Tuesday, August 04, 2009

Friendship Day

[H.a.p.p.y. F.r.i.e.n.d.s.h.i.p. D.a.y.]

Well guys, It's already August!! Damn!! Pejam celik pejam celik je kita dah hampir ke penghujung tahun. Lebih kurang 2 minggu lagi kita akan sambat bulan Ramadhan pulak, so.. dah bersediakah anda utk berpuasa? Yang perlu ganti dah berbayar kah? Yang bernazar dah tertunai kah? Aku belum... huaargggghh!!

Ok pada yg kurang maklum, selain kita menyambut hari kemerdekaan yg juga jatuh pada bulan Ogos ni, 2 Ogos juga merupakan tarikh rasmi bagi warga dunia menyambut Hari Persahabatan atau bahasa kekwatnya, Friendship Day. Yup..!! Setiap hari Ahad minggu pertama bulan Ogos adalah Hari Persahabatan Sedunia.

Perlu kerr Friendship Day segala nih?

Mungkin perlu pada yg betul menghargai nilai persahabatan kan, pada yg tidak.. mungkin akan rasa hari ni adalah hari yg sama mcm hari² yg diorg lalui. Bangun, makan, tido, keja...dan itu la seterusnya. Sahabat adalah kawan dan juga rakan.. tak lebih dari tu.

Tu mungkin pandangan org lain la... tapi BUKAN pada aku!

Pada yg kenal aku, mungkin tau apa pandangan aku tentang sahabat, teman, rakan dan kawan nih. Dah banyak pon posting aku bercerita pasal kengkawan segala nih, and kalau nak tau.. korang belek² la balik arkib blog aku ni yerr.. sudi²kan lah diri tu eyh.. :P


It wasn't a plan actually. (4 days before the event)

Masa tgh ber'YM' dgn Miss Nafty Ayu nih, dia ajak la buat plan makan² before puasa nih.. tup² terlintas kat otak aku utk buat makan² hari Sabtu (01 Ogos 09) yg lepas. Tak semena-mena kitorg terus decide plan tu konon menjadi tanpa nak tanya dulu kengkawan yg len. On the spot aku buat rsvp thru facebook... invite sumer member batch masa aku study dulu (yg mana aku ada facebook nye je la..), and Ayu pulak urus invitation thru phone.. kitorg la yg inivite, kitorg la plan, and kitorg la yg decide utk makan kat Flamings Steamboat Sunway nih.

Unfortunately bila tgk balik tarikh, 1 aribulan tu mcm byk plak agenda aku. Ayu pon tak free. Then decide utk tukar tarikh ke 2 haribulan dan memandangkan tarikh tu adalah tarikh rasmi World Friendship Day.. kira lebih afdal la majlis makan² bayar sendiri tu dibuat pada hari tersebut. Dan dengan riak dan bangganya aku pon mcm teringin nak sponsor kek utk majlis tu. Ye la, kebetulan tarikh friendship day, dan kebetulan lak wat gathering cam ni... dan kebetulan gak kebanyakkan kami dah lama mcm tak jumpa..why not kalu buat majlis cam ni, kita appreciate la skit utk sumer yg sanggup datang kan... Nak tempah cup cakes mcm tak sempat, nak sediakan goody pon tak sempat.. so ni je la yg aku and Ayu mampu buat.

Apa pon plan yg awalnya dirasakan mcm kurang 10 org je hadir, tup² dekat 20 org yg datang akhirnya. Terima kasih sangat kat sahabat² aku nih sbb sudi datang walaopon makan ni korang byr sendiri. :P tak mampu lagi uols utk open table... tunggu aku kawen nnt, baru aku open table kot. keskeskes..

Last but not least, myself, like to express my biggest gratitude and thankness to Ayu, Rafi, Syuk, Pyar, Is, Zura, Cical, Michael, Haris, Ayu Mel, Kematz, Chuck, Naim & Ain, Ana, Pak Tam, Yani, Meor & Syeera serta Din dan Ija for spending your time with us to get together again even for a short time. Kehadiran korang ni still menunjukkan yg kita ni still bley re-unite mcm dulu² lagi even semua pon dah mempunyai kerjaya yg hebat masing². Lebih kurang 10 tahun kita semua kenal kan? Kejap je masa berlalu, and trust me, i'm never dissapointed to know each single of you. For those yg tak dpt join tu, may be next time k.

The End..

(Let pictures talk for itself)







P/S : Hargailah sahabat di sekeliling anda... kita tak tau bila masa kita perlukan mereka, yang pasti nilai lah mereke dgn sebaiknya... :) sweet takk..? :P

15 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sweet...sweet... jawapan balas bg soklan terakhir...kehkehkeh

meriah persahabatan kowang bila berkumpul tugeder2 satu meja, happening!

=D

SyuQ said...

sweet giler...

rindu saat itu, gurau senda bersama.

yg penting makan x hengat dunia

ayuputeri said...

"Friendship is an onion. It has many layers in it. Adds taste to your life, but if you try to cut it you will get nothing but tears!"

[r][a][y] eusouff said...

haiya..
how can pikca talk one?
pikca got mouth mehh??

Adam Arjuna said...

Comment to anuar :

sweet kan?? ada manis cam gula tak? hehe

biasa la nuar, dah kawan lama... even lama pon, masih ada yg blom cukup mengenali satu sama lain..

bukan senang nak kenal org kan.. ni kan pulak kawan yg bru.. iye dak..?


Comment to syuk :

:P
sweet gak ker... (bangga nih!!)

harus makan tak igt dunia, janji berbaloi kan..

mmg pon, kalu nak diingatkan, mmg best bila dpt kembali berkumpul cam dulu.. what a moments... hurm..

Adam Arjuna said...

Comment to ayuputeri :

wah...!!
i'm so touched!!

tak sangka yer pandai bermadah, dlm bahasa omputih lak tuh...
bravooooo..:P


Comment to ray :

:P
eyh, dia tak leh ckp sendiri eyh..
x per la, biar gambo itu mengekspresikan sendiri waktu itu... hehe..

cayuk! cayuk!

KeMatZ said...

wOw... so sweet...

thanx sebab sudi invite iols...
iols pun gigih lahh mai.. ingat nak buat lambaian ratu jer...
sekali melekat... erkkk...

oklahh cuma satu jer...

motif gambar adik sampai 2 ....
erkkk


larik..........

ayuputeri said...

'To get something you never had, you have to do something you never did.'

so kene pk sendiri la..
btw hepi frenship day gak..
sowie lmbt wish!..

heeee.. =)

edzlin007 said...

Happy Friendship Day Adam. saya dah terlupa kerana sibuk dengan assignment.

nieda said...

meriah Mally gahtering ni..kali ni x dpt join plak..maybe next time.hehe

boboiz said...

kenapa tak ajak aku bro...heheheh..ye lah..puasa dah nak dekat..orang rumah plak takde nak kejutkan dan masakkan aku sahur..ish..ish..ish

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan said...

We have pull together such a great event. Well, maybe not that great but it happens, in a unexpected way!


Friends can defined what you really are to the world. Throughout years of having them in your life, they teach many more than that are not in syllabus for life in general.

A short gathering after a long silence will be good for the soul. Mally and I will be delighted and honored if for a short several hours that day, we have made the rest of you happy.


Till we meet again.

Adam Arjuna said...

Comment to kemats :

mesti la iols invite u ols, u ols tu klasmet i ols plak kan.. tambah lg u ols kan student cemerlang kelas kita masa diploma dulu.. mesti la hajak..

hehe..

diva sgt la ko yerk nak buat lambaian ratu segala... :P

adoii... cam ne la leh salah ni.. nampak je ko kan.. choi... nak kena remove nih!!


Comment to ayuputeri :

how sweet is that! :)
yeah! let us think togehter and define it by our own.

hepi friendship day tooo...


Comment to edzlin :

hepi friendship day lin :)
next year leh sambut lg kan?
Insya-Allah..

take care :)

Adam Arjuna said...

Comment to nieda :

hi nieda :) lama tak nampak?
anyway, agak meriah la gathering tu plus ada yg lama gak tak jumpa and dgr citer.. kalu letak satu hari pon blom tentu cukup..

i can say it was a great event.. thank you guys!

kalu ada next time, jgn lupa dtg k. :)


Comment to boboiz :

x dpt nak kontek ko la bro, cam ne mau ajak! hehe :P

kena jd bujang la ko kejap eyh? tak per.. berdikari kan bagus.. keskeskes...


Comment to nafty ayu :

wah!!
i'm so touched!! seriously!!
tears deep inside my heart.

well said ayu, how difficult to find a good and better person to call 'friend' rite..?

what we have around is the one we need to appreciate more.. because we dont even know, when the time running out, who will be togther with us till the end of our journey..

hepi friendship day to y'all :)

Anonymous said...

walaupun dah lama kan.. aku nak comment gak.. apasal aku xjumpa mamat yang baju hijau dalam gamba ko tu... aku rasa macam kenal jek..

apasal dia segan ker aku datang...

agak² tu kawan ko eh... kimsalam eh.. kimsalam rindu..

chuckies

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates