Tuesday, June 02, 2009

10 Kategori Wanita Yang...

Well guys, sblm aku melalut lebih panjang, aku nak bitau skit yg kesahihan entry aku kali ni tidak pasti la kebenarannya. Kalu aku ulas lebih²kang nnt ada yg SENTAP lak (pompuan la tu..). Terus banned aku..cop aku GAY plak... ekekekeke.. sbbnya.. aku bias ngn pompuan... hehe

Harus diingat yer... entry ni tak der kaitan ngn korang pon. Tapi kalu saper makan cili, dia la akan rasa pedas..iye dak..?

Text artikel ni aku cilok and olah skit dari Majalah Maskulin (sumber bacaan rasmi aku!!) edisi Mei '09! Kalu sesaper yg pernah baca tu, makanya korang pernah baca la.. yang blom, jom kita gi selidik yer...

Apa agaknya 10 kategori wanita yang harus lelaki jauhi??? dan kenapa yer...??

Umumnya, bukan senang nak mengenali wanita ni sbb pemikiran diorg ni bg aku agak kompleks especially when it comes to feeling and reaction..smpai kadang lelaki ni sendiri tak tahu apa sbnrnya yg wanita ni nak...bercakap melalui pengalaman la pulek..

Okey la... jom terjah!


[1] Wanita Dreamer

- Wanita yg kuat berangan ni mmg suka hidup dlm dunia fantasi nya je dan suka mimpikan yg indah² ajer.. Imiginasi diorg buat diorg tak berpijak di bumi yg nyata. Apa yg diorg nak harus dituruti dan sentiasa mahu dilayan mcm seorg puteri je..
p/s: ko igt ko diva!!

[2] Wanita Perasan Bagus

- Saper kata wanita tak de ego? Personally dah ramai yg aku jumpa! cuma speruh wanita ni sedaya upaya cuba nak hide ego diorg tp tak sedar yg ego diorg tu terpancar keluar..huh.. ada wanita yg perasa bagus dan mahu menang je. Susah nak terima pendapat dan pandangan org lain. Kalau dlm relationship, si dia ni seboleh-bolehnya nak jd yg dominan dan membuat keputusan dm semua perkara.

p/s: ada certain2 nya kita tak leh nak deny pon sbb mmg ada yg dah terbukti.. so, tak leh slaahkan ego laki je tinggi..kan..

[3] Wanita Tamak Haloba

- Bijak bermain dgn kata² dan mengaturkan 'permainan' dgn begitu teliti tanpa dpt dikesan penipuan yg dilakukan..(ni aku pernah terkena!!! sedey!!) Wanita tamak haloba ni tak akan menerima perkongsian sebaliknya hendak menjadikan sesuatu tu hak milik kekal.

p/s: tak berapa paham sgt.. uols lebih maklum kot aku rasa...

[4] Wanita QC

- Queen Control! Watch out guys! Setiap inci sisi idop anda akan cuba diteliti, diselidiki dan dikawal olehnya..Setiap langkah anda perlu dilaporkan..aiyoo.. Anda sukar utk membuat keputusan sendiri kerana semuanya harus di bawah pemantauan dan kawalan si dia walaupon dgn alasan utk menjaga hati dan perasaan nya.. erk.. perlu ke sampai cenggitu sekali bro? Fair ke..? Lu pikir la sendiri yer..

p/s: susah sgt, korng yg lelaki ni pakai je GPS kat badan, senang si dia nak tau mana korng gi. ahahak..

[5] Wanita Desperado

- Wanita terdesak atau desperado ni mempunyai keinginan yg tinggi dlm seks (tak pasti lak teman..), ada yg mahu cepat kahwin biar pon ngan lelaki yg baru je dia kenal semata-mata kerana inginkan zuriat.. (macam pernah je aku jumpa org yg cenggini..) Tak kiralah lelaki jenis macam mana pon, si dia tak kisah asalkan keinginan nya tercapai. Jadi tak hairan la ngn senario one night stand and kahwin serta cerai express ni.. sumer sbb tak kenal hati budi pasangan memasing sblm kahwin.. ish..ish..

[6] Wanita Keliru

- Peringkat permulaan, semuanya ala2 indah. Si dia melayani anda dgn baik sekali. Tapi lama-kelamaan, tembelangnya pecah. Si dia tidak seindah yg anda sangkakan. (hurmm...cam mana tu? saper nak jawab..) Si dia mula mengongkong hidup anda. Tahap cemburunya sentiasa membara, dan sentiasa sangsi dgn apa yg anda lakukan hingga menjadikan anda rimas dan lemas dgn sikapnya. Perkara utama yg cukup si dia bimbang ialah anda akan mencari wanita lain dan sekali gus meninggalkannya.

[7] Wanita Feminis

- Si dia terlalu mementingkan diri sendiri dan terlalu mahu menampakkan kesempurnaan. Orang di sekeliling selalunya salah dan menganggap hanya dirinya saja yg betul. Malah wanita kategori ini juga dikatakan anti-lelaki dan sentiasa menyalahkan kaum Adam dlm kebanyakkan perkara. Pelbagai andaian dilemparkan yg sering kali mencabar ego lelali.

[8] Wanita Spedo

- Atau dalam erti kata lain 'si pisau cukur', 'materialistik' dan 'kaki kikis'. Wanita sebigini hanya mahukan wang saja, bukan ikhlas mengasihi anda pon. Selalunya wanita sebegini memiliki tahap maintainance yg tinggi especially yg membolehkannya membeli barang² danh membayarkan kos sara hidup nya. Perasaan bersalah? tak der dlm kamus hidup diorg kot.. So, wahai lelaki.. jgn mudah tertipooo...

[9] Wanita Penggoda

- Wanita jenis senang utk dikesan kerana walau dari jauh pon dia akan cuba utk memikat anda. Si dia sanggup menggunakan apa jua cara termasuklah tarikan seksual. Fuh..... Sasaran mereka sudah pasti la lelaki yg berpoket tebal.

[10] Wanita Menyendiri

- Umpama hidup di dunia sendiri yg jauh dar kelompok org lain. Mungkin ada alasan mengapa si dia mengambil keputusan utk menyendiri. Faktor sejarah masa silam, dendam, amarah, sakit hati, dan terluka mungkin antara penyebabnya. Menjalinkan hubungan dgn wanita sebegini amat mencabar kerana pasti anda akan mengalami kesukaran utk mengubah persepsinya kerana si dia bersikap fobia, trauma atau paranoid dgn sesuatu yg tetap utuh di ingatannya.

**Renung-renungkan la yer...

P/S: Pernah ke korang mengenali wanita² cenggini..? or.. si empunya diri(wanita), kenapa korang begitu eyh.. bley share skit pengalaman tak..?? huhu

14 comments:

jejaka anggun said...

wanita beralat sulitkan lelaki?

Adam Arjuna said...

huhu...
mungkin boleh diterima bro..

tp cam ne tu? bley explen skit tak..?

rizz said...

wanita spedo tuh sllu sgt jupe hahak adam wat la kategori lelaki:p

Adam Arjuna said...

okey rizz..
nntkan kategori lelaki lak...

p/s: bykkan jenis2 wanita ni sbnrnya.. confius lak..

zanetti_be said...

gua pernah jumpa wanita dlm kategori diatas.terutama yg jenis kikis tue.mmg pencukur lebih tajam dr gillete mach 3 lah.huhuh
ade satu lagi kategori bleh ditambah, sugar mummy mcm artis kita.hahahah

fq said...

ish.....
mcm2 btl jens wnta yg ad kt sni ek....

Adam Arjuna said...

Comment to Zanetti_be:

huh! cam ne na pronounce nama ko nih bro.. tergeliat lidah aku.. hehe!!

anyway bro, mmg kategori2 wanita cam tuh wujud pon disekeliling kita, tinggal lagi kita sedar or tak je ngan kehadiran diorg.. may be bila dah terkena, baru kita realize kot.. cam aku.. huhuhu

sugar mummy..?? boleh gak la kot..
ahaks!!


Comment to Fq:

thank drop by bro..
hehe..
nnt kalu ada, aku kuar lg list jenis2 lelaki plak.. haha..

edzlin007 said...

err, saya dlm no 10 tu kut. tp tak la pula paranoid ke ape.

|Liyana PELANGI™ | said...

saya xde salam sume kategori di atas..
heheheee..


bt pasal lelaki plak..:)

Adam Arjuna said...

Comment to Edzlin :

kategori 10 eyh..?? hehe
but sumtimes its good to be alone kan, tak kaco org... and org pon tak ganggu kita..

tp nnt kita mudah di cop as 'kera sumbang' lak kan..?

susah hidup ni.. semua serba tak kena..


Comment to Liyana :

wah....
bagus la cik kak ni..
nak kenal la cam ni, boley ke??

p/s: nnt sy buat pasal lelaki lak eyh..

voice2...u said...

hi adam...
kebetulan, aku pun ada baca edisi Mei ni...

on my opinion...10 wanita yg ko citer kat atas ni, mesti ada pada setiap insan yg bergelar wanita walaupun hanya 10% dlm diri dia.

sebagai contoh, setiap wanita suka berangan (jenis pertama yg ko ceritakan). walaupun skit itu mmg hobi pempuan, dreaming je memanjang.

wanita ni suka QC & mudah keliru. semua wanita camtu actly, cuma sikit atau banyak je sifat2 tersebut dalam diri diorang.

so... aper yg blh aku katakan, jenis2 wanita yg ko cuma ceritakan ini sebenarnya (mungkin) adalah sifat2 dalaman yg ada pada diri setiap insan yg bergelar wanita.

btw, aku mmg menunggu jenis2 laki2 plak...

p/s: xtimbul isu bias, isu berat sebelah ataupun isu gay kat sini. hanyalah pandangan semata2.

Adam Arjuna said...

Comment to Voice2heart :

ko pon pengumpul mags makulin gak eyh..hehe.. gip me five lah!! :P

anyway, kalu ikutkan secara dasarnya mmg logik la jika sumer ciri2 tersebut ada pada setiap wanita, cuma tinggal ciri2 tersebut terlalu dominan or tak dlm diri setiap mereka yg boleh menjadikan merewa lebih teruk atau ebih terkawal kan.

mungkin ada dpt kawal hingga tak nampak ciri2 tu dlm diri diorg, tp tak nafikan.. sedikit tu tetap ada..

wallahualam lah kan..

mereka (wanita) lebih tahu..


p/s: nnt kan info pasal lelaki lak.. tgh dlm survey nih supaay yg kuar tu fakta, bukan auta.. hehe

siti murni said...

ouh...sy penah baca artikel ni kat maskulin...

Adam Arjuna said...

Hi Siti Murni,

sedapnya nama.. :)

hoho...ada gak ye pompuan baca maskulin...erk! kantoi sgt.. abis la pompuan tau tips2 lelaki pas ni.. hehe...

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates