Thursday, October 01, 2009

Berlalulah Sudah Ramadhan...

Even Aidilfitri dah masuk ke hari yg ke 12, aku tetap nak ajak korang nyanyi lagu raya ni sambil aku menceritakan apa ertinya raya pada aku tahun ni.. just enjoy ok!

Berlalu lah sudah Ramadhan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira

Anak muda di rantauan

Semuanya pulang ke desa

Ibu dah ayah keriangan

Bersyukur tak terkira

Bertukar senyuman dan salam
Ziarah menziarahi
Hulurkan tangan bersopan

Saling Memaafi

Suasana hari raya
Walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan
Dan mententeramkan jiwa

Kuih dan muih beraneka macam


Makanlah jangan hanya dipandang
Ketupat rendang sila nikmati kawan

Penat memasak malam ke pagi

Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Asyik bersembang pakcik dan makcik

Hai duit raya lupa nak diberi


** Frankly speaking, tak banyak aku nak ceritakan pon :P sbb semuanya mcm yg dah terlulis dalam lirik lagu tu dan mcm tu jugak la yg aku nak sampaikan. Saban tahun, setiap kali raya menjelma, mcm tu juga la yg aku rasa.. Cuma bagi aku, tahun ni lebih baik dari tahun yg lalu.. lebih meriah.. lebih bermakna..

P/S: Duit aku pon sangatlah banyak habis kali ni..l. hua..hua..hua..

12 comments:

I am Karl said...

slmat ari raya


duit raya karl>

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kretip betol adam wat entry nih... =D

Adam Arjuna said...

Comment to karl :

selamat hari raya karl :)
cam ne raya, sure gempaqs kan.. tgk posting karl mcm byk gila je gi beraya...


Comment to anuar :

ahaha..
tak bley blah kan nuar, tahap MALAS sgt nak buat posting..
hehe
tu yg jd simple cam ni jer..

Farazila said...

huhuhu...

adam...wah menggunakan lirik lagu untuk menterjemahkan raya adam...
best2...

ayuputeri said...

hey..
nice posting!
btw sorry la lmbt ucp SELAMAT HARI RAYA kan..
awk pn x ckp maka sy pn x ckp la..
heheheh..
duit raya xde??

Adam Arjuna said...

Comment to lilo :

ahaha..
cari jalan mudah nak rangkumi semua..
malas nak buat ayat yg panjang2.. so, jd la entry tuh... hehe


Comment to ayuputeri :

hai..hai..hai..
hehe.. thanks for the compliment.
ni posting malas namanya..

ahaks!!

hurmm.. ari tu kan dah wish time awak kol tu.. lg pon kat blog ni pon dari awal dah wish slamat ari raya kat semua org, kira termasuk skali la tu.. no excuses! hehe

apa pon, selamat ari raya la.. maaf zahir batin yerk! :)
duit raya?? org bank pon nka duit raya ke?? tak patut....

edzlin007 said...

byk nya kuih muih raya. selamat hari raya adam

chotz said...

banyak gila kuih raya wei

farish H said...

meriahh raye adam! hehehe

Adam Arjuna said...

Comment to edzlin :

mau ker..? mmg byk pon!
Selamat hari raya too..


Comment to chotz :

hoho!! 1st time ko drop sini eyh? igt tak mo masuk dah.. hehe :P
btw, mmg byk dowh kuih kat umah aku ni, tu pon half je yg letak atas meja, ada lg yg tak letak sbb tak cukup bekas and tak muat meja..

hahaha.. mau kah? byk aku bwk balik KL ni wat stok time duit tak derrrr nnt .. heh


Comment to rizz :

ahaha.. tul tu rizz!
mmg agak meriah la kali ni..

jejaka anggun said...

byknyer kuih muih....

Adam Arjuna said...

nak ke??
meh la datang beraya..
ada lagik tuh...

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates