Thursday, October 08, 2009

Apa Yang Wanita Nak Pada Lelaki Bila...

Sedikit bahan bacaan ringan utk korang lagi fikirkan.. tapi kalu korang baca betul², mmg cam dah agak tepat plak point² form stetment kat bawah nih.. hehe... Let's check it out yo!


bila Lelaki berusia 22 tahun...
  • Kacak (keskeskes.. kacak ke korang??)
  • Menarik atau charming
  • Keadaan kewangan yg teguh (sure pakai duit loan PTPTN nih!)
  • Pendengar yg setia
  • Kelakar
  • Bentuk badan yg menarik (tak de yer perut ala² 2D or 3D nih...:P)
  • Bergaya dalam berpakaian
  • Bersifat menghargai
  • Penuh dengan idea dan kejutan
  • Pencinta yang romantik, berimiginasi

bila Lelaki berusia 32 tahun...

  • Penampilan yg menarik -- sekurangnya masih berambut.. (hehe.. siot je!)
  • Budiman -- seperti membuka pintu kereta utk si dia
  • Ada $$$ utk makan malam eksklusif
  • Mendengar lebih byk dari si dia yg bercakap
  • Ketawa bila si dia berjenaka
  • Sudi menemani si dia shopping (sure lah termasuk window-shopping tuh!)
  • Memiliki sekurang-kurangnya sehelai tali leher (apa kah!!)
  • Menghargai masakannya
  • Ingat tarikh lahir dan ulang tahun
  • Cipta suasana romantik atleast sekali seminggu (bukan nyanyi lagu Suasana Hari Raya yerrr..)

bila Lelaki berusia 42 tahun...

  • Penampilan baik, botak tapi masih okey!
  • Memandu kereta sekiranya si dia sudah bersedia
  • Masih steady bekerja
  • Beri tumpuan sewaktu dia sedang bercakap
  • Sedari batasan gurauan
  • Masih bertenaga terutama utk memindah perabot -- maknanya bentuk badan masih boleh dipertimbangkan ler..
  • Pakai baju yg menutupi perut -- kuikuikui..boroi!
  • Selalu igt utk tutup mangkuk tandas
  • Bercukur setiap minggu

bila Lelaki berusia 52 tahun...

  • Jaga penampilan terutama bulu hidung (citt!!)
  • Tidak menggaru di khalayak ramai
  • Tidak selalu meminjam duit
  • Tidak mengulangi lawak jenaka yg sama
  • Bentuk badan masih okey (yg tercapai dek akal mu!)
  • Pakai stokin yg sesuai, dan paling penting seluar dalam yg bersih.. hehe
  • Hargai makan malam dengannya
  • Masih igt namanya, dan nama sendiri sewaktu di majlis
  • Bercukup pada minggu² tertentu


bila Lelaki berusia 62 tahun...
  • Tidak menyergah kanak² kecil
  • Masih igt di mana letaknya bilik air
  • Tidak minta duit yg banyak utk disimpan
  • Tidak berdengkur kuat sewaktu tidur
  • Senyum dan ketawa yg bersebab
  • Memiliki bentuk badan yg baik sekurang-kurangnya utk bangun atau bangkit
  • Selalu memakai pakaian
  • Suka makanan yg lembut
  • Masih igt di mana gigi palsu diletakkan ( hua..hua..hua...tak bley blah!!)

bila Lelaki berusia 72 tahun..

  • utk MASIH BERNAFAS!!

Kesimpulan.. Cinta itu buta sebenarnya kan? Tak kira la tahap mana pon umur kita, kalau perasaan KASIH dan SAYANG tu ikhlas ada dalam pada kita, se'tua' atau se'buruk' mana pon kita sanggup utk susah dan senang bersama.. setuju tak??

[↨ di bawah adalah sekadar gambar hiasan..]

P/S: ari tu aku tanya korang 'hot' tak aku kan.. kali aku nak tanya.. 'cute' tak aku?? ehehehe... jangan marah aarrr...!

14 comments:

KeMatZ said...

noWonderLah.... TakSangkaYer...

:P

KeMatZ said...
This comment has been removed by the author.
Adam Arjuna said...

Hurm..

apa² je la hencek kematz oi.. aku pon tak sangka gaks!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

ada signifikan fakta2 tuh...

gbr dulu kini selamanya tang blajar brdiri tu cute!

=D

ikanbilis said...

eh have i left cpmment already?

silap kot kan.. anyway gambar umor 4 tahun berposing sangat la comey!

Adam Arjuna said...

Comment to anuar :

kan..
kalu difikir-fikir balik mmg ada logik pon, part yg mana.. sendiri mau igt la kan.. hehe

ahaks!!
thanks.. excited gilo nak blaja diri tu gamaknys.. ntah! teman pon tak brapa igt.. excited ke, nak nanges.. hehe


Comment to Ikan bilis :

yo! wassup bro!
yupz, u drop ur comment once, but definitely not in this entry.. dunno which one..
btw, really2 appreciate it..
hope for more from u buddy.. :P heheeee..!!

tgk la aku, kecik2 org suh blaja, aku plak dok berposing.. ahmad albab betul!! tp tak menang pon bayi comei... kekekekke....

ayuputeri said...

cute??

nk describe cmne eh speechless jap..
hahahah..
but posting nie btul jgk kan..
gud!

farish H said...

# Kelakar
# Bentuk badan yg menarik (tak de yer perut ala² 2D or 3D nih...:P)
# Bergaya dalam berpakaian

hehe ade dlm list rizz ni kah3 pasan kan

Adam Arjuna said...

Comment to ayuputeri :

hahaha!!! gitu lah sampai speechless jdnya...
gugup tak? haha
tp betul, ada yg kena mngena tu mmg nampak cam betul pon. huhu
kena tanya pompuan sendiri la, betul ke?


Comment rizz :

wah!!
ada eyh ciri2 tuh..??
kena maintain la pas ni rizz.. ahaks!!

edzlin007 said...

haha kecik2 semua cute.

bercukup itu apa?

ayuputeri said...

may b tuk kot..
gugup??..x kot..
but u look so sweet mse kecik..
hehe..

H.R PuTeRa YuSoFF said...

realiti hari ini kita menyenaraikan 10 perkara yg kita inginkan pd kekasihkan... dia juga senaraikan 10 perkara. tp sama2 x sempurna...

Adam Arjuna said...

Comment to edzlin :

hehe.. cute??
trima kaseh la... walopon kan... :P

silap tu, typo error
bercukup = bercukur
:P


Comment to ayuputeri :

sweet katanya...
ahahha...


Comment to putera :

bro, thanks sbb singgah ke sini!
:)
appreciate it so much!
tp as u said, no body perfect kan?
sama2 la igt mengingati mana yg perlu, iye dak...

日月神教-向左使 said...

ssd固態硬碟 外接式硬碟 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 External Storage Solid State Drives 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 記憶體 情趣用品 USB Flash Drives Memory Cards 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 SD記憶卡 隨身碟 高雄當舖 高雄汽車借款 高雄機車借款 高雄房屋二胎貸款 高雄汽機車免留車 花蓮民宿 SD記憶卡 高雄汽機車免留車

Archive

There was an error in this gadget

My Blog List

 

@geNda | iNsPiRaSi | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates