Tuesday, May 19, 2009

Weekend Stories!

Dah lama aku tak buat stori pasal aktiviti2 ujung minggu aku yg bley aku share ngn korang kan. Mostly entry aku sumer pasal movie, lagu, topik2 yg buat korang kerut2 dahi nak pk, lifestyle, bla.. bla.. bla.. kan?

Okey, kali ni aku citer skit aktiviti aku weekend lepas.

Jumaat : 15 May 2009



Macam biasa la, bila ari jumaat je, mood cuti pon sampai. Buat keje sekadar nak abiskan time keje je. Otak dah melayang pk apa nak buat utk weekend. Well, ada la plan yg aku rancang, tapi sumer cam samar2 je.. tak comfirm la konsepnya.
Dalam masa nak menghabiskan waktu keje, aku pon gi la jejalan area opis..(punya la mcm tak bz kan...) tgk plak ada kempen derma darah kat bwh opis.. and kebetulan buku sijil aku pon ada.. cargon je la derma sekali. Last aku derma awal tahun lepas..
Selesai tu ini, balik ke opis balik.. siap2 kan keje skit.. blah..

Malam lak gi berhibur.. meronggeng lepak ngan mbr sampai kul 5 pagi.. kuikuikui...


Sabtu : 16 May 2009


Before this member aku si mr. Kematz ada ajak aku gi layan event kat Time Square, tp atas kebizian aku yg kononnya ni, aku bitau dia tak sure lg sbb nak ke Pav. Around kul 12 aku dah blah ngan mbr aku gi lunch kat Pavillion..
Bapak kaya kan.. Gi Pavillion semata-mata nak lunch je.. hehe
Disebabkan ada prob skit masa dkt Pav.. kitorg pon gerak lepas lunch tu..and otw, aku minta mbr aku tu drop aku kat Time Square memandangkan mbr aku si Kematz tu pon ada kat situ.. dpt gak la lepak ngan dia as earlier punya plan...sambil melayan event Twisties and HotFM kat sinun.


Masa kat BTW ni, jumpa la si mr. Kematz ni dgn kengkawan dia mr. Apu and mr. Joker...( aku igt joker dah mati dlm Batman..? hurmmm...)
Sambil layan borak, tgk show... layan games.. tup² aku kena tarik oleh si Tini naik atas stage (sialannn...sure kena sangsang ngn si Kematz!! Suka la dia!!)
Kenalkan diri tu ini sumer.. kena main games ala kanak² ribena... sedey sebab tak menang..
Peserta yg menang tu main tipu... Tensen aku.. kena protes nih!! hehe :P
Atleast dpt gak la goody bag, cenderahati dari Twisties and HotFM.


Abis lepak borak, bergosip, mengumpat serba sedikit... kitorg pon gerak balik. Minta jasa baik Kematz la antar aku kat Shah Alam while si Apu and Joker gi merembes ke konsert final AF lak..
Sedey sbb aku tak dpt gi... tak de tiker konsepnyer..
Around 5 kitorg pon blah.. Perut dah ala2 lapar... aku ajak Kematz gi ke Bangi Kopitiam Shah Alam utk program makan² memandangkan dia pon tak pernah gi situ. Sambil buat plan kat mana nak layan konsert nnt.. mana nak lepak.. bla..bla..bla..
Tgh dok borak² sambil mkn, si Kematz dpt call dari member dia si Apu and Joker..
ada 2 tiket extra AF..seat VIP...
apa lagi.. dgn pantas kitorg makan... drop jap kat umah aku.. amik topi..tambah skit vest..(vest yer..bukan vass..) tukar kasut.... 7 pm..shoot terussssss ke Bukit Jalil...
20 minit kemudian... sampai sudah...!! Dapat gak layan konsert final AF tu... hehe

Well, sumer pon dah sedia maklum kan pasal result final AF tu..
nnt la aku buat review konsert tu lak kat next entry.. tak de mood nak citer bab AF skang ni.. menanah telingaaaa...anyway... tahniah kepada pemenang...


Sebelum balik... and tunggu the rest kuar dari dewan.. tunggu org tu...tunggu org.. borak² kat luar stadium ngan si NoraJoey and the geng yg kebetulan jaga booth Isma
... tup² dpt lak baju kat bwh ni..
Hasil pemberian ibu si Tomok.. ahahaha.. tenkiu..
macam sgt tak bley blah kan.... bayangkan aku pakai baju Tomok ni..?? tak dpt aku bayangkan...
apa pon...thanks..appreciate gak la... sbb diorg tak kedeeee.....kut..

Planning lepak lak kat Lotus KL dgn Kematz, Apu, Joker and brother, Arina Sativa Sinaga, Romi and friend, adik.. and sue loli...(betul ke nama sumer nih...) dalam kul 3.30 pagi...baru dismiss..

Ahad 17 May 2009

Aku kuar jejalan kat Cineleisure... layan cuci mata...

Jumpa subang magnet RM10 satu...rembat beli...hehe.. nak ubah penampilan katanya.. kuikui
Malam lak lepak kat Pak Li Kopitiam (prot fevret aku...) ngn Fendy and Azim..

Sehingga itu..

Berakhir la citer aku di weekend hari.. hehe..

9 comments:

rizz said...

wahh best gak wekend die ngee nak gak adiah dri twisties tuh huhuu

edzlin007 said...

derma darah, murahla rezeki mu dgn merchadise. hehe.

teringat dulu ku derma darah d kolej sbb nak kupon aktiviti, haha..tp lama2 jadi tabiat. derma darah, sihat tubuh badan

KeMatZ said...

adam.. apa yang kedeeek kut tu.... statement tu confuse jap...

bila sue ada dalam ini citer.. itu lolly.....

lor lepak cinerleisure sampai kul berapa weh... tau ajak lepak layan showcase... wakkaka

Adam Arjuna said...

Comment to Rizz :

nak ke hadiah tu...? meh amik kat sini... haha

x pe, next event hotFM leh la join, pulun hadiah bebanyak..


Comment to edzlin :

lin, dah byk stook hotFM kat umah sbnrnya... t-shirt pon ada dua helai dah.. haha ..

yg penting, it's free... wakaka...

best derma darah ni.
dulu igt derma darah sbb nak tambah berat badan.. sampai skang.. hadoo...
but as u said, its good for our health kan..


Comment to Kematz :

1) tersilap... actually 'TAK' kedekut... tertinggal word 'TAK' lak.. hehe

2) tak tau nama dia...

3) aku lepak smpai mlm gak la. mana aku tau ada show.. ko tak roger pon... igt ko gi layan Yuna nye show..

p/s: ko kan event manager.. sure la ko tau show2 di serata malaysia ni kan? len kali alert la kengkwan... hehe

voice2...u said...

hi adam...

giler bz jadual weekend ko.. kalah jadual aku yg mmg sedia bz ni..(bz ke???) hahahahah

any way aku pun dah lama giler x derma darah, dah 2 tahun kot.. last aku rasa time jd mpp kat s.alam tu la... nak kena cari maner aku campak buku rekod derma tu.. nak derma lah...

pasal AF tu, berjaya gak ko dpt tiket kan, VIP seat lagi tu... hahaha

sll org kata weekend ni time tuk rehat2 kat umah, rilex2 dr kijer m etc... tp aku rasa semak n hilang punca je kalu xder wat aper2 time weekend.. mesti nk kluar je.. jenis yg xleh duduk diam cam tu la.. hahahha

voice2...u said...

hi adam...

giler bz jadual weekend ko.. kalah jadual aku yg mmg sedia bz ni..(bz ke???) hahahahah

any way aku pun dah lama giler x derma darah, dah 2 tahun kot.. last aku rasa time jd mpp kat s.alam tu la... nak kena cari maner aku campak buku rekod derma tu.. nak derma lah...

pasal AF tu, berjaya gak ko dpt tiket kan, VIP seat lagi tu... hahaha

sll org kata weekend ni time tuk rehat2 kat umah, rilex2 dr kijer m etc... tp aku rasa semak n hilang punca je kalu xder wat aper2 time weekend.. mesti nk kluar je.. jenis yg xleh duduk diam cam tu la.. hahahha

fushairie said...

hurmm...encik adam,gilak best dapat itu ini dalam masa 2 hari bercanda dan berlibur..

apa pun, citer2 kali memang menarik terutama perenggan last tu..keen to see u pakai subang.sebesar subang jaya kah? atau sekadar pinggiran subang....hehe..



p/s: bile nk karok lg?
=)

Adam Arjuna said...

Comment to Voice2heart :

kan.. bz katanya..
ehhehe!!
x de la bro, menghabiskan masa lapang..
nasib tak kena keja, kalu tak mau sangap gak aku kat umah!

tu pon kuar bila sumer hal settle, dah basuh baju apa sumer, bru leh meronggeng.. kebtulan kengkwn lak free.. on je la kan..

well.. aku mmg suka derma darah.. cuma ada masa tak bwk buku sijil tu je buat aku tak derma.. so far bru 5 kali je..

apa pon..weekend la utk segalanya..
nak rilek.. nak minggle.. nak ke sana sini.. suemr weekend je la kan..


Comment to Fushairie :

besa je en. fushairie, selagi ada masa kan.. berlibur je la.. hehe
:P

mau tgk ka..? aku dah pakai merata dah..
keskeskes
nntkan kemunculan gediks ku itu di mana mana yerr.. :P

world peace!!

kookkkoo qweee said...

cara menambah berat badan dengan cepat

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates