Thursday, June 11, 2009

Amylea Showcase @ Bangkok Jazz

Last Friday (05 Jun 09) aku telah di'invite' oleh Mr. Kematz utk join Amylea Showcase sempena majlis pradengar album terbaru beliau berjudul Amylea - Selepas 3. Ni kira 1st show yg dia buat right after dia kuar dari OIAM.

Memandangkan aku tak de aktiviti sgt ari tu (tak de ke...? selepas aku tak join pgrm http://www.dafi-fc.com disebabkan kena keja on Saturday), so aku layankan ajer Kematz lepak ngn mbr dia dari geng GigihFC yg dianggotai oleh Romi, Joker, Loli, Zie, Hadek, Apu, Nora Joey, dan jugak Syammir.. kui..kui..kui.. Habis je keje terus drive ke lokasi.

Showcase tu diadakan di Bangkok Jazz, Chulan Square.. (a place near to Pavillion..) lebih kurang kul 9.00 malam la.

The show actually was started with a simple PC by Amylea and her album's producer which is Audy Mox together with all medias who has been invited to the event. Quite simple..but looks very exclusive. Antara selebriti yg aku perasan hadir kat showcase ni contohnya mcm Afdlin Shauki, Nikki, Bront Pallare, Isma Yusuf, Nine (Coco), Tomok and Rizu..

After the PC, then, she played some songs which included in her Selepas 3's album for guests review before she officially start the performance around 10.30pm.

Untuk separuh masa pertama (ceewaah...), Amylea sempat menyanyikan 6 buah lagu termasuk lagu² luar dan juga yg ada dalam album beliau dan kemudian menyambung lagi 6 buah lagu selepas commercial break.. gitu laa..(siap ada tayangan bola sepak plak dlm Bangkok Jazz tu) hehe.. Anyway, baru aku sedar yg banyak lagu best² dlm album ni. Konsep lak... of course byk yg R&B + Jazz Pop.. agak fresh la..

Tomok yg diundang jugak memberi penglibatan istimewa sbg special appearance utk lagu Akan Tiba, a song originally written by Amylea herself and has been sang by Aliff Satar. Lagu ni jd lagu tema utk citer Rona Roni Makaroni.. Best gak!

Selain Tomok a.k.a Shah Indrawan tu, Rizu yg juga salah sorg peserta OIAM turut buat penampilan istimewa dgn berduet bersama Amylea utk sebuah lagu ciptaan Afdlin Shauki berjudul Bukan Cinta --- song specially dedicated to Afdlin as her big idol. (yg juga idola kematz!)

Lebih kurang 12 lagu byg Amylea nyanyi sempena showcase nya tu, dan semua lagu² tu punya impact tersendiri utk Amylea.

The show was ended around 12.00pm. Sebelum balik, kitorg still merayap kat area situ utk sesi fotografi macam gambar² di bawah. Kredit to Kematz & Hadek for all those pictures. Thank you.




Habis layan show kat Bangkok Jazz tu, kita gi melepak plak kat Lotus before kitorng lak sambung buat show kat KTV Jalan Ampang. hehehe.. gitu la citer nya... Nak story lebih pasal Amylea's Showcase @ Bangkok Jazz ni seperti klip lagu, klip video semasa di showcase ni gambar, sila layari Blog Kematz! Dia ni big fans of Amylea.. :P

Chowz guys!!


10 comments:

Abir Abhar said...

owh kalau pegi dfc punya aktiviti,
perhaps kita dah jumpa..

hoho..
nice blog la

♥Syamelia♥ said...

aiyooo meriahnya...
Amelea is super talented singer la...
loved her voice dr zaman dia dlm af lg...

KeMatZ said...

wahhh best nyer event ni....

wehh apa apa pun

anda ditag sila jawab..
senang aku nak mai umah ko beraya...

wakakkaka

Adam Arjuna said...

Comment to Abir :

Wah! 1st time kat masuk blog nih?
tenkiu bro.. :)

tu la pasal, sorry la tak dpt join event tu, kena keja plak..
kalu tak sure dah join..
next event kita jumpa k bro..

tenkiu..


Comment to Syamelia :

lama tak nampak nama diva meletup ni kat blog nih..
hohoh!!!

anyway kinda agree wit la .. mmg amylea ni best pon..
its just a matter of luck je kan?
but i know she's getting better skang..
dah ada album plak kan..

p/s: sgt suka dgn lagu i'm yours version amylea..

Adam Arjuna said...

Comment to kematz :

trima kasih la kat ko sbb hajak haku.. huhu..

aiyo.. tag lagi ke??

aku igt dag abiz zaman tag-mengetag nih..$%&*$&*&$

nnt aku jawab :P

edzlin007 said...

wahh bestnya, ku minat amylea

boboiz said...

wah tomok pon ada yek....
tinggi ye kau dari tomok..huhu

Adam Arjuna said...

Comment to edzlin :

best kan amylea?
terbaik woookk.. hehe


Comment to boboiz :

ada jer bro, rizu & nine pon ada.
ada lg few artis yg dtg tgk showcase tu..

hehe.. aku besa la.. suka over.. tinggi pon mau over dari org len.. ahaks..!!

Amylea Azizan said...

Hi HI...
terima kasih kerana dtg bagisokongan!!
and post di blog anda yg ala2 kalernyer seperti blog guey ni jugek yeh..

Million Love,

Amylea

Adam Arjuna said...

Hoho !!!
Amylea drop by.. sungguh ku tak percaya!

thank dear :)

anyway, tak de hal tu.. show pon best and congrate to u as well..
nnt ada event or show jgn lupa invite lg.. k..

yg penting i'm yours tetap harus dibawa... :p

best of luck sweety.. :)

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates