Thursday, February 12, 2009

Jemputan Perkahwinan

Walimatul-urus..

Dengan segala hormatnya, kami menjemput Tuan/Puan_____________ ke majlis persandingan putera kami Mohd Mazlly Bin Gazally bersama pasangannya pada tarikh..... Chop!! Chop!! ... Ops!! terlebih sudah!! Ahaks..

Haiii...berangan pulak aku ni kan? BIla la agaknya keadaan macam ni nak berlaku kan... hehee... Skang ni bley dikatakan tetiap bulan aku terima jemputan perkahwinan dari member² terdekat, terjauh, bestfriends, sedara mara dan kenalan² aku. Bila difikirkan, diorg nih dah macam berlumba-lumba lak mengejar tarikh utk- mendirikan masjid nih. Masing-masing dok kalut booking tarikh, invite sana sini utk pastikan org yg dijemput tu bley hadir pada hari bahagia diorang nanti nieh.

Haiiiih...indahnya moment korang kan. Kad kahwin yg aku terima pulak jgn ckp la, dah macam² jenis dan rupa bentuk yg ada. Tak terkira dgn jari dah. Kreativiti men'design' kad memasing utk menarik perhatian org tu amat penting. Kad exclusive yg meletups bagai, bermaksud wedding org tu bley dikatakan agak kelas la.. bajet besar tuh.. Yang simple walopon hanya sekadar sekeping kertas photostate pon tak menjadi masalah kalu nak menjemput asalkan niat menjemput utk tetamu menghadiri majlis tu ikhlas dan bukan sebab nak menunjuk-nunjuk..kan.... Nampaknya planner aku tahun ni sumer penuh dgn attent wedding org jerk la!!!

Zaman skang dah moden! Tak sempat nak kirim kad, guna sms pon dah boleh. huhu.. Apatah lagi yg teknologi internet yg ado skang nih, through Yahoo Messenger, Friendster, MySpace dan Facebook pon boleh dijadikan medium utk jemputan perkahwinan ni kan.. Ish!! Gila la..teknologi dah mengatasi segala-galanya... ((tetiba tingat lak citer Bride Wars aku tonton di pawagam bebaru nih!.. Best giloss!!))

Dua tiga ari lepas aku terima lagi undangan perkahwinan ni, dan sekali lagi aku diminta jadi maid of honor si pengapit laki nih.. hehe..

Tumpang happy aku bila melihat kengkawan bahagia ni. Harapan aku satu je, sejauh mana pon diri hanyut dalam alam rumah tangga ni, kengkawan jgn la dilupakan..kan..kan..kan.. Bila pulak giliran aku... sedey la aweks tak dak nih.. idop membujang la aku sampai tuooo... muka tak ensem, tak kaya, tak romantik and tak gentleman ni saper la nak kan...keskeskes... saja nak provoke diri.. (suka aku la kan! blog aku! hehehe)

Insya-Allah, ada rezeki, blog ni la tempat aku edarkan jemputan...Ahaks..!!

Sebelum terlupa, cuba korang view kad jemputan dibawah nih. Kalu yg tak dpt tgk dgn jelas tu, just klik kad tu utk size yg lebih besar. Seriously, ni kad jemputan paling slumber..paling stylo dan paling tak bley blah aku pernah tgk.. ahahah... enjoiiss!!

27 comments:

nor hamizah said...

kihkihkih ;p

kelakars..
make me tergelak gak la di kala tgh kerunsingan..

nice blog :)

Adam Arjuna said...

hi cik hamizah..
1st time dlm blog ni yerk? apa pon trima kaseh la yer sbb sudi menyinggahkan diri tu kat blog ni. :P

tgh runsing ke..? kalu runsing cam ne nak pilih kad kawen, apa kata pilih je mana yg ada kat blog nun.. hehee... kalu nak yg caca-merba pon ado...keskeskes..

tenkiu again..

rizz said...

hehe xsaba nk tgok adam kawin lak..nk jd maid of honour lah wakakakak

ernidyuliana said...

wahhh...first2 tgk jer...mcm aper jer...ditipu@ tertipu!! wakakkakaka:p kan bgs klu betul2!! leh makan nasi minyak!! sodap2!!

LaraHati said...

kau bila lagik?. he he he

♥Syamelia♥ said...

adam... adam...
siap ada intro posting kali ni...

x worry adam, the time will come...
persoklnnya cuma soon or later, kita xtaw bila...
ni semua kerja tuhan...

i've read few times kad yg adam attach 2, 2me, biar secanggih mana dunia kita sekali pun, adat, tradisi, agama dilupa jgn...

Farazila said...

erm wah statement...
hahhaa...terkejut gak...klu betul2 kan..padan la diam2 skang nie..rupa nya nk kawen dah..
hihhihihi...

insyaAllah..ade tu jodoh adam..

ayuputeri said...

hahaha!..
terkejut gak baca..
rupenyeerrr ohh tidakk...
pehhh!
bguz la u nie siap simpan kan kad2 kawin tue..
u bile plak kann??...
hehehe..

Adam Arjuna said...

Comment to Rizz, Erni & LaraHati:

erk...saja je wat statement propa kat entry tuh..

nak tunggu empunya diri ni kawen, erk..lambat lg la kot.. blom ada yg sudi jd permaisuri hati ni.. huhuhu.. Kalu ada rezki nnt i jemput sumer...wajib dtg..! (x de ke yg sudi rekemen akak, makcik, sedara, kazen or kengkwn korang..?? hehe..)

Rizz nak jd maid of honor ke..?? bley..bley.. kena pegang flower tau...ahahahha...

Adam Arjuna said...

Comment to Syamelia:

Kan akak kak.. saja wat intro kasi kababoom skit..len dr yg len..keskeskes..

yup! i agreed wit u. tradisi dan adat tu la yg melambang keindahan majlis perkahwinan..tul tak...?? gitu la..mcm ayat rancangan Ratu Sehari lak..hehe...

errmm...just wait for card soon k..but dont know when...eheheh...

Adam Arjuna said...

Comment to Farahzila & Ayuputeri:

hehe..terkejut tak?? kalu betul cam ne la gamaknya kan..??

adam sendiri pon tak caya rasanya!!! hehehe..

bila turn adam eyh..?? ada ke yg sudi :( ..lambar la tu jawapannya..

Anonymous said...

ayuputri:

betol la...bila la si arjun ni nk kawen ek...u doakan je la dia bertemu jodoh ye...errr...u dah kawen ker?kalau blom, mgkn u boleh tlg selesaikan masalah si arjun ni...hehehe..

mesin.cetak.kad.kawen

Lyn Yusoff said...

OMG!!.. terkejut akak..
ingat adam yg nak kawin..haruslah ade romobongan ke Perak nnti..
hahahahah

ps: Ku doakan pd adik aku yg sorang ni.. cepat2 lah kawin.
hilang lah stress die.. hahahah

123 larikkkkkkkkk

ayuputeri said...

haha!
klakar btul la..

Adam Arjuna said...

Comment to Mesin:

ISh...dah macam² jenis mesin plak yg kuar nih. pas ni mesin aper la pulok?? wah...dan² ajer encik mesin ni yerk.. sejak bila tukar profesyen as wedding planner ni??

Doa²kan le aku cepat kawen eyh..!! tak pon ko tlg crikan jodoh utk aku dulu...huhu..


Comment to & Lyn Yusoff:

Ahaks!! terkezut ke akak?? kelau betul cam ne?? ada rasa nak pengsan tak?? keskesakes...

harus la korang kena dtg walo di mana pon ku kawen nnt...tapi persoklannyer..bila...?? kat mana..?? dgn sapa..?? ahahaha...

Comment to Ayuputeri:

bukan kelakar jer..tapi sampai tahap tak bley blah nih...haha..

Lina said...

adam.. your new favorite pastime is to collect kad jemputan issit?
or carik idea nak kad jemputan yg mcm maner? hahaha..

Lina selalu doa'kan jodoh adam okay..
maner tau dpt kawen dgn Lina.. ahhaa.

okay, tak bleh blah..
kes3.. take care bro!

ayuputeri said...

mmg x bley blahhh kan...
encik c mesin tue very the misteri kan...
spe la die??????...
hahahah!
yela2 doakan la adam cepat kawin kan..
umor pun makin tmbh ye...wahh...
cmne nk carikkan calon tuk adam...
ciri gurl yg adam nk pun xtau...
=P

Anonymous said...

ayuputeri:

ciri2 gadis idaman adam adalah....
1) free hair
2) pakai spek
3) lbh rendah dari dia
4) kulit sawo matang sikit
5) student itm
6) cute2 n happy go lucky
7) yg penting mstlah ahli kelab DFC gak...

i rasa la...

mesin.temu.jodoh

ayuputeri said...

wahhhh!!
biar benar???
no komen!

Adam Arjuna said...

Wah...makin panjang la komen kat situ..thaks y'all!

Comment to Lina:

Adam jadi part-timer wedding cards collector..hehe.. mana tau ada corak yg berkenan, leh guna utk masa depan kan...keskeskes...

uish!! pengakuan berani mati tu Lina! Jgn ckp camtu..nnt hurtingur sweetheart's feeling lak..hehe :P


Comment to Ayuputeri:

Tah la cik ayuputeri, adam pon tak pasti mana dtgnya mesin ni.. haaha.. byk lak tu yg di usulkan. Apapon tetap THANKS gak kat dia sbb being so supportive towards my blog ni especially dlm soal mencri jodoh dlm nih..ahaks.. siapa kah gerangannya kan..?? jom kita siasat!!


Comment To Mesin:

Trima kasih atas sumer ciri2 yg dinyatakan tu beb!! seriously aku pon tak tau ciri2 gadis yg aku minat ni sampai la ko bitau nih.. hehe.. cam ne ko tau ar..??

mungkin ada yg betul..mungkin jugak tidak...hehe

fushairie said...

setuju dgn encik mesin terutama ciri yang ke-7 tu..mesti ahli DFC..

cayalah arjun rampal...
=)

Adam Arjuna said...

erk..itu saya 'no comment' yerk encik fushairie.. :P

ayuputeri said...

erkk!
xperlu la nk siasat spe en mesin tue..
xnk ambik tau pun..
huhuhu..
ant 7 ciri2 yg en mesin bg tue..
agk2 bpe yg btul kan???

Adam Arjuna said...

antara yg ketujuh-tujuh tu eyh? hurmm... rasanya satu pon tak pasti..
sbb tak tau perlu ke tak adanya ciri2 tu..
kalu hati dah suka..x de ciri2 pon tetap akan berkenan gak...kan..

ayuputeri said...

yup!

Anonymous said...

oops! a'ah laa.. statement brani mati tu.. sshh, don't tell my sweetheart okay?? haha..

ONLY you knows who's my sweetheart tau? .. :p

- Lina RD

日月神教-向左使 said...

ssd固態硬碟 外接式硬碟 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 External Storage Solid State Drives 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 記憶體 情趣用品 USB Flash Drives Memory Cards 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 SD記憶卡 隨身碟 高雄當舖 高雄汽車借款 高雄機車借款 高雄房屋二胎貸款 高雄汽機車免留車 花蓮民宿 SD記憶卡 高雄汽機車免留車

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates