Wednesday, February 11, 2009

Reply Tag - Edisi Bumper

Tag! Tag! dan Tag!! Memang normal kehidupan blogger la bila asik kena tagged ni kan. Macam mana wujudnya tag ni pon aku tak tau, dan yg pasti sesaper je yg ada blog mesti pernah kena tagged kan. Makin hari makin pelbagai tag yg wujud ni. Tag bergambar la, tag karangan la, tag jawab soklan2 cepu cemas la..dan macam2 lagi ler.. dan yg tak terjawab pon ada gak. Hehe..

Well, entry kali ni aku buat just berkaitan tag ajer.. beberapa tag yg dah berkurun aku simpan masa aku kena tagged dulu aku kuarkan balik dalam bentuk bumper ni yerk.. Sorry la lambat reply tagged2 korang tu. Malaz skit aku nak jawab tagged2 ni. Tp disebabkan dah kena tagged, dan tak nak ada yg sentap, ngamuk tak tentu pasal or boikot blog aku, so.. aku jawab gak la yer walopon lambat.. sori mori la sumer yer..but atleast i had done it rite...

Kalu korang rasa ada lg tagged yg blom aku jawab, just let me know k. Insya-Allah i'll try to fulfill your request buddy.

***********************************

Edisi Bumper : Reply Tag Mr. Ray, Mr. Kematz and Miss Nafty

Show your working space:

Kena tayang working space ker..?? Maknanya nak kena amik gambar work station tempat keja la kan?? Hurmm..pada saper yg tag aku utk soklan ni, sorry la sbb tak dpt nak tunaikan permintaan korng. hehe.. Disebabkan keadaan kerja aku yg agak caca-merba dan work-station aku yg asik berpindah-randah sampai aku pon tak tau mana satu tempat duduk aku kat opis tu, hanya gambar di atas je la dpt aku sertakan.

Officially tu la working space aku kalu di rumah or utk aku online slalu, which is my bedroom. Kat sini la tempat ku mem'blogging'kan diri, melayan YM, FB, FS, MS dan yg sewaktu dengannya. Senang je kan! Rasa letih and ngantuk je terus baring atas katil lantas terus zzzZzzZZzzZZz...

***********************************

Edisi Bumper : Reply Tag Pakwe & Miss Nafty

RULES:

1. Put your iTunes, MP3, MP4, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends. -->> I'm not tagging anyone.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun! I tagged -->> I tagged nobody! Feel free to do this tagged if u feel to do it.

***********************************

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
If That's OK With You - Shayne Ward

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Toyol – Aznil Hj. Nawawi (aiyooo..tak pepasal lak aku ni toyol..adoyai..)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
When You Believe - Leon Jackson

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Don't Stop The Music - Rihanna

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Rawan - Azharina

WHAT'S YOUR MOTTO?
You Make Me Wish - Shayne Ward

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Work - Kelly Rowland

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
11 Januari – Gigi

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Whats It Gonna Be - H Two O

WHAT IS 2 + 2?
I Put On - Young Jeezy Feat Kanye West

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Stop and Stare - One Republic

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Berserah - Taufik Batisah

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Siti Aisyah - Haikal (errkk..!! Motif aku nak jd Siti Aisyah lak..?? lagu apa ni? tak pernah tau pon ada dlm playlist aku...halamakkkk...)

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Damaged - Danity Kane

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Gagap - Stacy

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Heal The World - Michael Jackson

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Ayat-Ayat Cinta - Rossa

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
No Air - Jordin Sparks

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Cuba - Faizal Tahir

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Details In The Fabric - Jason Mraz Feat James Morrison

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Foot Prints In The Sand - Leona Lewis

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
A And E - Goldfrapp

***********************************

Edisi Bumper : Reply Tag Mr. Kematz



Senaraikan 10 Perkara orang yang tag Anda ?


By the way, pic di atas merupakan pic org yg tagged aku. Hurm.. so utk menjawab tagged encik Kematz ni, ni dia jawapan2 aku pada soklan2 yg diberikan..

1) Nama diberi ialah Muazam Shah bin Hj. Archer

2) Kekadang sensitip gak mamat nih. Walopon aku ni dikira sensitip gak, tp bila kena situasinya, encik Kematz ni bley jd lebih sensitip dari aku. huhu.. in context of what? biar aku je yg tahu..hehee..sorry yerkk..

3) Coke adalah dunianya.. Kita banned coke skang ni, tapi pada dia, "Ada aku kesah...!"

4) Otai bowling!

5) Orang yg memperkenalkan aku dalam dunia Akademi Fantasia. Disebabkan dia la aku pon terjebak dgn AF ni.

6) Kalu keta aku nama 'Arjuna', keta dia lak diletakkan nama 'MyBoo'. huhu..

7) Kaya..duit banyak sampai tak tau nak buang kat ner!

8) Sejak akhir2 ni suka sgt bersembang dgn word2 ngarut. Nak je aku tampor2 dia bila dia mula guna word2 tu...( hehehe...tuan punya gambar di atas je yg tahu...keskeskes..!!)

9) Oppss!! aku dah kenal dia almost 10 years since diploma dulu. Kitorang satu kelas. Tapi bila masuk degree, memasing dgn kos yg len tp masih lg dlm satu fakulti and still dok lepak together-gether gaks.

10) skit2 dah la komen yerk.. ko igt ko star!! tu gak antara word yg dia suka sgt nak guna.. hurm.. pelik aku!!

Tuliskan Novel Kegemaran Kamu?

Novel kegemaran aku?? Tak perlu gambar la yerr.. Aku ni jarang beli novel. Tapi waktu sekolah dulu antara novel fevret aku ialah Cinta Monyet dan Budak Momok (karya Ahadiat Akasyah), dan novel hantu berjudul Dendam. Best gak layan.

Tapi skang ni dah jarang baca novel. Yang aku benar benar minat dah tentu la apa yg ada dlm koleksi aku skang ni kan seperti A Thousand Splendid Sun by Khaleed Hosseini dan satu lagi New Moon written by Stephenie Meyer. Actually tak abis pon lagi aku baca New Moon ni. Hehehe... But i am planning to get a few more novels written by the same author and some other inspired novels. Dah browse dah...tunggu bajet nak beli jerk..

Listkan 5 benda yang Anda Sayang...?

1) My own life dan family

2) My beloved friends

3) My own asets -- car, money, phone, laptop, etc..

4) My brain

5) My sense of humanity (gitu lah....)

Sama ada anda akan Tag Orang Lain ?

Nope! I'm DONE here. TQ!

12 comments:

rizz said...

novel ahadiat akasyah mmg best kan hehehee

LeenA said...

tag aku dah jawab blom???????????

LeenA said...

tag aku dah jawab blom???????????

KeMatZ said...

thanx kerana finally jawab tag aku....

hampir hampir aku nak resign dari adamarjunaFC occay....

mana ko dpat pic aku itu wehh..
aku tak ada pun.... erkkkkk

Adam Arjuna said...

Comment to Rizz:

Aiyooo encik Rizz, pembaca novel gak rupanya..Ahadiat Akasyah lak tu.. sure jiwang neh....huhu..

tapi dolu2 mmg best pon novel karya beliau kan..yg kelakar pon ado..

Comment to LeeNa:

errrkk!! ada ke ko tag aku?? bila? mana?? mana ada weyh...!! tag pasal aper eyh...??

Comment to Kematz:

eheh..!! after a while kan.. hehe.. baru nak reply. Tapi OK la, janji aku reply tul tak..

aiyoo..gitu lah sampai nak resign. Btw, ujud ke adamarjunaFC tuh... tak bley blahhhh...

aku pon paparazi gak...pandai la aku curik gambar tuh..keskeskes..

Cairell said...

1st of all i would like to say, congrats, sbb page ni cantik sgt..

nak tanya skit pasal layout, mcm mane nk buat date kat every entry tu eh?? i means, kita boleh letak gmbr kat date tu, like u did.. nice.. =)

hopefully, u can share with me and others.. =)

thanks =)

Adam Arjuna said...

Comment to Cairell:

1st of all, trima kaseh bebanyak sbb sudi drop by kat page aku yg hina lagi dina nih...hehe...

hurmm..actually tak de la cntik sgt pon bloga ku nih, besa2 je.. byk lg blog yg lg kababoom... and aku pon dah usha blog ko, dan sgt teruja gak ngan layout blog ko tu.. bley ajar aku camne nak buat..??

actually pasal nak buat date sumer tu aku rasa tu dah mmg include dlm template yg aku amik ni. template ni just aku google je kat internet. x expert sgt nak design sendiri.. and tak salah aku kalu buat blog guna wordpress, template yg bley kita guna lg pelbagai compare to blogspot. tp blogspot tetap pilihan aku la.. sbb tu template ni jd pilihan aku...

thank you again dude!

KeMatZ said...

wah si adam ni... malu malu meeoww plak.... cuba merendahkan diri dia yang tinggi lampai....

ehh betullah... uols nye blog lawa... ajar lahh iols... kalau tak lawa takkan tercalon untuk nominee.. yoyooh kan.. keelassss

[r][a][y] eusouff said...

LOL
adehhhh

hina lagi dina? LOL

thanks adam BANKS for replying my tag tu...hehhehe

Adam Arjuna said...

Comment to Kematz:

kes..kes..kes...malu ke masalahnya encik kematz oiii.. tu bukan malu la wei..tu sedar diri namanya..huhuhu..

erkk..!! taik perlu mention tercalon segala tu yer...hanya tercalon jer, tak bermaksud apa² pon kawan... hehe

COmment ro Ray:

Gitu la...blogger fames amos lagi tegar bersuara di blog ku.. kagum siot!! hehehe..

after a while kan baru nak reply tag yg dah berkurun tu. ehehe.. ampunsss...!!

Anonymous said...

"WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Heal The World - Michael Jackson"

ok...nnt aku wat orkestra kat kubur k0 eh...aku hapal lagu nih...

mesin.nyanyi

Adam Arjuna said...

Comment to Mesin:

kalu aku nak ko nyanyi lagu fevret aku leh tak...?????

mesti ko tak tau kan...sedey la..

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates