Wednesday, August 05, 2009

DELL Inspiron 1440

Sana sini skang org bercakap pasal gadjet itu ini. Dari phone, laptop/notebook, ipod, camera, PDA, GPS dan byk lagi la.. sampai tak terkejar la kita dgn kemunculan gadjet² baru nih. iye dak..? tiap hari ada je model baru yg kuar.. secara tak langsung model yg lama bley dah dikategorikan out-dated. So sedey kan..?

Ada org minat bab² gadjet nih! Ada gak org yg asal boleh pakai sudaaahh.. tapi tu terpulang pd citarasa dan keperluan la..

Masing² individu punya llifestyle berbeza kan.

Dunia blogging jugak perlukan gadjet sebenarnya, bergantung la pada yg blogger tegar tak hengat ke, or just sekadar suka² syok sendiri mcm aku. Camera, PC, notebook/laptop, broadband tu dah cam jadi darah daging diorg jer. Mesti kena lengkap pakej tu utk memudahkan diri ber'blogging.'

Apa pon tu bukan alasan sbnrnya. Byk cara kita bley blogging pon kan, cuma kemudahan yg ada camni buat kita lebih mudah tertumpu pada diri sendiri daripada buang masa dgn buat benda ntahapahapantah.. Ada waktunya, gadjet ni leh bantu kita utk lebih peka pd persekitaran yg lebih berteknologi kan... IT savvy tu penting... jgn kuno sgt dek non oiii... (dah mcm stetment wartawan ruang IT kat Utusan Malaysia laks :P)

OK! Tutup citer tu!

Memandangkan laptop FTEC aku dah nazak tahap tak bley nak diselamatkan lg kecuali aku mengeluarkan amount yg agak byk utk repair, tambah pulak dgn kesengalan idup tak de laptop utk menulis, tak leh layan muvie, tak dpt apdet blog (kecuali kat opis), tak dpt edit pictures, tak dpt dgr lagu (kecuali dlm keta), tak dpt nak wat keje aku as web-admin company bila perlu, dan alasan² yg bley diterima akal aku... zaaaasssss.... semalam aku dgn gigihnya telah membeli laptop baru... kuikuikui.. niat asal ke Sunway Piramid utk beli tiket wayang tanpa nak pk benda² len, terus tak semena-mena aku beli laptop baru.. keskeskes!!!

dah almost seminggu dua minggu survey dari segi brand, price, specs, and design... dan akhirnya..

DELL Inspiron 1440 INSP1440 adalah pilihan aku!


Nice design, better specs, wonderful color....

tu buat aku tertarik nak mendapatkannya!! heehehe..:P

(Hidup aku lebih ceria kini) .. sgt poyo kan!!!

P/S: next target nak beli Nikon D60 lak... hopefully dpt laa.... anybody nak jd sugar mummy or sugar daddy utk sponsor aku beli gajet baru..?? kuikuikui

17 comments:

edzlin007 said...

cool, dell inspiron ku kuno punya, tp still leh guna sampai skrg. best dell, tahan lasak, tp skali rosak, susah mau cari.

anyway, boleh ku tahu harganya? kerna saya skrg tgh cari laptop baru juga.

jejaka anggun said...

tahniah!!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

wow pepel karer...makin ligat menaip lah pasni =D

Adam Arjuna said...

Comment to edzlin :

ahaks!!
tak leh blah kan? :P

tul tu.. servis center dia pon tak byk.. tp agak berbaloi la..

murah je ni, tak mampu beli yg hebat dan mahal.. dlm RM2.5k jer..


Comment to jejaka anggun :

terima kaseh :)


Comment to anuar :

ahaks..
menaip je la, tp broadband blom anda.. bajet larik la pulok utk subscribe internet nih... haii.. kena cari port internet free la nampaknya.. hehe

ayuputeri said...

gigih nie nk cr sugar mummy..
hahaha...

rizz said...

pehhh meriahh pc

Adam Arjuna said...

Comment to ayuputeri :

hehe..
agak gigih la, janji income masyuk... keskeskes..
dpt la kumpul duit nak kawen..

ahaks!!


Comment to rizz :

kan!
jom blogging pas ni..
cantik.. menarik..tertarik tak? :P

NUke_Rude said...

walaweh.

carik sugar daddy yer? hahaha. "anythg for somethg ya?"

Lyn Yusoff said...

meletops..
org tu dah ada lappie baru..
lepas ni sure update blog ari2 kan..
hahahah :))

Adam Arjuna said...

Comment to nuke :

:P
daddy ke, mummy ke, mana2 jer..
sumber pendapatan samping..kekeke

(bajet aku hot la... berangan!!)

not really anything for sumthing..
but anythng with or without anything.. paham ke?
(aku pon tak paham sbnrnya... haha!!)


Comment to kak lyn :

laptop je, org tu plak ada camera baru... lagi canggih uols :P
tapi....
tak leh gak apdet blog selalu sbb internet tak der.
broadband dah kena kasi balik kat tuan dia. so sedey kan?

:P

ayuputeri said...

pehh..nk kawen pkai sugar mummy??

bek kawen jer dgn sugar mummy tue..
huhuhu..
ade calon dh ker?? =)

Lyn Yusoff said...

heheh.. mane de canggih camera tu uols.. bisae2 jer..
alaaa ciannya...
ape lagi!! apply lah brodband baru..
kah kahkah :))

nabillah@siti fatimah said...

uh.agk mahl mmbeli dell inspiron 1440 ni dgn hrga 2.5 k..
yeke 2.5 k?

i've got it with price 1.8 k only.
walaweh.

nabillah@siti fatimah said...

uh.agk mahl mmbeli dell inspiron 1440 ni dgn hrga 2.5 k..
yeke 2.5 k?

i've got it with price 1.8 k only.
walaweh.

nabillah@siti fatimah said...

uh.agk mahl mmbeli dell inspiron 1440 ni dgn hrga 2.5 k..
yeke 2.5 k?

i've got it with price 1.8 k only.
walaweh.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

豚骨拉麵Tiger said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates