Thursday, September 17, 2009

Checklist Balik Raya '09

Guys.. raya is just in the corner rite? tak lama je lagi.. kurang lebih 3 hari je lagi kot..

Dah bersedia nak sambut? Ada setengah orang slalu bercakap yg mereka tak sambut raya, or tak beraya.. what is the meaning by that anyway? Selalu nye terjadi kat orang² yg sedih dan berduka lara or yg tgh gundah gulana lah.. but it's ok kot!

However it is, Hari Raya is TETAP hari raya kan? Sama ada si polan-si polan tu beraya or tak, raya tetap akan menjelang tiba tepat pada harinya. Hanya kita yg menentukan raya tu meriah or tak! Bukan org lain. Hanya hati kita dan diri kita sendiri yg buat raya tu akan menjadi or tidak. Tak der istilah tak beraya sebenarnya sbb raya tu mmg dah pasti akan tiba. Cuma cara kita sambut je kot berbeza.


Pada semua, dah ready nak beraya? semuanya dah tersedia ke?

Checklist aku tahun ni:

Kereta + Cuci + Servis = Selesai

Duit Raya anak buah + Pendrive 4GB = Selesai (motif pendrive!! aku tukar kasi pendrive instead of duit raya kat anak² buah aku.. hehe.. moden tak??)

Bonus kat Mak Bapak = errrm.. kira selesai la..

Belanjawan raya + Bonus Kerja = Kecewa!

Packing = BELUM SELESAI! Insya-Allah malam ni kot!

Kuih Raya + Order - Bayar = Selesai (2 jenis je aku order tahun ni! Biskut Gajus + Chocholate Chips)

Baju Baru + Baju Raya = TAK AKAN SELESAI! -- bajet larik sampai tak sempat nak kejar
Planning Beraya Hari Raya = Tak payah nak fikir -- ikut flow je apa yg jadik!

Hurmm.. so far tu je kot yg aku terfikir nak selesaikan sbg persediaan menjelang raya nih. Esok dah gerak balik kampung strictly after kejer.. or after berbuka. Lebih kurang 11 ari aku bercuti kali ni... Hahaha.. heaven! Either akan balik awal or tak.. akan difikirkan kemudian.

Sehingga itu..

Selamat Hari Raya Aidilfitri

dan

Maaf Zahir Batin!

9 comments:

farish sinclair said...

slmt hr ry adam!

jejaka anggun said...

minal aidil walfa izin....

ikanbilis said...

salam lebaran =)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

amboi! pendrive! sgt len dr yg len!

nuar letak duet ngan coklat bar dalam sampul duet raya tuk anak buah...haha...new idea jugak kan... hikhikhik

salam berlebaran utk adam dan keluarga =)

Adam Arjuna said...

Comment to rizz :

selamat hari raya jua...
jemput la dtg umah :)


Comment to jejaka anggung :

wah! sudah lama tidak ketemu saudara di sini!
selamat hari raya jua utk anda :)

Adam Arjuna said...

Comment to ikan bilis :

ikan bilis??
unik tul nama!
salam lebaran utk ko gak :)
semoga lebaran ini buat ko jd lagik hepi dan gumbira..


Comment to anuar :

kan..?
sgt lain dari yg len kan!
hehe.. tu pon dah mahal, iye dak?
zaman millenium katanya.. hahahah

err.. duit raya ngn choc? cam best jerrk!! kasi la adam satu.. nak gak merasa.. hehe


thanks nuar, selamat hari raya utk anuar n family gak.. senjoys ur raya k bro..

edzlin007 said...

huh, biar betik pendrive. canggih :D

selamat hari raya adam, maaf zahir dan batin.

NUke_Rude said...

selamat hari raya.

Adam Arjuna said...

Comment to edzlin :

hehe..
betull.. saja nak buat kelainan..
tahun depan nak kasi keta lak.. keskeskes..

selamat ari raya jua... :)


Comment to nuke :

selamat ari raya, maaf zahir batin.. :)

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates