posting aku nih, JANGAN LUPA baca previous posting aku pasal 'Diari 2008' tu skali eyh.. hehe.. saja je.. mcm cepat sgt plak aku update kan..katanya... ueks :P

*********************************************

Happy New Year..2009!


Selamat Tahun baru...2009!


Huh!! kejap je masa berlalu tanpa kita sedar kan..?? Bila bercakap pasal tahun baru ni, semua org akan mula berfikir pasal azam.. "Azam tahun baru katanya..." dan mula la pk pulak sama ada azam tahun sblmnya dah tercapai ke blom..

Tipu la kalu setiap antara kita tak pk cam tu kan...? Masing² dah mula pasang angan² dan cecita utk realisasikan azam tahun baru lak..

Very typical sgt kan...sbb benda tu mmg tersangatt normal..

So..tercapai ke azam 2008 tu...?? apa pulak azam 2009 korang..??

Personally aku pon tak ketinggalan berfikir benda yg sama. cuma bg aku, setiap tahun azam aku tetap sama dan tak pernah berubah lg. Cuma kalu terdengar tetiba aku cakap azam nak jd tu...nak jd ni.. nak petik bulan bintang, nak tackle Diana Danielle ker, nak jadi artis, model or bintang termasyur seantero alam, and segala jenis benda ni...tu sumer hanya bahan gurauan.. tiada kena mengena antara yg idop ataupon mati..hehe..

2008 yg dah lepas dan 2009 yg mendatang ni, azam aku masih sama! Cuma yg pasti aku tak tau dan aku sendiri tak leh kasi jawapan yg azam aku tu tercapai or tak! Yup!! May be korang yg diluar sana yg bley komen sama ada azam aku dah tercapai or tak..or may be jugak akan tercapai satu hari nnt..

Azam aku dulu, kini dan selamanya..


"Nak menjadi seorang yang lebih baik dari yg sebelumnya. Baik kepada keluarga aku, pada agama aku, pada bangsa aku, pada kawan-kawan, teman-teman, rakan-rakan serta sahabat-sahabat aku. Kerana semua yang aku sebut ni amat penting utk aku dalam menjalani kehidupan seharian aku. Kalu tercapai azam aku ni, lebih mudah aku capai apa yang aku impikan.."

6 comments:

rizz said...

smoga thun 2009 lebih baik wat adam..:p

Adam Arjuna said...

Thanks rizz...
sama² kita jdkan 2009 tahun yg terbaik utk diri kita kan...

chaiyuk! chaiyuk!!

ayuputeri said...

ya!
wish u all da best la dgn azam tue ye..
btw..apa yg adam impikan ye??..
sungguh misteri...
hehehe...

Adam Arjuna said...

hi ayuputeri :P
anyway TQ for the wish.

btw, biar lah impian tu sentiasa jd rahsia..
nama pon impian kan? blom tentu impian jd kenyataan! kalu dihebahkan nnt kata riak, lebih beringat sendiri jerrr...

wah...gitu lah..!!

ayuputeri said...

wahhh~
biarlah rahsia mcm lagu dato ct plak kan..
ok2...
chaiyok2!

Adam Arjuna said...

kannnnn.....

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates